夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

無論點都唔會送成千蚊銀包俾工人,係咪傻咗?

侯爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:39
回覆 Huuu 的帖子

係我老公出糧俾佢

以後妳做出糧俾錢個位!

由我細細個開始,我媽&其他家族上一輩嘅auntie都請開工人姐姐,我細個已經睇得出佢哋喺會俾面出錢個位…有啲還會發姣 覺得自己喺同女顧主平等地位
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

回覆樓主:

會炒,
不過自己會私下搵定一間顧傭公司請定另一位姐姐。最多洗甘一個月通知+機票+中介費。新姐姐一到步立即炒舊姐姐。

不過用咩借口塞住所有人把口,處理晒老公和其他人。同公司炒人一樣ja
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

個工人即抄再請本地啦,反正樓主有番工,點都唔好要個工人

男爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:11
個心好難受
唔知可以講俾邊個知 (唔好意思
好長篇)

炒左佢,唔駛煩

子爵府

阿sir送個成千蚊銀包比個姐姐
咁樓主妳咁辛苦幫妳c6生3個,妳問佢打算送咩比妳?
點會揀個30歲咁後生又未婚既黎自己屋企打工,失策?

大宅

樓主!真係唔使諗即刻炒!就算賠錢都係咁話!
呢個工人留不得 佢留喺度只會加害你哋兩夫妻感情

男爵府

先生心野生滋貓入眼,姐姐睇得出加以利用,趁未有咩事發生即炒

公爵府

好危險, 即炒工人. 你一開始就已經錯晒. 你個工人覺得邊個出糧俾佢, 就係老板, 其他人的話就唔需要聽的, 所以唔專重你.
當然, 如果你c6專重你, 工人都會俾面, 唔會咁對你的.
你要取番個主導, 工人係要來幫你的, 當工人話唔幫手照顧第3個小朋友時, 就已經炒得啦!
你想下, 自己番工時, 有無對老板話唔做什麼的?? 之後, 再請工人時, 要由你出糧俾工人(錢由c6俾).
至於工人的一切, 就唔好再同c6講, 更加唔好同c6講工人的不好, 自己處理晒去. 男人怕煩, 唔鐘意聽這些說話的.
男主人, 應該同工人保持拒離的. 你覺得工人唔好, 就自己話去, 可以炒, 再請.
先請住香港的part-time幫手先啦, 之後炒左工人佢~ 想炒工人好易, 可以放銀包在當眼的地方, 銀錢mark記號, 睇下佢取唔取入面d錢. 如果取左, 就有證據可以同c6講要炒佢.

大宅

男主人和工人都唔識避忌,踩過界了。
我會換工人,下一個工人全部由我管理,定家規。

大宅

estchhk 發表於 20-10-23 07:54
回覆 moominbb 的帖子

我屋企人成日叫我要忍 話好小事 所以我都唔知可以同邊個講 我就黎屈到抑鬱 响哩個谷 ...

個工人唔留得, 仲要佢未婚遲早出事,你自己同agent講返個情況。 本身佢都唔幫手照顧bb, 佢喺唔喺度我覺得差無幾,炒佢請鐘點好過啦, 寧願自己辛苦忍一排(請過新姐姐/鐘點)好過日日對住眼火爆

大宅

estchhk 發表於 20-10-23 07:45
回覆 1201Lemon 的帖子

我最嬲既都係佢地閂埋房門傾 我問佢如果係我同個男人响入面 佢會點?佢仲要答我無 ...

建議樓主全屋網返cam(工人房、廁所除外), 要影到屋企每個位, 聽落你老公同個工人好易出事

公爵府

樓主, 唔使嬲, 到你生日時, 記住叫C6俾 $10,000 利是你, 當C6問點解, 係就答佢: "工人生日都有成$1000的銀包啦, 老婆生日, 俾$10,000利是老婆有什麼問題?" 等C6知道買銀包俾工人係會有後果的.
仲有當炒工人時, 要叫AGENT來幫佢收拾, 即走. 費事佢同C6哭哭啼啼.

炒左佢之後, 仲要留意住佢會唔會私下找C6. 工人做野唔好事少, 同C6有路事大.

公爵府

樓主真係勢弱, 當C6叫工人入房傾時, 你有100個理由唔俾啦!
1) 唔鐘意其他人入自己間房, 費事唔見左野, 唔知問邊個好.
2) 佢地可以2人在廳, 樓主一個入房的
3) 1男1女在房, 如果工人話男主人非禮佢時就唔好, 所以樓主一定要在場的. 樓主在場都係為C6好, 費事工人屈佢非禮.

大宅

樓主千其唔好衝動,有好多工人明知你嬲專登激嬲你,知你會亂諗呷醋

子爵府

回覆 estchhk 的帖子

一定要即炒左個工人 唔好諗冇左呢個難請過新既問題住 你老公對前工人唔係咁 就證明佢對呢個工人有十分好既好感 太危險 唔好睇小啲姐姐既手段 分分鍾可以搶左你老公

子爵府

我好明白你個心情 因為當年我媽同你一樣 但唔同既係嗰時我地已經大學架啦 做開既工人都要回鄉 新請左個後生工人 佢完全唔聽我媽指示 黑佢面博咀 但對住我老豆就笑晒口 成日痴住我老豆企 又嗲我老豆話唔識煮野食 要睇我老豆煮 廚房又迫 佢著啲衫又緊身 我媽睇到火滾 佢話再迫啲真係會唔小心掂到佢個胸 晨早起身唔係煮早餐比我媽食 係整咖啡比自己飲 仲要慢慢飲 然後飲完就化行妝 我媽問佢喺屋企點解要化妝 佢話習慣黎既 你話係咪煩吖請著呢啲人

大宅

個心好難受
好長篇)

即刻炒,唔好諗啦

大宅

Wongbuddy 發表於 20-10-23 18:54

我好明白你個心情 因為當年我媽同你一樣 但唔同既係嗰時我地已經大學架啦 做開既工人 ...

其實d男人真係好衰,男人實冇所謂架,送到埋口唔通唔食咩。但永遠唔會諗下個老婆既感受。

別墅

個心好難受
好長篇)

炒左個工人,佢就係似住你有疫情唔敢炒佢,請姐姐唔好請太後生,搞著自己

首頁
12345...7

尾頁

跳至