自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人走咗,要自己湊2⃣️個小朋友,想用最快的時間煮好餐飯。
之前試過cookeasy,都ok, 即日送貨,選擇多,大部分菜式味道唔錯。不過見佢每味都加雞粉,不能日日食。想試多幾間

伯爵府

babymarch 發表於 20-10-17 08:44
之前試過cookeasy,都ok, 即日送貨,選擇多, ...

我都想知呀!

男爵府

銀杏館,支持長者就業,啲餸亦都ok

水晶宮

mondd 發表於 20-10-17 08:53

要早點訂,不能即日送貨,訂前問清楚送貨日期,好似要落樓下取貨,樓主湊兩個小朋友,要落街取貨可能唔方便。

大宅

MariaTsui 發表於 20-10-17 08:56
要早點訂,不能即日送貨,訂前問清楚送貨日期,好似要落樓下取貨,樓主湊兩個小朋友,要落街取貨可能唔方 ...

係呀,最好送上門

wcpcelia    發表於 20-10-19 12:25

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我都有幫襯開呢間,好味,價錢合理

最希望真係幫到老人家

男爵府

pomanlife 發表於 20-10-17 09:15
我都有幫襯開呢間,好味,價錢合理

最希望真係幫到老人家

請問一包餸大概幾多人份量?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

angela0206 發表於 20-10-17 09:44
請問一包餸大概幾多人份量?

嗰度有寫重量,雞翼冇激素一磅有$28,有三十幾,是乎口味,好睇你哋點食,我啲仔女超鐘意食雞翼一餐五六隻

男爵府

pomanlife 發表於 20-10-17 09:51
嗰度有寫重量,雞翼冇激素一磅有$28,有三十幾,是乎口味,好睇你哋點食,我啲仔女超鐘意食雞翼一餐五六隻 ...

謝謝你剛買左幾包餸包試下,方便放工返去整熱食

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

銀杏館

彩鑽殿

angela0206 發表於 20-10-17 10:02
謝謝你剛買左幾包餸包試下,方便放工返去整熱食

覺得太少煮夠兩包

公爵府

會唔會好味精?

侯爵府

畀面勳章

在面書有間叫「杏子」,叫咗兩個月,味道可以,冇味精

銀杏館都叫過,好味,不過細包得滯

仲有間五餅二魚,胡椒豬雞湯好飲

總括然而,杏子較有家既味道;以上幾間都啱哂我啲懶家庭主婦,放工返嚟咩都唔洗整就一餐
如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

水晶宮

可以可以叫鄰居幫手?如果有鄰居問我,我好願意,唔洗收手續費都ok, 但唔係日日,可能一星期4-5天

珍珠宮

wcandtt 發表於 20-10-17 13:51
可以可以叫鄰居幫手?如果有鄰居問我,我好願意,唔洗收手續費都ok, 但唔係日日,可能一星期4-5天
...

我都好願意搵你,可惜我哋住太遠!

水晶宮

redhot 發表於 20-10-17 13:58
我都好願意搵你,可惜我哋住太遠!

有次黃昏時,見到鄰居放工好趕去買餸,我主動比我電話佢,我話我好得閒,你有乜嘢可以叫我買㗎。

但佢可能唔好意思,所以冇搵過我。

男爵府

misslo 發表於 20-10-17 12:24

請問杏子一款餸份量夠幾多人食?

珍珠宮

wcandtt 發表於 20-10-17 14:01
有次黃昏時,見到鄰居放工好趕去買餸,我主動比我電話佢,我話我好得 ...

你真係超級好人

大宅

misslo 發表於 20-10-17 12:24

水晶宮

babymarch 發表於 20-10-17 08:44
之前試過cookeasy,都ok, 即日送貨,選擇多, ...

其實一次買幾日餸咪得,另外買定啲急凍野,唔駛吓吓食呢啲,呢啲方便包肯定有防腐劑同味精,食得多都唔健康啦

首頁

尾頁

跳至