0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

grandgift 發表於 20-11-28 00:13
我都同你差唔多,好彩我返工時間彈性好多,每日幫佢沖埋涼先反工, 夜晚真係最難頂,尤其4-6 點,我b 三星 ...

你自己開返個十一月Grp!邀請下人,其實開左grp好多廣告人士,我都明點解要咁嚴。

複式洋房

天使媽6 發表於 20-11-28 01:21
有道理喎 不過其實男人谷都係share咸濕野

睇下咩性格架人啦!最少我沒試過share呢點!

大宅

Timmytsoi 發表於 20-11-28 05:29
你自己開返個十一月Grp!邀請下人,其實開左grp好多廣告人士,我都明點解要咁嚴。
...

個 group 淨係爸爸先可以入?因為我都係十一月,不過係新手媽媽,無請陪月,但係奶奶湊,本身bb 都叫做乖,但成日比我奶奶搞到一頭煙,明明bb 有便便同埋顏色係正常嘅色,奶奶一係就話bb 痾得多一係就話佢痾得少,一時又話隻奶粉唔好,換咗奶粉又亂咁沖,廿七度嘅時候仲用張厚被包住bb 話佢唔夠暖要再加多件衫同包多張被,一時又話自己朋友啲新抱好多人奶,又話人哋一日食幾多餐,我就食得少所以無奶,本身同bb 返到屋企係好開心,到第三日就比我奶奶嚇到我喊咗,對於湊bb 自己又係新手乜都唔識,又唔知應該點做,對住佢真係好辛苦,關於湊bb 又無人可以問

複式洋房

1201Lemon 發表於 20-11-28 07:42
個 group 淨係爸爸先可以入?因為我都係十一月,不過係新手媽媽,無請陪月,但係奶奶湊,本身bb 都叫做乖 ...

我自己開左個十月架grp,裡面九成都係十月生架BB, 大家進度同遇到情況差唔多比較有共嗚。BKG都唔肯邀請我入grp搞到我要自己開。

有時大家分享一下心得同邊隻奶粉奶樽咁,點掃風等等。。。建議你自己開過十一月Grp比較好交流

複式洋房

個 group 淨係爸爸先可以入?因為我都係十一月,不過係新手媽媽,無請陪月,但係奶奶湊,本身bb 都叫做乖 ...

另外時代唔同了,以前奶奶個代邊有咁多高樓大廈,肯定好通風又凍,點奶粉肯定沒宜家咁細微易冲啦。

時代唔同了。

民房

回覆 Timmytsoi 的帖子

我個女都係10月13日出世丫 :) 已經慢慢上手,加油!
如果有爸爸谷,我都想join!

大宅

嘩,同我奶奶完全一樣呀!!你要當耳邊風,應左就算啦!仲有隻眼開隻眼閉,唔好擺喺心度

大宅

ChingChing19 發表於 20-11-28 11:39
嘩,同我奶奶完全一樣呀!!你要當耳邊風,應左就算啦!仲有隻眼開隻眼閉,唔好擺喺心度
...

對住依啲奶奶真係好易抑鬱,比佢搞到我好亂,乜都有嘢彈,bb 有便便又話bb 痾好多,bb 痾得少又話有問題,痴線架,好彩佢講嘢唔正,好多時都聽唔明佢講乜,聽得明嘅時候都可以扮唔識聽

首頁

尾頁

跳至