自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

無話可說 發表於 20-10-17 11:21
無咩點,其實我都唔常帶口罩!我只係坐車,出街買餸會帶,屋企唔帶,公司唔帶,坐私家車唔帶!我仲未習慣帶 ...

其實我都係,係公司就無辦法規定要戴,但真係好辛苦,我應該肺活量比較低,戴住口罩行快兩步都有唔夠氣嘅感覺。

男爵府

我覺得戴左可以遮醜,習慣左,唔戴好冇安全感😁

侯爵府

Joed1128 發表於 20-10-16 20:21
戴左口罩咁耐,成日喺度諗到全部人都終於唔使戴口罩,番去疫情前嘅第一日會點。
我諗我會開心到不停影相同 ...
昨天就見一位25-30歲小姐冇帶口罩系我後面等巴士,我即時向前行多幾步再望住佢成分鐘,佢即時嘩!死啦唔記得帶口罩.幸好有口罩比佢用。
你個topic 就係令我想起呢個反應啦!冇左安排全感。
kckammy

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Joed1128 發表於 20-10-16 20:21
戴左口罩咁耐,成日喺度諗到全部人都終於唔使戴口罩,番去疫情前嘅第一日會點。
我諗我會開心到不停影相同 ...

好開心。全城人都好開心
因為我尋晚發夢,香港已經無晒肺炎,全城興祝。不過外國未攪掂

子爵府

kckammy 發表於 20-10-17 14:07
昨天就見一位25-30歲小姐冇帶口罩系我後面等巴士,我即時向前行多幾步再望住佢成分鐘,佢即時嘩!死啦唔記 ...

我前幾日同老公喺一棟大廈食完飯諗住趕巴士,於是快手快腳食完飯攞手袋再去俾錢走人,又喺餐廳門口一邊同老公傾計一邊等lift, 入咗lift喺鏡度見到自己同老公都冇戴口罩,即刻衝返出去,果一刻我以為口罩留咗喺餐廳張枱,應該俾人當垃圾扔咗,手袋又冇後備口罩,果一刻唔知點算,好彩老公話口罩應該喺手袋入面,我打開手袋見到喺度即刻戴返口罩,嚇餐死

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sweetheartb 發表於 20-10-16 20:35
我非常擔心到時好易染病,受慣保護。唸返原來以前生活同其他人咁接近,好得人驚
疫情好返我以後 ...

我自己都係咁諗,其實由新年開始帶口罩到依家,自己都無試過傷風感冒,已前平均兩個月就有一次

複式洋房

我覺得之後我都會常帶口罩, 大家有無覺得依1年傷風都少左

象牙宮

Jameskey 發表於 20-10-17 13:59
其實我都係,係公司就無辦法規定要戴,但真係好辛苦,我應該肺活量比較低,戴住口罩行快兩步都有唔夠氣嘅 ...

我公司好少人,得幾個,又唔使見客,老闆自己都唔帶,所以就唔帶了!我細粒,應該個肺都細

首頁

尾頁

跳至