夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

佢睇唔到你對個家付出,唔識欣賞你
如果係我會罷工,唔洗衫、煮飯、清潔,等佢知道舒適嘅生活唔係白白得嚟
另外都要裝備自己,儲多啲錢,隨時預備冇咗佢都得既準備

珍珠宮

睇緊啲老公
你老公似係睇中一個同你完全唔同既女人
可能就係正正佢口中講既
有自己事業、又化行妝既女強人
所以先會唔覺意做比較

你都要有危機意識先得
如可以既話,點都裝備返自己

子爵府

藉口, 旁觀者一睇已經知係藉口!

小心佢出軌後,重會賴係你嘅問題令到佢搵第二個!
有時間去興趣班,同其他人聚會,甚至放自己一星期假,睇下佢點應付;叫工人有乜事或要做啲乜都去煩阿sir,唔好揾你,等個男人去處理,你千祈咪插手!

複式洋房

回覆樓主:

珍珠宮

不如先讓一步,請個工人負責煮飯清潔,自己就日日扮靚

複式洋房

回覆樓主:

我知佢好勤力,但日日怨我唔可以令佢賺更多我覺得好煩。佢話我太知足,我話佢太野心太上進,錢賺番黎又無時間用無去玩,放假時間佢都在家工作or 在家hea。做到攰又怨我,自問唔大洗好慳家,我支岀都係為屋企,所以我唔明佢諗乜。
我有諗過咁唔同步,咁樣生活落去岩唔岩呢?

公爵府

兩個價值觀完全不同,你老公亦睇你唔起,不滿你能小及外貌。jm.你仲甘有信心你老公不會出位?自己小心。

公爵府

alicego62 發表於 20-10-18 07:20
兩個價值觀完全不同,你老公亦睇你唔起,不滿你能小及外貌。jm.你仲甘有信心你老公不會出位?自己小心。
...

出軌

大宅

knkwong 發表於 20-10-18 00:16
除咗工作,佢又日日話我肥,唔似得人地化行妝咁樣,我自問個樣唔係好差,平時淡妝岀街都仲有人望下既,有d ...

佢心目中應該已經有個理想的對象,所以才睇你好多嘢都唔順眼。你要增值自己,以防萬一天時地利人和時,佢⋯

大宅

knkwong 發表於 20-10-18 02:13
我知佢暫時唔會岀軌,佢真係生活白痴,佢連食飯都要我安排俾佢,佢又真係好上進工作,去邊都話我知。
但就 ...

「佢講電話成個鐘or禁電話做嘢得,我禁電話做正經野佢就反而怕我岀軌咁係咁管我做乜」大家都係做同一個動作,為什麼佢會怕你出軌?你自己想想吧!

大宅

如果比佢遇到個好主動嘅女仔,佢有機會出軌,樓主小心

珍珠宮

有冇仔女?幾多歲?你同你老大約幾多歲?結婚幾多年?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

勸你還是好好增值下自己,內外都係。唔好太滿足安逸現在生活,兩手準備會好d。

曾經有朋友就係咁,老婆打份普通工,放工就回家煲劇,hea..但個男人工作上好進取,野心大,不知不覺個男就嫌棄個女人,一些場合要見人,老婆又唔太願裝扮,之後個男就叫佢繼續安份喺屋企,出面已有另一個了。

珍珠宮

回覆樓主:

我接受唔到俾個老公咁樣彈,俾我會彈番佢,因為我唔係無左佢唔得!

珍珠宮

knkwong 發表於 20-10-18 02:25
我知佢好勤力,但日日怨我唔可以令佢賺更多我覺得好煩。佢話我太知足,我話佢太野心太上進,錢賺番黎又無時 ...
「、、、咁唔同步,咁樣生活落去岩唔岩呢?」
我諗,每一個搭配都有得有失,總有唔岩自己使嘅地方。衡量下咁唔同步嘅夫妻生活對妳有咩得失,如果總嘅來計,對妳都係得多於失嘅,咁妳有咁嘅老公已經有賺了,佢話妳嘅嘢,妳唔岩聽,當佢耳邊風。勿浪費資源改變佢。改變自己來就佢又對自己唔好。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

knkwong 發表於 20-10-18 02:13
我知佢暫時唔會岀軌,佢真係生活白痴,佢連食飯都要我安排俾佢,佢又真係好上進工作,去邊都話我知。
但就 ...

佢介意你用電話覆正經野怕你出軌
係因為佢心入面有鬼
「你係咩人就會focus喺咩事上」

「出軌」依件事有過程
由目光唔再停留另一半身上,到見到目標人物,可能唔只一個,到其中一個有機會發展,出軌依件事水到渠成

佢要求你生活方式合佢意
其實就正正表達左「你」已經唔再合佢意
人心隔肚皮
自己為將來打算下

子爵府

回覆 knkwong 的帖子

婚前佢性格係咪都咁鍾意挑剔你? 你唔會係婚後先轉做文員痳?

大宅

樓主,你老公擺明嫌棄緊你,唔係你認為自己外表OK喺屋企打理得好就叫好老婆,而家係你老公認為自己可以配個更好嘅老婆,明唔明?

佢而家想要一個行出嚟睇得(佢嫌你即係你打扮完都未夠班),又同佢一樣搵到錢唔使佢只顧着返工冇時間享受,又可以打理頭家嘅老婆,明未?

就算佢而家未出軌,佢咁講都好明顯心裏面有呢個dream wife, 況且而家辦公室裏面先係最多亂搞關係,可能日久生情亦有可能為咗利益。

jm,呻都冇用,你唔積極做佢心目中嘅女神,自自然然有第二個做得到,加油吧!

首頁

尾頁

跳至