時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

yericy 發表於 20-10-17 01:36
叫中國捉佢審咪得囉,反正台灣係中國gei
法理情唔會講唔通

照呢個邏輯,香港審陳同佳謀殺咪得囉,反正香港係中國gei,使咩去台灣,又使咩中國捉呢?

估你唔到咁支持一國一制。

琥珀宮

Onlok 發表於 20-10-17 08:55

更見証小黃人點樣攻擊一個真正的媽媽。還不斷發放假新聞,又講佢係扮,又講佢已死…仲有姓 ...

係呀,凸顯咗歪C嘅卑劣。

大宅

aromama 發表於 20-10-16 23:22
唔知佢係咩顏色,只知佢口講要為個女伸冤,但當2百幻人踐踏佢卑微的訴求嘅時候,佢沒有勇氣再為女兒發聲。
...

認同

琥珀宮

cyyiu 發表於 20-10-17 11:35
陳媽媽真心比個讚!
女兒死了,相信佢係最傷心嘅人,但佢相信女兒嘅死同反修例、同警方無關,佢只希望香港 ...

目前係台灣玩嘢,因為台灣省內民意反對台灣審理呢單案,認為完全係香港人嘅事,成件事香港政府做唔到嘢,潘母唔知搵咗咩人幫佢,睇佢表現,似乎係搵攬炒果邊人幫佢,所以講埋嘅說話係低智嘅。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我之前好同情潘媽媽,但依家越黎越憎佢,講真,香港上年為左佢個女,攪左甘耐,佢一粒聲都不出?依家就係樹係甘叫囂,要陳去台灣,依家不是陳不肯去,係台灣不接收,即是好似十二暪逃甘,班黃人只係識在香港叫囂放人,佢地甘叻不去台灣叫放人入境,去深圳叫放人?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

babyf 發表於 20-10-17 00:51
感覺那位女士根本對事非黑白毫無觀念,教女如是,政治如是

有是非黑白觀念就不會亂攪男女關係

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

林鄭為咗佢,搞到香港咁嘅局面,佢冇感激過林鄭,只係一路指責,相反對台灣低聲下氣。
呢個女人唔抵可憐

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

yericy 發表於 20-10-17 01:33
修例成點,謀殺案肯定夠門檻引渡去審
平民審完咪退返原地服刑囉,邊個得閒去使d閒錢係外人度

台灣敢比佢入境先講啦!

伯爵府

牛年勳章

我諗好多人已經由同情轉為不喜歡潘媽媽
其實泛民同菜菜子食完人血饅頭後
對冇利用價值的事又點會上心

另外, 點解潘媽媽要包實自己
唔可以光明正大見人?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我覺得佢係黃,逃犯條例因佢而起,黑暴出現咁耐佢無講過野,未能還佢個女一個公道,都係因為黃人,現今同黃人企在一起,換了是我一定做不到,唯一解釋就係一開始就係一個局,黑暴是一個劇本在多個地方已上演,但原因各有不同,所以必須要一個引發點,只怪香港沒有政治部對這方面沒有資料搜集,林太又不是政治出身對政治敏感度不足中計了。

珍珠宮

作為一個媽咪,點會吾知個女亂搞男女關係,出左事先至走黎話心痛。呢個潘太要政府幫佢申冤時就大大聲,因為佢個女,搞到香港陷入萬劫不復時佢就龜縮,吾敢為個女鬧暴徒一句,而家暴亂稍平出黎喊苦喊忽指責政府,問林鄭初心去左邊,係咩意思?又想林鄭重提修例?又想香港暴亂?呢個女人跟本吾係為個女,跟本想搞亂香港。

水晶宮

loved 發表於 20-10-17 23:00
作為一個媽咪,點會吾知個女亂搞男女關係,出左事先至走黎話心痛。呢個潘太要政府幫佢申冤時就大大聲,因為 ...

同意

水晶宮

aromama 發表於 20-10-16 23:22
唔知佢係咩顏色,只知佢口講要為個女伸冤,但當2百幻人踐踏佢卑微的訴求嘅時候,佢沒有勇氣再為女兒發聲。
...

水晶宮

回覆樓主:

大家分析得太好了! 潘媽媽唔抵幫! 仲要消費香港幾耐?黑暴就龜縮,而家就成日拿來講

子爵府

babyf 發表於 20-10-17 00:51
感覺那位女士根本對事非黑白毫無觀念,教女如是,政治如是

我都覺得潘媽媽唔係黃定藍,係冇腦,佢一直以來做嘅嘢一定係有人教路,畀人唆擺,畀人利用,佢不分青紅皂白,唔識教女,枉為人母,係佢害死自己個女 累全港攬炒

子爵府

回覆樓主:

潘媽個女死左,我當然同情佢,但佢嘅行為真不能認同,我都感覺佢支持黑暴

大宅

個女識埋哂d賤人仲要有左,佢自己真係一啲責任都冇?有冇好好睇實個女?有冇認真了解佢的朋友圈?有冇同個女好好溝通?宜家出事就把全部責任推哂比人,正宗垃圾!

子爵府

MrAugust 發表於 20-10-18 10:41
個女識埋哂d賤人仲要有左,佢自己真係一啲責任都冇?有冇好好睇實個女?有冇認真了解佢的朋友圈?有冇同個 ...

潘媽可以憤怒可以怨人,唯一不能怨的是林鄭和香港人。
應該做嘅已做咗,是誰在玩弄政治?咁睇唔清還甘心被利用

子爵府

yericy 發表於 20-10-16 22:00
建制點會幫黃,你當建制低能架?

啲yc話如果佢唔係開頭揾建剖派的話,事件就可以一早平息喎,可能試下黃得唔得掛

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至