自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

bufferzone 發表於 20-10-20 20:59
我用過,好似唔係用紅外線喎
咁好? 我唔郁呀, 咁有人話我無紅外線。

珍珠宮

sjnl43 發表於 20-10-20 20:02
全新無用過二百比你, 版友價

珍珠宮

bufferzone 發表於 20-10-20 20:13
唔係可以用app遙控嗎?
個apps好廢,成日冇反應,所以都係想要實體遙控器多d

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

bufferzone 發表於 20-10-20 21:00
同一個WiFi 網絡就可以啦
話時話, 個搖控有時好廢架, 又係唔郁架, 我post過個搖控唔郁。 要拔走D制, 等陣再插番開機, 先至郁得。

唔知做乜, 晚上睇完, 第二日周圍揾唔到個remote, 電視remote就係度, 無得睇,好慘呀。 apps 唔郁, 上網check到電話咪打去啦, 好快, 買到。

可能細個, 或者食完飯包垃圾唔覺意包埋掉咗。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

去鴨記買$80個
長期都情緒低落

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-10-20 16:57
打去 tv super 23999666 客户服務, 無人聽打到有人聽。 有人聽同佢講想買遙控, 佢地會同你落單, 比個信 ...

$300 你應該上來bk出post問下,一定有人肯平啲讓比你。
上年HKBN到期無續約,mytv盒仔及遙控器話唔駛交還,而家放左係屋企都無用到,上年轉左和記又送左另一套新既mytv盒仔。
請問你地會點處理舊既mytv盒仔?

象牙宮

purplechung 發表於 20-10-20 22:30
$300 你應該上來bk出post問下,一定有人肯平啲讓比你。
上年HKBN到期無續約,mytv盒仔及遙控器話唔駛交還 ...
原來有咁多spare, 唔該晒, 當時唔見咗無得睇, 好茅架, check到電話有得賣, 無諗到咁多野。

侯爵府

fanny590 發表於 20-10-20 21:03
個apps好廢,成日冇反應,所以都係想要實體遙控器多d

我又覺得無問題,用手機可以輸入節目名稱,方便尋找,我連電視都用手機apps, 唔駛行埋電視就可以較大細聲,熄電視,轉台。
新款電視,可以用手機開Youtube, 之後用無線投影落電視好方便

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-10-20 22:34
原來有咁多spare, 唔該晒, 當時唔見咗無得睇, 好茅架, check到電話有得賣, 無諗到咁多野。
...

以前無留手機比亞女,佢通常睇mytv個遙控器比佢襟到甩晒色
而家學校要用zoom, 所以留左部手機比佢,反而睇少左mytv.

象牙宮

purplechung 發表於 20-10-20 22:41
以前無留手機比亞女,佢通常睇mytv個遙控器比佢襟到甩晒色
而家學校要用zoom, 所以留左部手機 ...
我睇tv super 係因為有粵語長片, 同睇舊劇。 韓, 日, 中, 台,通通唔啱。

首頁

尾頁

跳至