自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

manman1118 發表於 20-10-19 22:01
其實任何入境 吾理邊度黎都一定要做檢測囉 之前搞個全民檢測資源擺落入境咪岩囉
...

政府防疫方法簡直勞民傷財,將d錢放係強制隔離做好把關仲好啦!一味叫市民不停去檢疫

子爵府

呢個垃圾政府想永續限聚令咋

大宅

回覆樓主:

我真係好唔明,日日都有輸入個案,點解唔好好把關,成日入埋d帶病毒人來港,如果佢係有香港新份證來就俾啫,日日甘多印度,菲律賓等,唔會全部香港人掛

水晶宮

pillarfung 發表於 20-10-19 22:18
呢啲就係政治特權啦,唔恨得咁多。

仲有所謂弱智 自閉 腦病 優秀青年 都有特權

別墅

回覆 manman1118 的帖子

係囉。。點解入境可以唔洗檢查。都唔明

男爵府

emilylam 發表於 20-10-19 19:44
到時爆第四波,政府又叫我哋繼續忍繼續努力囉,停工停學囉,總之政府對外人好過對自己人啦!叫我哋全民驗, ...

你好有point, 要我們700萬人去檢測同日日辛苦抗疫,日日用數之不盡的口罩量,就係為左呢幾個小數的免檢疫人士,真係嬲到震

男爵府

乜隻菌唔敢入侵領事嘅身體嗎?讀咁多書都冇腦㗎

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望政府把好個關啫,又把唔到﹗一次又一次,咩都話做唔到。

對呢個政府,失望﹗失望﹗仲有失望﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

kayen 發表於 20-10-19 18:17
係咪真架,有之前船員事仲可以咁
如係真的話好嬲
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2 ...

新聞話個印度人出示領事館證件,官員見官方證件,所以俾佢入,後尾發現佢係small potato,根本無資格免檢疫 ,如果呢位人士係內地官方機構人士,我估生菓報大把嘢寫。

首頁

尾頁

跳至