自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

Mc1857236 發表於 20-10-20 15:55
個agent 有責任呀, 但有無錄音?

有對話圖冇錄音

大宅

保險信唔過,我同你case 差唔多,因為咁我十年前cut曬

就算再買,可能係自願醫保

Adrio77    發表於 20-10-20 16:19

別墅

tikman321 發表於 20-10-20 16:07
當時有冇講清楚係宮外孕?agent有冇check過先回答你?

有講清楚,保單話包輸卵管手術,但宜家話懷孕唔包

別墅

Karenla 發表於 20-10-20 15:49
咁慘啦

疫情關係失業左大半年,今次比佢累死了

男爵府

Karenla 發表於 20-10-20 16:03
自己出左差不多8萬
原來宮外孕咁貴架...同開刀生仔差唔多...
陰公啦...同信用咭傾分期啦...息唔會太高..好過還唔到..

大宅

Karenla 發表於 20-10-20 15:39
上個月肚痛,去浸會睇醫生,發現宮外孕爆輸卵管緊急做手術,問左agent話受保會有得賠,宜家通知我話因為懷 ...

去私家,一定要自己俾得起錢先,唔好預保險會賠到,保險一向係好多變數。個次去私家做婦科小手術,個護士已經話我個手術好多保險都唔包。

同銀行借錢一樣,批唔批都唔係個sales話事,最多都只可以投訴個sales。

識得有人要保私家做手術claim到,保費1年要幾十萬。

男爵府

2020勳章

Karenla 發表於 20-10-20 16:03
自己出左差不多8萬

8萬真係好金.....比我真係喊。不過我相信你投訴Agent都冇用,公司跟據條文真係無得賠,最多CUT佢單,搵另一個Agent買。

複式洋房

佢本身有冇講先

別墅

Fiona_yy 發表於 20-10-20 16:20
原來宮外孕咁貴架...同開刀生仔差唔多...
陰公啦...同信用咭傾分期啦...息唔會太高..好過還唔到..
...

睇嚟都要喇

男爵府

2020勳章

Karenla 發表於 20-10-20 16:20
疫情關係失業左大半年,今次比佢累死了

你復原身體要緊,多休養

男爵府

2020勳章

yaya_c 發表於 20-10-20 15:55
問完agent, 我一定會打上去 hotline 自己問多次. 唔會只信agent講野.

hotline都可以係流料 我之前幫個仔 買醫療保險 結果個仔小腸氣 打電話問 確認有得賠償 去私家做完之後 再claim就話冇得賠償, 自此之後我都唔再買醫療保險

複式洋房

上個月肚痛,去浸會睇醫生,發現宮外孕爆輸卵管緊急做手術,問左agent話受保會有得賠,宜家通知我話因為懷 ...

我保誠,宮外孕我claim到,我果個基本plan,仲要冇買婦女保的

琥珀宮

2020勳章

Karenla 發表於 20-10-20 15:46
唔係。但佢同我講有得賠,算唔算誤導了我?我真係冇錢,出完碌卡都未找數(emoji)
...
如果找唔到數,攪掂條數先,
而家係一d都無賠償?

琥珀宮

2020勳章

jellyfish1989 發表於 20-10-20 16:40
hotline都可以係流料 我之前幫個仔 買醫療保險 結果個仔小腸氣 打電話問 確認有得賠償 去私家做完之後 再c ...
係咪賠償部?
有無記低咩名?
如果有可能投訴追討架,邊間咁差?

伯爵府

2020勳章

yaya_c 發表於 20-10-20 15:55
問完agent, 我一定會打上去 hotline 自己問多次. 唔會只信agent講野.

問完agent +錄定音
再問holiness
再問多幾個做呢行嘅

好多跑數agent不論保險界或銀行界,又冇經驗又冇知識,有時連問上司點處理都唔做,冇錢落袋 hea過就算
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

2020勳章

Kumahung 發表於 20-10-20 16:26
去私家,一定要自己俾得起錢先,唔好預保險會賠到,保險一向係好多變數。個次去私家做婦科小手術,個護士 ...

我朋友爸做保險公司sale ,太太cancer 想私家醫, 公司同佢講就算賠比太太,在私家醫,賣左樓錢,燒哂都唔夠燒,
最終佢爸抵住一班親戚壓力,改去政府醫院醫,沒有賣樓. 最後太太去了
一班親戚痛恨他

伯爵府

2020勳章

Karenla 發表於 20-10-20 16:18

張單幾耐之前買㗎?

有咗婦女保後,好多公司就話開始唔包

好似以前啲單喺一個個內部器官甘包,現在啲新單喺一個個內部器官 再細分唔同類型手術 先包幾多個%

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

一般普通醫療保險係唔會包 因懷孕而衍生嘅任何疾病,通常都唔會賠,好明顯你個agent 好唔專業

伯爵府

2020勳章

Karenla 發表於 20-10-20 16:18

你有無同 agent 講宮外孕嘅輸卵管手術?
未經許可,請勿轉載

伯爵府

2020勳章

因懷孕引致既手術都無得賠,一般醫療險的話

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊