時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

真係有報應

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃屍思維真係好難理解,明明佢地爭取ge野成功左,我地去恭喜佢地,為佢地求仁得仁而興奮,點解有人跳出來話咩黑心?落井下石之類?難道要學佢地講「黃x死全家」之類先岩聽?

珍珠宮

2024年龍年勳章

420人贊成~舒特拉的名單
Minniemouse:-P

禁止訪問

子爵府

iisan 發表於 20-10-22 12:26
你這些落井下石的人是香港人的不幸

並不是落井下石,而家局面是佢哋一手做成,佢哋跟本唔想飛內地,國泰只是成全佢哋的要求

別墅

上善若水 發表於 20-10-22 12:44
BK極藍師奶同連登腦殘一様,對方死都會毫不留情踩多一腳,另類攬炒總想要包裝自己,口口聲聲為香港好,都係 ...

己所不欲勿施於人啦,當初聲勢浩大話攬炒,到各行各業出現結業潮,失業爆升,成班黃人又把口講緊乜啊?
炒到航空業就要返人可憐同情,所謂要人地有同理心人性道德就唔該節省小小啦,大把大大小小企業結束咗嘅時候係全公司僱員一齊失業啊,仲要遺留大量欠薪同遣散費,班黃人當時取態係咩?
CX至今都無結業仲要有政府注資挽救過,3萬幾僱員而家炒5千幾,佔總數20%唔夠,仲要補足福利比佢地走人,仲想點?
結論~黃人真係超鍾意用雙標去睇任何事

別墅

kamkong 發表於 20-10-23 07:40
並不是落井下石,而家局面是佢哋一手做成,佢哋跟本唔想飛內地,國泰只是成全佢哋的要求
...

無錯講得好中point

大宅

回覆 iisan 的帖子

同意,這種想法都是帶仇恨,跟黑暴是50步笑100步,對一些沒有參與/支持罷工的人員是十分不公平,請大家包容。
god bless you

大宅

紫翹 發表於 20-10-22 13:20
報應陸續有,你見到架!

等緊睇你

禁止訪問

珍珠宮

PacoMum 發表於 20-10-22 12:37
天有眼,佢哋曾經想攬炒香港,而家先炒自己,應有此報

抵佢地啦!之前也文也武

珍珠宮

hoivy 發表於 20-10-23 09:21
大家買定花生睇好戲,黃屍既報應,黃屍既折墮,一個接一個,陸續有黎,有排睇,絕對係一個比一個精彩。
...

珍珠宮

hoivy 發表於 20-10-23 09:21
大家買定花生睇好戲,黃屍既報應,黃屍既折墮,一個接一個,陸續有黎,有排睇,絕對係一個比一個精彩。
...

男爵府

樓主, 你好叻呀!

我真係無留意呢單新聞~

而家真係100% 停晒~
恭喜 港龍員工~

侯爵府

AlexYim_FB 發表於 20-10-23 07:48
己所不欲勿施於人啦,當初聲勢浩大話攬炒,到各行各業出現結業潮,失業爆升,成班黃人又把口講緊乜啊?
炒 ...

Yc有事冇事就問侯人地阿媽,最鍾意就係乜乜死全家,最口毒口賤就係佢地,死到臨頭就最叻賣眼淚搏同情,仲記得上年郁下就去裝修人地間店,去藍店搞破壞,幾多人因為咁失業啊!

既然yc咁叻,咪開間黃色airline專吸黃色空姐機師囉!應該yc連國都建埋,有國自然有國企啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

黃C一直講反話?明明二月至話cut 9成內地線唔夠架,要公司全部國內線停晒至滿意,咁而家順佢地意以後都唔飛內地,又唔啱?定佢地係想白𢭃人工?咁有無諗人工邊度黎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

ABCBerry 發表於 20-10-23 21:34
樓主, 你好叻呀!

我真係無留意呢單新聞~

年頭許願,過左中秋就實現。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

yuyueng 發表於 20-10-23 22:32
年頭許願,過左中秋就實現。

佢地就好啦~ 我許願中六合彩頭彩, 一出世個刻就許啦~可能我唔夠誠心啦~一直都冇實現。

佢地真係好勁 一發願就實現到

首頁

尾頁

跳至