家庭理財

跳至
[家庭理財] 除牌股票

首頁

尾頁

大宅

我都有呢隻

子爵府

直接取消銀行戶口,無得再扣存倉費,得唔得?

大宅

點解冇得提倉?如果隻野提都提唔到已經不存在啦,銀行係該write off吧

子爵府

itsvera 發表於 20-10-17 11:40
點解冇得提倉?如果隻野提都提唔到已經不存在啦,銀行係該write off吧
佢話隻股已經無晒我持貨量既實體股票,得返大額既實體,但我又唔夠咁多貨,所以提唔到出來。

男爵府

回覆樓主:

不能提貨唯有轉倉。證券行一般免收存倉費。銀行我有用Citibank、渣打及中銀,前兩間免,中銀要收。

珍珠宮

2024年龍年勳章

是但搵間唔收倉租嘅股票行,跟住射倉過去咪得囉。
Minniemouse:-P

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

crystal媽咪 發表於 20-10-16 13:22
中銀……我之前開家庭股票户口,免存倉費。你去問吓仲有冇

請問點為之家庭股票户口?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瀟灑走一回 發表於 20-10-20 16:25
請問點為之家庭股票户口?

睇一睇本post 6樓我有回應解釋到
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 20-10-21 21:26
睇一睇本post 6樓我有回應解釋到

謝謝,我本身個證券戶口已經同家人聯名,中銀當我係聯名戶口而吾係家庭戶口,甘請問聯名/家庭戶口有咩分別?tks

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瀟灑走一回 發表於 20-10-21 23:01
謝謝,我本身個證券戶口已經同家人聯名,中銀當我係聯名戶口而吾係家庭戶口,甘請問聯名/家庭戶口有咩分 ...

咁係咪你本身係同家人有聯名戶口?
我同家人係兩個獨立戶口。不過我係佢戶口嘅授權人,唔係聯名戶口

不過最重要係有冇收你存倉費先

男爵府

crystal媽咪 發表於 20-10-22 13:08
咁係咪你本身係同家人有聯名戶口?
我同家人係兩個獨立戶口。不過我係佢戶口嘅授權人,唔係聯名戶口

就係有收

寶石宮

瀟灑走一回 發表於 20-10-22 14:04
就係有收

咁改囉

首頁

尾頁

跳至