自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

貨櫃碼頭-見工已覺得麻麻地,轉車又麻煩,環境陰暗,請左都無做
荃灣德士古道-屯門返轉兩程車,落車仲要行15分鐘,車程遠,又好大塵,做左好短時間已無做

男爵府

D..D 發表於 20-10-16 22:57
葵涌貨櫃碼頭

廿年前返過,如果唔係搬去分公司,逃出地獄。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

荃灣工業中心至德士古

男爵府

IamChuChu 發表於 20-10-16 22:47
回覆 可愛教主2 的帖子

柴灣, 火炭,葵芳工業區, 中環(Lunch冇啖好食),仲有MegaBox ...

中環同事成日話食飯好貴,人又多,情願坐車去灣仔或過海去尖沙咀食

珍珠宮

回覆樓主:

點解冇人講長沙灣或者荔枝角嘅 嗰邊 感覺如何 ?因我未返過

子爵府

我去過大口環嗰頭返過幾個月工,轉車轉到暈,日日都遲到,又冇野食,我要求提早放工,個個放5點,小巴數碼港開出嚟已經坐滿人冇位,如果大雨等車又冇瓦遮頭呀

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

goo_littlebb 發表於 20-10-16 23:00
只要住得遠又要坐好耐車,果度對我嚟講就係地獄點。
觀塘又如何?如果我都住觀塘簡直就係天堂。
如搭車,一 ...

觀塘曾經training 去咗三兩個月,日日塞到傻又難泊車

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kitbebe 發表於 20-10-17 12:45
金鐘返工真係無啖好食, 只有帶飯

金鐘啲餐廳我又覺得ok,係有啲餐廳就算book咗枱都要等就有啲麻煩

侯爵府

回覆樓主:

因為我做過Sales, 差不多去過晒你地講的地方做野(除左將軍澳工業村),我自己覺得貨櫃碼頭無得輸

男爵府

黃竹坑

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JD930 發表於 20-10-17 23:30
金鐘啲餐廳我又覺得ok,係有啲餐廳就算book咗枱都要等就有啲麻煩

質素係ok, 價錢唔ok呢!打工仔日日食就

首頁

尾頁

跳至