自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

miriam 發表於 20-10-16 14:18
每人都有唔同負擔...........

可能我宅慣左, 變左無乜野

負擔係有,但以前會有動力搵錢,而家係唔知為咩! 宅屋企我都會,但都會有適當娛樂抖下氣,而家0

子爵府

回覆樓主:

我都好悶 帶口罩帶到好悶 之前唇膏買落又無得擦
旅行又無得去

象牙宮

minniemouse131 發表於 20-10-16 14:31
小朋友大了,啱啱可以開始有番自己生活,趁仲行得走得,想去多d旅行,俾疫情拖了一年,身體一年比一年差, ...

我都係,捱大左個仔,諗住近年可以輕鬆下,點知搞成咁!真係只有返工同煮飯,唔知為咩了

大宅

青衣為食妹 發表於 20-10-16 12:29
我情況同你差不多,但我仲要照顧有重病媽媽,見到佢病得好辛苦,又擔心佢嘅病情,真係苦不堪言,日子真係 ...

加油呀!明白你的苦況,希望你適時休息,注入正能量。

用戶要求終止服務

牛年勳章

無話可說 發表於 20-10-16 15:47
係呢…悶到同朋友間都無咩話題,又無節目!以前返工為搵錢,為去旅行,為食好野,而家唔知為咩咁 :sweatin ...

我同朋友唔止無話題,連見面都無。返工... 為生活囉!今時今日未去到無飯開,唔係應該慶幸咩~
未經許可,請勿轉載

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

小傑媽媽 發表於 20-10-16 13:58
jm保重

多謝關心,小傑媽媽你都要保重

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

無話可說 發表於 20-10-16 15:46
你要加油,呢段日子仲擔心

為咗要照顧好媽媽,都要頂住,要同自己講加油,好多謝你鼓勵,jm好有愛,係bk覺得好warm,多謝大家

男爵府

HHCCMama 發表於 20-10-16 15:58
加油呀!明白你的苦況,希望你適時休息,注入正能量。

多謝支持

象牙宮

大笨鐘 發表於 20-10-16 15:59
我同朋友唔止無話題,連見面都無。返工... 為生活囉!今時今日未去到無飯開,唔係應該慶幸咩~
...

我係6月尾先見過,到而家都無見,連whatsapp大家都少左野講,因為無咩好講 而家返工唔可以話為生活,只係生存了,係好彩份工仲係度,捱左半薪日子,9月又正常返

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

無話可說 發表於 20-10-16 15:47
係呢…悶到同朋友間都無咩話題,又無節目!以前返工為搵錢,為去旅行,為食好野,而家唔知為咩咁 :sweatin ...
食好野都唔一定人地煮好坐埋就食, 可以自己鑽研下煮食, 今年買左花膠啊海參啊鮑魚啊, 整好野比自己同家人食!

用戶要求終止服務

牛年勳章

無話可說 發表於 20-10-16 16:30
我係6月尾先見過,到而家都無見,連whatsapp大家都少左野講,因為無咩好講 而家返工唔可以話為 ...

再捱吓啦!疫情受控之後就可以過返多姿多彩嘅生活!我好鍾意去玩㗎!希望快 d 可以出遊啦
未經許可,請勿轉載

水晶宮

芒果米池 發表於 20-10-16 14:07
係呀,乜都冇做,時間就咁就過咗。尤其小朋友,學都唔洗返,咁就升咗班
...

水晶宮

miniyannis 發表於 20-10-16 12:32
我反而覺得今年超快,唔知做過啲乜又一年

我都覺

伯爵府

反而我覺得時間過得好快,咩嘢都無做到,又一年完啦!

複式洋房

番工冇野做果陣仲難頂

大宅

回覆樓主:

無奈

象牙宮

Jasber 發表於 20-10-16 16:33
食好野都唔一定人地煮好坐埋就食, 可以自己鑽研下煮食, 今年買左花膠啊海參啊鮑魚啊, 整好野比自己同家人食 ...

我有架,不過無煮花膠海參,無咁多銀兩呢 煮牛扒,泰菜就多左!食好野係搵地方食,咁疫情下少出街食,大家咪少左話題

翡翠宮

無話可說 發表於 20-10-16 12:12
疫情日子,無聚會飯局,無旅行,無北上行街!好悶就車下野,整下麵包,生活好悶,日子好難過
...

仲要加失业

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

無話可說 發表於 20-10-16 12:12
疫情日子,無聚會飯局,無旅行,無北上行街!好悶就車下野,整下麵包,生活好悶,日子好難過
...

可以話慢,又可以話快……習慣了就好

慢活也不錯……

首頁
12345...6

尾頁

跳至