夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

考慮換工人啦

大宅

炒左佢,無謂破壞感情

大宅

syc7 發表於 20-10-25 01:23
呢啲男人真係姓賴,想個老婆多啲時間陪自己,可以落手落腳幫手湊下三個小朋友,而唔係只係話個老婆冇時間 ...

X3

男爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:11
個心好難受
唔知可以講俾邊個知 (唔好意思
好長篇)

換工人,請過年紀大啲

男爵府

syc7 發表於 20-10-25 01:20
得罪講句,你老公一係就真傻,一係就真係對個工人嗒糖。

㗳糖X2 有新鮮感

男爵府

個心好難受
好長篇)

無論邊個出人工,你係女主人,堅持炒個工人,都合理,如果你老公連炒工人都唔比,你可以諗定後路了。男人一般怕煩,如果個老婆同工人唔啱咀形,都一定要二揀一,正常一定炒工人,除非....

大宅

換工人啦,再係咁,好危險
你絕對有權有資格去炒個工人,仲要即刻炒

侯爵府

estchhk 發表於 20-10-23 02:39
回覆 Huuu 的帖子

係我老公出糧俾佢

唔洗講咁多,自己攞日假,準備好文件,即補錢比佢即走,即時fax去入境事務處斷約炒尤即走,夜長夢多,無謂再比佢留

大宅

虎到金來勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

estchhk 發表於 20-10-23 07:32
回覆 alicego62 的帖子

個工人30歲 未結婚 外表斯文聽話 對住我老公先識笑 請佢時幾肥下 但到香港之前減肥 ...

樓主,冇怪我多口。你姐姐會唔會睇中你C6,係我會搵證據,炒姐姐睇下你C6咩反應。我寧願貴些請過個姐姐。

男爵府

自己出錢炒,你老公無嘢好講啦,係照顧小朋友多,又係你出錢炒,咁佢仲有咩可以講

侯爵府

樓主好明白你!我之前嗰十年都係因為工人(其一原因),影響我同老公感情。
雖然現在已冇用工人,但兩夫妻感情已難以補救。
看你情況似乎真的要炒左個工人先,找方法湊小朋友。

大宅

estchhk 發表於 20-10-23 02:39
回覆 Huuu 的帖子

係我老公出糧俾佢

咁冇得炒,因為唔係你出糧畀佢

珍珠宮

無論工人做得好定唔好,都炒咗佢。
因為佢已經影响到你情緒,而且會影响埋你兩公婆情緒,感情。
每樣野都有兩邊,一係自己唔好返工,做主婦,再請一個工人。一係請一個工人,加個長老睇實。一係請兩個工人。
一個工人要照顧三個細路,將心比心,好辛苦。好難請。

大宅

個心好難受
好長篇)

俾我一定即炒,就算冇野,我都容忍唔到有另一女人嗲自己老公。

大宅

咁佢都應該幾唔錯

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

個心好難受
好長篇)

樓主,即刻搵agent 搵工人,然後趁你老公返工嘅時候叫agent 上黎抄咗佢!寧願駛多幾皮解決咗呢件事,慢慢再修補同你c6關係!好過連頭家都冇埋。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

kl1 發表於 20-10-23 13:34
無論點都唔會送成千蚊銀包俾工人,係咪傻咗?

男人諗野好奇怪,當初我姐姐黎時,我同去行街時佢無啦啦話買個salad 袋送比姐姐做welcome gift , (成9 百蚊) 我都話洗唔洗呀 不過我c6 係想收買人心,好好最後姐姐都好好,而家第3 個約。。。。 男人諗野好奇怪,不過你同你c6 之間相處係有問題,會唔會可以試下修補下? 有無check 過佢有無小3?

子爵府

anju 發表於 20-10-26 17:08
樓主,即刻搵agent 搵工人,然後趁你老公返工嘅時候叫agent 上黎抄咗佢!寧願駛多幾皮解決咗呢件事,慢慢 ...

但係由樓主C6請,係咪要佢炒先得?

重有樓主真係要留意C6,否則會比工人-哭二鬧咁加埋嗲功冧掂!

工人知否樓主C6手機號碼、工作地點及公司電話號碼?小心工人私下揾C6,要警告C6唔可以私下同工人見面!

其實咁嘅情況,工人不單要炒重要留意佢動向!早啲行動,否則唔係佢走就有機會令你走!

伯爵府

luvysl_blythe 發表於 20-10-26 18:18

男人諗野好奇怪,當初我姐姐黎時,我同去行街時佢無 ...

多謝你意見!我係男性,我以前請過一個工人,當時佢知我離婚,佢知道我當時太太走。之後有時我覺得佢對我個女時,好似以女主人身份(我唔知係咪諗多咗)。有次佢做錯嘢,我話佢,然後佢問我一句「先生,你係咪唔鍾意我?」我覺得呢句好有問題,我唔答佢叫佢做嘢,我唔知佢咩心態突然問我呢一句,當時我諗答乜都死,後尾完約之後,唔再請工人,自己一手一腳搞掂屋企同埋個女嘅生活。

首頁

尾頁

跳至