自由講場

跳至

首頁
34567...20

尾頁

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

秋天與楓葉 發表於 20-10-17 08:34
睇完4頁...
樓主最解釋唔到就係.....到依時都唔肯面對現實
其實第一次唔見錢已經要搵出真相,但樓主寧願信 ...

我都睇到好炆

珍珠宮

2020勳章

cherrie716 發表於 20-10-17 07:48
我仔我日日跟出跟入,冇玩具多左喎!

你仔有無打機? 會唔會去買虛擬工具果d ?

大宅

2020勳章

cherrie716 發表於 20-10-17 08:22
回覆大家,我點解會覺得唔係人為,我番到屋企到拎蟹前後一個鐘頭到,由我一入屋我拎住手袋去洗手再入房放銀 ...

我囝都試過偷,你一日唔拆穿佢,佢會越偷越多,我老公錢包放房既櫃桶內,我老公去廁所只係10分鐘都無,佢禁完錢完全無用過,錢又係不翼而飛,我地裝左局,令佢入局,等囝中左拆穿佢,才知佢唔係第1次犯案 我當日提賊拿贓令佢防不勝防,仲要爆佢手法純熟,佢果然唔係第1次,仲要係學校曾經偷過人野 所以一日唔捉佢就令佢越踩越深 幸好,現在抖正過來,要佢自己努力儲錢,慳下零用買自己想要的東西,而唔係去偷來偷偷地買野用

大宅

秋天與楓葉 發表於 20-10-17 08:34
睇完4頁...
樓主最解釋唔到就係.....到依時都唔肯面對現實
其實第一次唔見錢已經要搵出真相,但樓主寧願信 ...

第一次係99話唔見,好正常都會諗係咪用左唔知呀,係咪唔記得放邊呀!原全冇諗過有人偷,直至係我身上發生,我先同我99,我媽講,我阿媽話都試過唔見錢依件事我都係琴晚先知,之前佢一直都冇講,又係以為自己記錯或者唔記得

大宅

cherrie716 發表於 20-10-17 08:05
我冇偏幫架,我亦都有懷疑個仔,但平時係我接送,係屋企睇住佢,又唔會自己出街,就算佢拎到錢都買唔到野
...

比你睇到就唔會令你摸不著頭腦啦!

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Pink_Cake 發表於 20-10-17 08:21
唔一定用嚟買嘢㗎,喺學校同學叫佢拎、有好多嘢你都估唔到!小六可以做好多野
...

吾一定買野,佢地d$會課金!

翡翠宮

2020勳章

Ivan1023 發表於 20-10-17 08:38
我囝都試過偷,你一日唔拆穿佢,佢會越偷越多,我老公錢包放房既櫃桶內,我老公去廁所只係10分鐘都無,佢 ...

裝了咩局

侯爵府

cherrie716 發表於 20-10-17 08:38
第一次係99話唔見,好正常都會諗係咪用左唔知呀,係咪唔記得放邊呀!原全冇諗過有人偷,直至係我身上發生 ...
你阿媽都在你屋企唔見錢? 咁多大人試過唔見錢, 都好大可能係阿仔偷啦

大宅

可能大家覺得我偏幫個仔,琴日未發生前我一直都係係到諗邊個偷咗,直至琴日我番到屋企到放好銀包再行番出廳食野,我仔係冇離開過我視線範圍之外,直到我入房我仔都冇入過嚟,依樣野我先解釋唔到!

大宅

christinefh 發表於 20-10-17 08:44
吾一定買野,佢地d$會課金!

佢自己一個人落街我都唔比,更何況佢冇落過街,返放學補習我接送

大宅

tkop 發表於 20-10-17 08:44
裝了咩局

我都想知

大宅

cherrie716 發表於 20-10-17 08:51
佢自己一個人落街我都唔比,更何況佢冇落過街,返放學補習我接送

唔好當小六學生是細路仔,攞咗錢唔需要自己去買,叫同學仔或朋友幫佢買嘢都得,又可能係喺學校俾人欺凌,要俾$交保䕶費,唔夠膽講俾人聽,咪偷錢

翡翠宮

2020勳章

cherrie716 發表於 20-10-17 02:20
前兩日又係有兩張$500蚊紙係銀包,但又係冇左一張,又冇人入過我間房又冇落街買嘢,我99同我媽咪都試過唔見 ...

唔係亚仔就係隻狗

大宅

非人類係唔使用錢架

varievarie    發表於 20-10-17 10:42

珊瑚宮

2020勳章

唔似靈異事件喎⋯不如裝個cam,清清楚楚啦

珍珠宮

2020勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

已經唔止一次,唯一解釋就係屋企人攞左,但你不斷强調無人入你房, 即係你既既定思想已假設左唔關屋企人事,咁你重點會唸同屋企人有關係既其他可能性呢。
類似情況,我家發生過,當時我都好堅定唔關家人事,結果真係屋企人攞左

大宅

可以話俾你聽,一定唔會係鬼。鬼唔會得閒攞你啲錢。你諗吓攞你啲錢有乜用?去shopping呀?
所以得兩個解釋,一係自己唔記得,一係個仔偷。

子爵府

2020勳章

點睇都係個仔啦

子爵府

cherrie716 發表於 20-10-17 02:19
其實唔至一次,亦都唔至我一個發生
話說今日中午12:30去接阿仔放學,之後直接行左去櫃員機拎錢,本身銀包有 ...

所以先可以做到神不知鬼不覺

家X難防

好多時屋企發現唔見野,都會左諗右諗。就係諗唔到點解大家同一屋簷下,D嘢可以不翼而飛。我試過幾次,直到某人搬走就冇發生過

大宅

回覆樓主:

多謝大家意見同提點,我會去裝返個cam,快啲捉到兇手出嚟!

首頁
34567...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊