潮流時尚

跳至

首頁
23456...15

尾頁

大宅

金黑街矇 發表於 20-10-20 23:59

其實我想話呢,我有位同事試過攞隻淘寶嘅馬仔換落去個真 ...

正是,我也試過二手買袋二手店check完話收,結果是假的,所以大家都小心,唔好用真貨價錢買咗A貨

大宅

ivonemak 發表於 20-10-21 00:53
我在FB見過一間代購post的照片,描述自己幫客人從歐洲搜購了很多H,在家(emoji)忙於包裝,竟然有一餅H絲帶 ...

我估我知你講邊間

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

我在FB見過一間代購post的照片,描述自己幫客人從歐洲搜購了很多H,在家(emoji)忙於包裝,竟然有一餅H絲帶 ...

我有見過果張相, 很誇張, 我少找代購, 但有時又會買下配貨, 有很多quota bag沒有配貨賣果d多數"高端"要注意,
大家是用家, 都很難肉眼分辨, 袋一定自己專門店自己抱出, 即使配1:1都要!!!

◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

金黑街矇 發表於 20-10-20 23:59

其實我想話呢,我有位同事試過攞隻淘寶嘅馬仔換落去個真 ...

咁恐怖?!d二手店真係亂咁嚟~ 所以都係只有自己親自去專門店買先係保證~

大宅

咁呢間代購真係好可疑~

大宅

marronc 發表於 20-10-20 11:22
就係咁funny 我地仲會搵返「某IG名媛張相」嚟研究
最好笑係「某IG名媛」話用個A貨用得好 ...

名媛都用A貨?

大宅

marronc 發表於 20-10-20 18:20
其實係咪「真名媛」係會睇得出嘅,「真名媛」基本上係會有生活配套,無配套個d當然會令人有遐想啦
...

我有個舊同事,一見同事/舊同事買H就話人哋扮名媛,但講真,其實唔一定要係名媛先用得H,大家都只係愛扮靚而又無經濟壓力的太太而已。

即使大家親自在H shop抱出戰利品又有喺shop內影相開心share吓兼交流吓邊間shop有咩貨,佢都會不停話人哋用嘅係A貨。但最搞笑係,佢自己用所謂的H items,其來源就一直都好神秘囉

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 14:21
名媛都用A貨?

好多有錢人係鐘意買A貨溝嚟用架,我識人拎個A貨H去做spa H咪又係照幫佢個袋做

carolinewong55    發表於 20-10-22 10:54

大宅

2020勳章

回覆樓主:

佢講明老翻都係自己選擇,最憎話賣真貨,其實係老翻

大宅

2020勳章

marronc 發表於 20-10-21 14:31
好多有錢人係鐘意買A貨溝嚟用架,我識人拎個A貨H去做spa H咪又係照幫佢個袋做
...

店員都分唔到?

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 14:23
我有個舊同事,一見同事/舊同事買H就話人哋扮名媛,但講真,其實唔一定要係名媛先用得H,大家都只係愛扮靚 ...

我響睇IG見到個d名媛真係過名媛生活架,唔係好似我呢d平民百姓咁只買入場袋佢地每日節目就係響名店入面shopping + high tea、名店又會幫佢地慶祝生日、出席名店各類events 、過時過節又有禮物仔收.....etc
不過如果俾A貨店偷相用作做假回饋又確實慘嘅,話曬佢地平時出曬自己樣架嘛

大宅

vanlina_cream 發表於 20-10-21 14:48
店員都分唔到?

詳細情形唔知呀,可能佢係vvvvvip,H唔想得失個「尊貴客戶」咪照做幫佢做囉

子爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

比大家睇下可以有幾真。要咩spec都不是夢。假貨咩人都會買,有錢人搵錢都有合法唔合法,何況用袋呢。

寧願一世買唔到都唔好比冤枉錢人地賺。

https://instagram.com/hermes.bestaddiction?igshid=tm7u5kgu5cwa
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 20-10-21 15:11
比大家睇下可以有幾真。要咩spec都不是夢。假貨咩人都會買,有錢人搵錢都有合法唔合法,何況用袋呢。

寧願 ...

真係可以咁open!

JM 講得啱,真係唔好比冤枉錢人地賺

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 14:23
我有個舊同事,一見同事/舊同事買H就話人哋扮名媛,但講真,其實唔一定要係名媛先用得H,大家都只係愛扮靚 ...

你個舊同事啲價值觀係咪有問題H入門袋仲平過C/LV某啲款,定係佢自己冇真H但又見你地成日係門市買到H所以酸得濟

大宅

jenniferK 發表於 20-10-21 15:11

寧願 ...

除咗d简体字之外,我都唔識得睇真貨定假貨

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 14:09
咁恐怖?!d二手店真係亂咁嚟~ 所以都係只有自己親自去專門店買先係保證~
...

約兩年前發生嘅事~嗰時經濟仲係幾好嘅,我諗需求比較大,所以店員一時失手掛

男爵府

好媽媽勳章

回覆 jenniferK 的帖子

Exactly!

複式洋房

marronc 發表於 20-10-20 18:20
其實係咪「真名媛」係會睇得出嘅,「真名媛」基本上係會有生活配套,無配套個d當然會令人有遐想啦
...

配套係d咩?住幾千萬豪宅?
有私人司機?有好多層樓收租?
我同我朋友都唔係咩真名媛假名媛,只係比較幸運都無生小朋友,完全無經濟壓力,老公一個夠養家唔洗返工可以做自己鐘意嘅野,又 afford 得起買下名牌衫、鞋、袋 如果無所謂嘅 “配套” 就認定人地用 A 貨就未免太主觀同對人唔公平了

複式洋房

呢d人做人好辛苦

首頁
23456...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊