潮流時尚

跳至

首頁
34567...15

尾頁

別墅

marronc 發表於 20-10-21 14:53
我響睇IG見到個d名媛真係過名媛生活架,唔係好似我呢d平民百姓咁只買入場袋佢地每日節目就係響 ...

我見過澳洲有 10 幾萬 followers 嗰個都比人偷相做買家秀 真係當人傻仔

大宅

clockoclock 發表於 20-10-21 19:03
配套係d咩?住幾千萬豪宅?
有私人司機?有好多層樓收租?
我同我朋友都唔係咩真名媛假名媛,只係比較幸運 ...

話無所謂嘅配套就認定人地用A貨就太主觀太唔公平,但事實上就係有人睇到A貨店嘅客戶回饋相先會有咁嘅想法。
響現今互聯網嘅世代,唔小心處理自己嘅私隱真係好容易俾害群之馬利用㗎,新聞都有講啦,騙徒好鐘意用人地嘅靚仔/女相呃錢架嘛,係咪?
公開咁放相上網其實自己都要有俾人偷相嘅覺悟,唔想俾人偷相自然會打返個嘜頭、甚至只招待自己友、又或者low profile d。

子爵府

2020勳章

marronc 發表於 20-10-21 15:45
除咗d简体字之外,我都唔識得睇真貨定假貨

如果好真果D假嘢,真係好難分真假,有時真貨都有瑕疵,返而假嘢就0瑕疵

不過有次我同同事出街,佢咩咗個chanel出街,果個款我都有,就咁望我會唔覺得佢係假,但一拎上手睇,我就聞到陣臭膠味,我就知……

大宅

KarenPin 發表於 20-10-21 15:31
你個舊同事啲價值觀係咪有問題H入門袋仲平過C/LV某啲款,定係佢自己冇真H但又見你地成日係門市 ...

如果見到人哋在H shop打卡,佢就會話人哋如果真係有錢嘅又洗乜去名店打卡show財力; 如果人哋去H shop買吓嘢,佢就會話人哋無錢但又要扮名媛; 人哋明明在H shop入面影吓戰利品嘅相(無論出樣定唔出樣),佢都會話人哋d相係偷返嚟; 仲成日話人哋唔係住億萬豪宅又何來可以買咁多H~

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 20:52
如果見到人哋在H shop打卡,佢就會話人哋如果真係有錢嘅又洗乜去名店打卡show財力; 如果人哋去H shop買吓 ...

呢個世界就係咁多人睇唔開

大宅

BGCOME08 發表於 20-10-21 20:21
如果好真果D假嘢,真係好難分真假,有時真貨都有瑕疵,返而假嘢就0瑕疵 。

不過有次我同同事出街 ...

膠臭味.....好正

大宅

clockoclock 發表於 20-10-21 19:03
配套係d咩?住幾千萬豪宅?
有私人司機?有好多層樓收租?
我同我朋友都唔係咩真名媛假名媛,只係比較幸運 ...

我識的一個人就係好似你講嘅咁,不停攻擊人哋唔係住億萬豪宅、唔係億萬財團就只係買A貨兼話人哋分享的相係偷返嚟。大家心諗,H shop電腦有晒spending record,洗唔洗叫SA開畀佢睇?同時又調返轉,佢又有無H shop record配對到佢d H items嚟畀人睇呢?唔係話一定要打卡同在shop內show自己樣的相先係真,但係以佢本人咁要面的性格,如果佢d嘢係喺H shop買返嚟,又點會從來都無打鑼打鼓咁展示出嚟吖~

大宅

jenniferK 發表於 20-10-21 15:11
比大家睇下可以有幾真。要咩spec都不是夢。假貨咩人都會買,有錢人搵錢都有合法唔合法,何況用袋呢。

寧願 ...

好驚嚇
如果自己d袋唔係親自從H shop接回家的話,睇完條link真係會有排驚!

大宅

marronc 發表於 20-10-21 20:58
呢個世界就係咁多人睇唔開

好明顯就係佢自己買開來歷不明的山寨貨,然後係都要掘埋其他人同佢一樣先心息~
我唔係千億新抱,益力多個”益”就有,所以好多時在H shop買嘢,款式相似的我都只能二選一,當我心大心細時,我SA都會好好咁提議我影張相send畀老公或朋友睇問吓意見,咁有時我會分享喺自己的社交平台,咁佢見到就又會在背後單單打打暗示d相唔係我自己嘅

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 21:57
好明顯就係佢自己買開來歷不明的山寨貨,然後係都要掘埋其他人同佢一樣先心息~
我唔係千億新抱, ...

呢啲人唔使理佢點諗啦,真金不怕紅爐火,咪由自己幻想啦

複式洋房

BGCOME08 發表於 20-10-21 20:21
如果好真果D假嘢,真係好難分真假,有時真貨都有瑕疵,返而假嘢就0瑕疵 。

不過有次我同同事出街 ...

Chanel其實買得多睇得多好易分真假
車線、整體的自然度(好難形容)...
有時響街間唔中都見到人用假c, 其實冇錢買咪平d既牌子囉,都唔明點解要買假

大宅

jenniferK 發表於 20-10-21 15:11
比大家睇下可以有幾真。要咩spec都不是夢。假貨咩人都會買,有錢人搵錢都有合法唔合法,何況用袋呢。

寧願 ...

偉大的祖國

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 21:09

我識的一個人就係好似你講嘅咁,不停攻擊人哋唔係住 ...

我絕對有合理理由懷疑你呢位舊同事有精神病佢以為H係啲咩,要查家宅先買到
我就咁睇文字都覺得呢個人好惡頂難為你地仲要同佢做同事....

禁止訪問

大宅

ChristyHayden 發表於 20-10-21 20:52
如果見到人哋在H shop打卡,佢就會話人哋如果真係有錢嘅又洗乜去名店打卡show財力; 如果人哋去H shop買吓 ...

為乜呢.... 咁樣做人真係好辛苦囉

大宅

KarenPin 發表於 20-10-20 10:53
不嬲都唔搵,寧願唔買
去專門店除左買正貨,更重要係買個experience
...

Totally agree!

男爵府

2020勳章

KarenPin 發表於 20-10-22 09:56
我絕對有合理理由懷疑你呢位舊同事有精神病佢以為H係啲咩,要查家宅先買到
我就咁睇文字都 ...

有啲人就係咁,憎人富貴厭人貧

男爵府

2020勳章

wondermummy 發表於 20-10-20 10:26
無聊look 下 FB 同 IG.... 真係大開眼界

小物我都曾經試過搵代購買.... 但袋真係唔敢.... ...

個頭講完,我就中左招,比IG代購偷左相!

所以大家千祈唔好幫襯代購!

咁都要偷相,離哂譜!

大宅

onon0308 發表於 20-10-22 15:12
個頭講完,我就中左招,比IG代購偷左相!

所以大家千祈唔好幫襯代購!

我鐘意同SA吹下水、白撞下,所以唔會幫襯代購。
JM本身張相係咪落咗嘜頭呀?我見佢個logo落得非常唔自然

男爵府

2020勳章

marronc 發表於 20-10-22 15:36
我鐘意同SA吹下水、白撞下,所以唔會幫襯代購。
JM本身張相係咪落咗嘜頭呀?我見佢個logo落得非常唔自然
...

係呀 我不嬲都會落自己水印 佢個水印特登cover哂我個個!

我仲發現佢偷左好多小紅書既相,當自己既貨賣!

哩間鋪咁樣做生意,點解唔自己堂堂正正影張相賣,要偷人相呢,大家心裡有數!

首頁
34567...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊