夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

趁快趁早,寧願貴啲揾中介請鐘點,甚至辭咗份工或轉兼職如老細肯!

男爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:11
個心好難受
唔知可以講俾邊個知 (唔好意思
好長篇)

件事好奇怪:
你有番工,即係有經濟能力離開你老公,但你老公完全無視你。

你哋感情好差?但如果好差你無理由生3個。你完全俾老公食住?呢個世界,其實係鬥狠心,只要你夠狠心,邊個都食唔住你。

你工人同老公肯定有問題,治標先炒工人,然後治本,嘗試搵出老公對你唔好既原因。最怕你治標動搖個本。

別墅

estchhk 發表於 20-10-23 07:54
回覆 moominbb 的帖子

我屋企人成日叫我要忍 話好小事 所以我都唔知可以同邊個講 我就黎屈到抑鬱 响哩個谷 ...
我覺得唔係小事,但妳有冇權的即炒她先,妳老公肯定唔肯炒佢,預左又係會嘈

侯爵府

回覆樓主:

炒佢,有人幫手湊?
你老公之前都係咁對工人!?
可能你老公怕難請工人,之後要你自己湊,影響家庭經濟,特別係依家呢個狀況。

你同你老公都坦誠傾下先,例如只聽太太,太太出糧。

如果傾唔掂,唯有你做影后!想想辦法點令到你老公自己炒佢!

複式洋房

回覆 shannon_fky4186 的帖子

我有返工 但如果我一個人係養唔起3個小朋友 我地既關係越嚟越差 越嚟越覺得溝通唔到 佢由以前好就我 到而家會鬧我 佢對以前既工人冇試過咁

別墅

estchhk 發表於 20-10-23 09:17
回覆 shannon_fky4186 的帖子

我有返工 但如果我一個人係養唔起3個小朋友 我地既關係越嚟越差 越嚟越覺得 ...
吟好危險,佢哋會唔會已搞埋但妳唔知(因妳太多事要處理)

子爵府

回覆 estchhk 的帖子

一隻手掌打唔響, 你C6一定有問題. 第一你先表現唔TAKE 佢2個點, 反正你有返工你先打扮吓自己, 令自己有自信, 收咗工去做運動, 返到屋企WHATSAPP 吓 D 朋友, 3個小朋友全俾佢照顧, 如果佢話唔識,你就馬上叫佢返老家, 講多都無意思, 男人係一種奇怪動物, 你對佢好佢唔會珍惜.

伯爵府

回覆樓主:

你哋兩公婆嘅關係有問題所以先畀工人乘虛而入,搞掂好你哋兩個夫妻關係先

子爵府

回覆樓主:

我覺得要即炒啦,刻不容緩。現成香港揾過個。我朋友好彩在香港揾到個現成嘅,同我朋友(女)一拍即合,好滿意。

大宅

回覆樓主:

你老公好奇怪有問題。
正常都應該幫老婆。佢反而幫工人。
小心d有野。
就咁睇 佢似老婆 你似工人多d。

傾下啦 時間一長 好難番轉頭

別墅

第一, 建議你裝返個cam好d, 個cam最好唔好俾你老公知道, 因為係for check你老公同個工人有無d咩越軌行為。
第二, 準備定炒個工人, 齋睇佢既工作表現同完全唔聽你支笛, 呢個工人好難長用落去, 而家搵定個啦, 當你搵到個岩既, 屋企人就自然唔會有d咩意見。

伯爵府

在公在私都炒個工人喇,令到自己咁唔開心仲留來做乜?唔識照顧細B留來做乜?分分鐘仲有機會係想勾引你老公?拿拿林炒。搵過過,依段時間可可以麻煩屋企人多D睇住

公爵府

樓主,你諗住點

大宅

estchhk 發表於 20-10-23 07:32
回覆 alicego62 的帖子

個工人30歲 未結婚 外表斯文聽話 對住我老公先識笑 請佢時幾肥下 但到香港之前減肥 ...

如果係咁更加要快啲換咗個姐姐走,為咗自己頭家,其實會唔會係掉返轉個姐姐勾引個男顧主比人發現咗所以先比人炒,自己要小心,尤其是個姐姐算係後生又有身材,佢哋放假出街嘅衣著打扮同平時係屋企間直係兩個樣嚟,最緊要係睇緊啲個老公,難請工人咪難請囉,慢慢搵實有姐姐肯做嘅,總好過請個工人返嚟受氣

複式洋房

想問一下你老公咁對你係呢個工人黎前都係咁定係黎左後先係咁?佢對之前啲工人都係咁? 你呢個工人7 月先黎佢咁勁可以咁短時間攪掂你老公? 佢好正架?擔心難請工人我覺得合理既,但擔心還擔心都唔可以咁對自己老婆. 其實而家呢個工人有同無都無乜分別啦,都做唔到請佢番黎既目的仲要令自己唔開心,唔好夜長夢多即日炒左佢啦.

伯爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:11
個心好難受
唔知可以講俾邊個知 (唔好意思
好長篇)

睇到你老公閂埋房門同工人傾
已經覺得好有問題啦

即炒啦 請鐘點好 本地保母又好
呢個工人冇可能留低
講真你都唔肯定你老公同佢係咪完全冇野

子爵府

唔想頭家散,要極速炒工人。

複式洋房

回覆樓主:

宜家的姐姐通常都只會認出糧俾距果個先係僱主,之前我企個姐姐仲大大聲話,點解距要做哽多野,而我就咩都唔使做(距只係買送煮飯做家務,細路系我自己一個人湊,距完全係無視)搞笑!

男爵府

estchhk 發表於 20-10-23 07:45
回覆 1201Lemon 的帖子

我最嬲既都係佢地閂埋房門傾 我問佢如果係我同個男人响入面 佢會點?佢仲要答我無 ...

你自己都有錯... 1)你唔識管工人:工人從來應該係女主人管。男主人,長老都不是老闆。如有相反指示,以女主人吩咐作準。每個月係你俾錢工人唔係男主人。2)你都覺得老公同工人有野,有事你仲叫老公同佢講?應該隔開佢地有咁遠得咁遠。3)你係老婆,有權炒左個工人,使乜理你老公?4)你自己降格同個工人黎比問你老公怕邊個會走,荒謬至極。5)三個小朋友咪請夠2個工人咯,冇問題。使乜覺得佢係世上唯一一個肯做你屋企既工人?

大宅

estchhk 發表於 20-10-23 07:54
回覆 moominbb 的帖子

我屋企人成日叫我要忍 話好小事 所以我都唔知可以同邊個講 我就黎屈到抑鬱 响哩個谷 ...

我明白你,我都睇到眼濕濕,真係會好唔開心。呢個case,真係唔係咁容易即刻解決到,不過最緊要係冷靜見招拆招,慢慢諗辦法。可唔可以正正經經同老公坐低講清楚佢,工人唔尊重太太,仲要借男主人包庇,其實已經抄得。
一齊換片,入房傾呢d 唔好同佢計,反而係講清楚你其實已經接受唔到呢個工人,唔想再見到佢,佢再話無問題,你要好肯定話:而家係我好唔開心,好辛苦,你將心比己,如果你日日對住個唔尊重你既男工人咁你又係咪冇所謂?
講真句,如果佢地私底下已經有野,如果係我,我反而想件事穿煲,好過比個工人咁樣玩野。

首頁
12345...7

尾頁

跳至