自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

2020勳章

以前覺得拉車仔出街好C9,情願兩隻手攞餸得幾多得幾多,攪到自己膊頭同手痛,前兩年買架車仔今年用得最多,雖然唔係好靚但好實用,女人真係要愛惜自己身體,千奇唔好攞重野!

Cheuk2012    發表於 20-10-24 21:53
ToToPiggy    發表於 20-10-24 13:55
edhepp    發表於 20-10-23 12:18

珍珠宮

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Fion710 發表於 20-10-23 10:45
以前覺得拉車仔出街好C9,情願兩隻手攞餸得幾多得幾多,攪到自己膊頭同手痛,前兩年買架車仔今年用得最多, ...

我早幾個月買咗架膠箱型嘅!
好用好多,又方便清潔,摺埋又細架!宜家越嚟越多人用啦!
連初時笑我果D師奶朋友,話一定唔會用果D,佢地都偷偷淘咗,遇見時仲尷尷尬尬話原來都唔係差!

水晶宮

2020勳章

baby_chu 發表於 20-10-23 10:49
連初時笑我果D師奶 ...

膠箱係咪矮身果種?
係呀,而家越來越多人用

翡翠宮

2020勳章

以前覺得拉車仔出街好C9,情願兩隻手攞餸得幾多得幾多,攪到自己膊頭同手痛,前兩年買架車仔今年用得最多, ...

买了几錢

珍珠宮

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Fion710 發表於 20-10-23 10:52
膠箱係咪矮身果種?
係呀,而家越來越多人用

係呀!
我買咗架大size!用完清潔、消毒都好方便!
我以前都有架你張相果類車!但疫情關係,每次用完要消毒、清潔、晾乾..... 而且有時D餸有水、血水、汁... 布又吸味,有時又覺得洗極晾極乾極都會噏...... 清潔到好厭世!
所以果時就決定買膠箱型果隻買餸車!

珍珠宮

2020勳章

baby_chu 發表於 20-10-23 10:49
連初時笑我果D師奶 ...

係咪日本城果款?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

而家人類好長命,所以身體各部位都要小心愛護,以前都唔會用,而家都要用。

大宅

回覆樓主:

我死都唔用買餸車,勁師奶

我多數送貨,或近近地樓下超市買

珍珠宮

bbbusy 發表於 20-10-23 11:02
係咪日本城果款?

我喺fb團購網買,果時未見日本城、一田.... 果D地方有!我暑假果時已用緊!

翡翠宮

2020勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我都有一架,在職媽媽一星期買一次餸,之前唔用搞到網球肘,睇醫生都用咗唔少錢,而家醒咗,無謂難為自己同荷包
I 大蚊豬   

子爵府

2020勳章

我早期都換咗新買餸車,換咗箱仔款
比以前舊款個架放得仲多野咗

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我都在煩買边款膠箱買餸車好。2大輪2小輪軚,4小金屬輪軚,爬梯級車仔,好頭暈,因為有次見位爸拉膠箱買餸車拉囡囡書包,見可升降的金屬支架決少左一折,所以頭痛边款可較及耐用。

伯爵府

2020勳章

fionlei88 發表於 20-10-23 11:05
我都有一架,在職媽媽一星期買一次餸,之前唔用搞到網球肘,睇醫生都用咗唔少錢,而家醒咗,無謂難為自己 ...

Me too! 愛惜身體好 d~
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

茶木 發表於 20-10-23 11:04

超市嘢就會買到夠錢送貨,但買餸.... 始終都鍾意傳統D,喺街市買!所以會用買餸車!
而且宜家用膠箱車,有時揸車去郊外野車,哩架買餸車都好方便,冚番個蓋,就可以當做枱仔!

珍珠宮

singzone 發表於 20-10-23 11:07
我都在煩買边款膠箱買餸車好。2大輪2小輪軚,4小金屬輪軚,爬梯級車仔,好頭暈,因為有次見位爸拉膠箱買餸 ...

我果架2大2細轆,通常拉車仔都會搭(emoji),無(emoji)就兜遠少少過馬路,如果商場.... 電梯都okay嘅!有時同女去玩,都會用... 一家人揸車去搵地方揸板車,架箱車仔,可以放晒3架板車上去,方便好多!

大宅

2020勳章

茶木 發表於 20-10-23 11:04

送貨到屋企門口收最好,落樓下超市買野抽少少野上樓,都好師奶, 自己買吾到送貨額,C C地氣自己師奶D自己抽走。

大宅

我都淘左部俾媽咪, 正正方方可爬樓梯, 真心正~

珍珠宮

2020勳章

獎勵自己買架升華版會更加享受

洋房

唔洗手拎輕鬆好多 買多D都唔怕

水晶宮

2020勳章

tkop 發表於 20-10-23 10:58
买了几錢

係家品店買$69

首頁
12345...11

尾頁

跳至