自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

姨媽求助。。
打風果日走了自來猫入屋(佢住公屋)。。估計附近養開走失。。
貼了相又通知了保安,留了電話有幾個人問但似"呃"猫(因講不出猫特徵又冇send到舊猫相對照)
養左個幾星期隻猫好乖但姨媽唔想養,又唔想比動物協會怕會人道毀滅。。。
而家唔知養幾耐先揾得返真主人。。
問佢:送你比人好冇?佢好似識聽狂大聲喵喵。。。
平時一坐姨媽大脾就pur....唔停。。

侯爵府

去獸醫CHECK下有冇晶片. 如冇, 咁有緣, 俾我會養埋隻貓仔.

男爵府

叫姨媽養啦,好少啲貓咁痴人㗎,好有緣份,如果真係搵得返主人先至比番人啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

哇, 咁黏人既自來貓, 真係恨都恨唔到

話比佢聽同呢隻貓有緣, 又係一條生命, 說佢正式收入屋啦.

男爵府

abcabc181818 發表於 20-10-20 11:32
去獸醫CHECK下有冇晶片. 如冇, 咁有緣, 俾我會養埋隻貓仔.

謝謝您,我都希望姨媽養佢。。
佢名都改埋,叫來福(自來的福),佢地叫佢福福。。係已絶育男猫。。
姨媽話:養夠半年當佢仔果陣佢主人先黎攞,我唔比會不會比人告??

大宅

我一定會養埋,係難得嘅緣份,轉主人對貓貓有一定壓力

真係唔想養就小心幫貓貓搵頭好人家,依家好多虐待動物嘅變態

瑪瑙宮

咁乖 希望你姨媽收養佢喇.

wcpcelia    發表於 20-10-21 10:15
逸逸不敗    發表於 20-10-20 13:55

男爵府

eledak 發表於 20-10-20 11:39
佢名都改埋,叫來福(自來的福),佢地叫佢福福。。係已絶育男猫。。
姨媽話: ...

福福,
聽到都覺得意.

水晶宮

回覆樓主:

睇吓有冇晶片

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

abcabc181818 發表於 20-10-20 11:32
貓係無晶片

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

eledak 發表於 20-10-20 11:30
姨媽求助。。
打風果日走了自來猫入屋(佢住公屋)。。估計附近養開走失。。
貼了相又通知了保安,留了電話有 ...
可以教佢去你地用廁所

子爵府

福福咁乖,叫姨媽收歸旗下啦

大宅

同佢講善有善報,繼續幫佢揾主人,唔得先揾LAP幫手揾新主人,呢間專收貓,千其唔好揾SPCA同漁農處。

男爵府

pi0219 發表於 20-10-20 11:38
哇, 咁黏人既自來貓, 真係恨都恨唔到

話比佢聽同呢隻貓有緣, 又係一條生命, 說佢正式收入屋啦.

仲有一樣野打動到我姨媽。。
我姨媽以前都有養過猫,好熟養猫。。
但從來都係用砂盆屙的,基本上這個是必然。。
但阿福福好誇。。day 1入屋已自己擒上馬桶大小二便。。爭在唔識come厠所板同按掣沖厠。。
有理由相信佢以前主人用左好多心機train佢,所以萬一真主人出現,十成十會拎返。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我會繼續養,而且樓主同隻貓幾有緣

侯爵府

或者 post 貓資料上黎bk幫佢揾舊主人, 可能主人揾梗佢心愛既貓

mikkilai99    發表於 20-10-20 12:44

大宅

其實都幫隻貓改左名,唔爭在收編啦
我屋企又係有自來動物
隻隻都有靈性特別乖特別聽話架
反而俾錢買嘅(出名精叻聽話)都無自來嘅咁叻

男爵府

dyl 發表於 20-10-20 12:09
或者 post 貓資料上黎bk幫佢揾舊主人, 可能主人揾梗佢心愛既貓

謝謝您,表姐有po fb尋寵物果d,我叫佢試埋bk先

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

唔會比人告
不過如果養到咁上下有感情時,佢主人黎拎返走,應該會傷心多d

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

留住佢係度先啦, 缘份來架。 一路等真正主人出現至算啦。 若真正主人出現, 等貓貓自己揀跟邊個。

首頁
12345...9

尾頁

跳至