自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

之前一直呀女補習都系逐次上門,走果陣比錢,一個月8堂
岩岩搵左個新既,佢話要逐個月比,姐系第一日要預繳8堂錢,想問如果系你地,會要求影印身分證同埋print張收據雙方簽名嗎?

瑪瑙宮

2020勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係同佢講試1、2個月先,啱嘅之後先預繳!
又戓者接受預繳半個月!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

收據全名簽收
只核對ID,不留ID

大宅

luvubabemiu 發表於 20-10-20 07:55
岩岩搵左個新既,佢話要逐個月比,姐系第一日要預繳 ...

補習姐姐係咪補得好好?如果係我一定唔會,除非補左好耐同埋補得好好,俾左八堂錢走鬼左,你都唔知去邊搵佢,就算有身份證都難搵!

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

公爵府

luvubabemiu 發表於 20-10-20 07:55

揾個第二個。

子爵府

2020勳章

上門補習從來冇預繳學費,月尾一堂即時付款。外出補習就話預繳要留位,你返工都係月尾出糧,只有借糧老闆先會預付。

或者每四堂付補習費,雙方簽署確認一式兩份及填寫身分證號碼,並且核對身份證。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

呀仔高中,咁耐以來,都是每堂完課交費或月尾埋數!

男爵府

2020勳章

icecream1222 發表於 20-10-20 08:05
補習姐姐係咪補得好好?如果係我一定唔會,除非補左好耐同埋補得好好,俾左八堂錢走鬼左,你都唔知去邊搵 ...

未補過,今晚第一次補

公爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

唔會啦!揾過第二個,即日找數可以,但預繳佢走數或唔啱咁點?

日月水火    發表於 20-10-20 08:41

男爵府

luvubabemiu 發表於 20-10-20 08:24
未補過,今晚第一次補

第一當更加唔會, 補得唔好要硬食8堂. 係補習社先會預繳, 上門我次次都遂堂俾.

我係你就搵過第二個.

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我唔會 預繳成個月學費, 就算補得好好、補咗好耐都係咁話, 我都堅持/建議每次完堂逐次畀,咁樣係保障雙方!

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

熟左至會,初補唔會
我係咁,初補嘅每堂清,免誤會

侯爵府

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

叫佢今晚唔洗黎補.

男爵府

我會換第二個補

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔會預繳 呢種太多走堂case
補足30日就會

伯爵府

2020勳章

咁呢個補習姐姐好似有點奇怪
正常最多只會逐堂俾錢,我做法係兩星期俾一次。唔洗家長下下準備錢咁麻煩

侯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

每次完左比啦..
而家預繳左... 唔來點追

wcpcelia    發表於 20-10-21 10:09

男爵府

2020勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-10-20 08:45
咁呢個補習姐姐好似有點奇怪
正常最多只會逐堂俾錢,我做法係兩星期俾一次。唔洗家長下下準備錢咁麻煩
...

佢有話第一個月可以半個月比一次,第二個月開始個個月預繳
我補8堂一個月,都要預繳千幾蚊

水晶宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

luvubabemiu 發表於 20-10-20 08:54

佢有話第一個月可以半個月比一次,第二個月開始個個月 ...

走數 去邊搵佢,唔好博!
補過兩個私補,一個月尾一筆清、一個逐堂比。未試過預繳。

男爵府

2020勳章

Strawberrys 發表於 20-10-20 08:16
上門補習從來冇預繳學費,月尾一堂即時付款。外出補習就話預繳要留位,你返工都係月尾出糧,只有借糧老闆先 ...

最後佢都系話第二個月開始堅持預比一個月,所以唔補了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊