母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

係我概念應該會令胸下垂,有無mama例外可否分享秘訣?或者下垂得少d的秘訣?

水晶宮

fionayu8888 發表於 20-10-19 23:56
係我概念應該會令胸下垂,有無mama例外可否分享秘訣?或者下垂得少d的秘訣? ...

其實無論是否餵人奶,如果女性經歷過懷孕,受荷爾蒙轉變影響,體型都會有一定變化,或會同以前唔同。

不過,我自己餵兩個小朋友,暫時又唔覺嚴重下垂。個人覺得可能有幫助嘅係唔好畀自己太谷奶。你想像 橡筋成日拉到恆又放,都會快啲鬆。我係全埋身餵奶的,絕少泵奶,第二胎直頭冇泵過。一直都係 feed on demand 依BB需要餵,BB越大就自己飲得少啲,所以由開始增量到後尾減量都係身體自己調節。我估咁可能有啲幫助。

大宅

回覆樓主:

其實呢篇好啱你睇,之前我又係好灰,周圍搵資料,揾到呢度,情況好相似..
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23204666

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

我個時著 010
餵左半年左右
開頭都有少少變形咁
到無餵
著返正常胸圍後
都無再大既問題呀

大宅

同路人
我係買010同uniqlo孕婦哺乳胸圍, 著到胸下垂,冇餵奶著返正常胸圍都救唔番。非常差差差!!!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊