網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

andyman 發表於 20-10-19 19:34
平平地玩下美菱囉129至299元 https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.21.4e3837b3zBvhNe ...

(emoji) thanks,去去睇下

大宅

lyh80115 發表於 20-10-19 14:06
5L透明款,仲要平啲,唔知好唔好呢
https://u.jd.com/IB6l6F

我去睇咗呢款,因為功率細D,所以就比另一款功率高嘅平小小。

多謝你嘅分享。

我用 美的電飯煲 就快2年沒壞仲好好用。 苏泊尔煲熱水壺 超過3年沒壞仲好好用,衹是底部有少量的水漬要时不时清潔。
蘇泊爾養生壺,超過3年沒壞仲好好用。
三菱牌絞肉機,用了超過3年都沒壞,就是刀已經不太鋒利了。

紅心排氣炸鍋1年多,已經出煙了,蚊網上的小風扇已生銹,扔掉了。

山本氣炸鍋用了不到2年,之前用的好好的。忽然有一天炸腩肉的時候自己燒了,停機不會動了。已經扔掉。

其實我用每一部電器都锡住嚟用。每次用完清潔乾淨、晾乾水分。唔明點解氣炸鍋咁易壞。

大宅

elaine200311 發表於 20-10-18 11:52
用過山本同紅心,都係未夠2年就壞左。紅心嗰部係小小出煙。山本系直頭燒左 。
請推介可以用3-5 ...

以上都是在淘寶和京東買過的電器。

另外多年前在香港買的德國寶光波爐,也是不到2年就爛掉了了,屏幕有兩粒掣冇反應。

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 20-10-22 12:30
我買小電飯煲.... 半年。
電壓力鍋..... 1年。
吸塵机....年多。

我個麵包機用左三年,今年8月先換左個麵包桶, 繼續用緊, 而上手焗爐已用左5年先完成佢的使命, 算好襟用了, 個金正養生壼用左6年仲用緊。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

琥珀宮

2020勳章

elaine200311 發表於 20-10-22 12:49
我去睇咗呢款,因為功率細D,所以就比另一款功率高嘅平小小。
多謝你嘅分享。

三菱牌絞肉機,用了超過3年都沒壞,就是刀已經不太鋒利了。

買配件。 絞肉刀。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

elaine200311 發表於 20-10-22 12:51
以上都是在淘寶和京東買過的電器。

另外多年前在香港買的德國寶光波爐,也是不到2年就爛掉了了,屏幕有兩 ...

你可能用得比較粗? 無錫住來用? 如果一兩件可能係品質, 但咁多件就有少少..., 又或者你的使用率好高? 一日用幾次?

如果都唔係的話, 可能要改變習慣, 慢慢輕輕力溫柔啲, 唔好大大力按拍。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

andyman 發表於 20-10-24 20:11
你可能用得比較粗? 無錫住來用? 如果一兩件可能係品質, 但咁多件就有少少..., 又或者你的使用率好高? 一日 ...

一直鍚住嚟用。从未冇按拍過。

水晶宮

elaine200311 發表於 20-10-25 19:25
我都係大膽估下, 睇下有冇辦法解決你的問題, 原來已好錫住用, 咁就太黑仔了

男爵府

elaine200311 發表於 20-10-25 19:25

決定左買邊款未?

大宅

she811 發表於 20-10-25 22:56
決定左買邊款未?

想買利仁牌8L或美的。

大宅

andyman 發表於 20-10-25 19:35
我都係大膽估下, 睇下有冇辦法解決你的問題, 原來已好錫住用, 咁就太黑仔了
...

。唯有買部新嘢。

水晶宮

2020勳章

elaine200311 發表於 20-10-25 23:21
想買利仁牌8L或美的。

呢部美的,618做過好似¥258咁上下……

男爵府

2020勳章

回覆 lyh80115 的帖子

1111啲野好似無咩平咁

水晶宮

2020勳章

clkv 發表於 20-10-26 15:22
回覆 lyh80115 的帖子

1111啲野好似無咩平咁

又未必,都未到11月。

首頁

尾頁