網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

用過山本同紅心,都係未夠2年就壞左。紅心嗰部係小小出煙。山本系直頭燒左
請推介可以用3-5年嘅質量好空氣炸鍋?最好可以半隻雞,4.5L戒5升以上容量就好喇。

大宅

elaine200311 發表於 20-10-18 11:52
用過山本同紅心,都係未夠2年就壞左。紅心嗰部係小小出煙。山本系直頭燒左 。
請推介可以用3-5 ...

o

琥珀宮

2020勳章

elaine200311 發表於 20-10-18 11:52
用過山本同紅心,都係未夠2年就壞左。紅心嗰部係小小出煙。山本系直頭燒左 。
請推介可以用3-5 ...

保質期1年。
用了2年坏.... 日日用。

除非貴的保質期是2-3倍。

插头燒了? 更換个头再試下。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

大宅

333s 發表於 20-10-19 06:59
保質期1年。
用了2年坏.... 日日用。

只係用咗一年幾。並非日日用,間中用嚟炸雞翼、魚。

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

咁試下一線牌子小熊
https://u.jd.com/2PQP8J

頁面撳「查看」領¥100券,直送香港自取免5kg後運費¥21。只要去Facebook京東香港做任務得¥20運費券及在香港會場攞¥8運費券,就可以做到100%包郵。埋單¥299至手,唔貴過山本幾多!

港澳會場
https://3.cn/15sGHh-w?utm_user=plusmember&gx=RnFllmJfb2GLzNTAFRSv4gL72g&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

男爵府

"小熊"出名, 係好牌子. 信得過.

如想再大D 我買過吉"以"曼, 有5.5L.
再給老子一塊兒磚

大宅

lyh80115 發表於 20-10-19 10:37
咁試下一線牌子小熊

多謝分享,我想買大一點,5人家庭用的要4.5L以上。 請問你用了它多少年?

大宅

sheenaho 發表於 20-10-19 11:22
"小熊"出名, 係好牌子. 信得過.

如想再大D 我買過吉"以"曼, 有5.5L.

是的,我買過小熊的養生壺,質量還可以。但是氣炸鍋希望能用時間長一點。最好2~3年不爛。

大宅

lyh80115 發表於 20-10-19 10:37
咁試下一線牌子小熊

希望可以禁用D,因為已經壞咗2個喇,最好2~3年不爛。好多牌子,睇到眼花

水晶宮

2020勳章

elaine200311 發表於 20-10-19 11:28
多謝分享,我想買大一點,5人家庭用的要4.5L以上。 請問你用了它多少年?
...

氣炸鍋未用,但幫同事買過好多其他電器。有位fans同事最近一口氣買3件。

4.6L唔夠?咁要再睇睇其他牌子……

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

5L透明款,仲要平啲,唔知好唔好呢
https://u.jd.com/IB6l6F

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

用九陽啦

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實買電器有時撞手神, 又要睇下你有冇錫住來用, 同一款藍芽耳機, C6果隻用左幾年, 佢啲幾個同事就半年玩完。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平平地玩下美菱囉129至299元 https://detail.tmall.com/item.ht ... 837b3zBvhNe&id=624235376398&ns=1&abbucket=19&skuId=4424372817847

333s    發表於 20-10-22 12:23
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

比依夠晒大

琥珀宮

2020勳章

elaine200311 發表於 20-10-19 08:05
只係用咗一年幾。並非日日用,間中用嚟炸雞翼、魚。

我用 吉"以"曼, 非名牌。
用不止2年... 間中用嚟炸雞翼、魚。反熱燒肉, 燒 餅, 春卷, 雞翼 多D。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

琥珀宮

2020勳章

andyman 發表於 20-10-19 19:27
其實買電器有時撞手神, 又要睇下你有冇錫住來用, 同一款藍芽耳機, C6果隻用左幾年, 佢啲幾個同事就半年玩完 ...

我買小電飯煲.... 半年。
電壓力鍋..... 1年。
吸塵机....年多。

that why 可用一年多就賺了。
我个人 concept

大宅

333s 發表於 20-10-22 12:30
我買小電飯煲.... 半年。
電壓力鍋..... 1年。
吸塵机....年多。

我用 美的電飯煲 就快2年沒壞仲好好用。 苏泊尔煲熱水壺 超過3年沒壞仲好好用,衹是底部有少量的水漬要时不时清潔。
蘇泊爾養生壺,超過3年沒壞仲好好用。
三菱牌絞肉機,用了超過3年都沒壞,就是刀已經不太鋒利了。

紅心排氣炸鍋1年多,已經出煙了,蚊網上的小風扇已生銹,扔掉了。

山本氣炸鍋用了不到2年,之前用的好好的。忽然有一天炸腩肉的時候自己燒了,停機不會動了。已經扔掉。

其實我用每一部電器都锡住嚟用。每次用完清潔乾淨、晾乾水分。唔明點解氣炸鍋咁易壞。

以上都是在淘寶和京東買過的電器

大宅

333s 發表於 20-10-22 12:17
我用 吉"以"曼, 非名牌。
用不止2年... 間中用嚟炸雞翼、魚。反熱燒肉, 燒 餅, 春卷, 雞翼 多D。

我也去搵一下。

大宅

timandy 發表於 20-10-21 23:19
比依夠晒大

用咗幾長時間啊。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊