自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都淘咗架8輪膠箱買餸車(呢度JM推介) 真係好用

大宅

baby_chu 發表於 20-10-23 12:25
我當時收貨時喺屋企影,所以剪走晒個女....
希望你唔好介意D相岩岩慚慚一岩一忽!喺女卷埋冚蓋都得!
有時 ...

請問邊度買呀?謝謝

別墅

回覆樓主:

見人用膠箱車多

伯爵府

lingluk1306 發表於 20-10-23 11:34
街市咁逼點拉架車入去? 次次去街市我都比依啲車撞

你係咪俾後拉既車撞?我覺得用可前推既車就小機會撞到人。因為後拉既需要空位較多,又睇唔到人,但前推好似推行李篋咁,可小小咁推,係自己身前面推,無咁易撞到人。疫情關係,要成日搓手,我吊左支搓手液係柄度,仲有個bb掛勾,吊個細袋仔放乾濕紙巾或者雞蛋果d易爛既野

大宅

2020勳章

baby_chu 發表於 20-10-23 12:34
我買果時,算係新出,無宜家咁多顏色揀!宜家好多顏色都好靚,但.... 我果架,我「湊」得太好,仲好新淨, ...

吾舊吾壞又好難找籍口換新車,要換新車籍囗一定你吾換。

wcpcelia    發表於 20-10-23 14:55

子爵府

singzone 發表於 20-10-23 12:41
2輪係平,但2輪軚平路都要拉車會唔會辛苦D,4輪軚平路拉車舒服D。

我就係淘咗兩輪款,有D後悔(感覺冇咁好推),我諗四轆或者八轆會好好多,但可惜部車仲未爛呢 !

子爵府

love.g.wad 發表於 20-10-23 13:04
你係咪俾後拉既車撞?我覺得用可前推既車就小機會撞到人。因為後拉既需要空位較多,又睇唔到人,但前推好 ...

我同意你嘅見解,所以我屋企嗰部兩轆嘅好少推入街市,多數係入超市比較容易睇位嘅情況下先至用,因為我都唔想因為後拉架膠箱車而整到人!

伯爵府

占妹 發表於 20-10-23 12:12
我諗住買後面兩輪算。主要拉多,夠用又夠平

我買過兩輪,建議唔好貪平,起碼買四輪,我就再買左八輪,重點係可前推,街市唔適合後拉,好易撞到人,前推好用好多,我而家部兩輪封緊塵。

珍珠宮

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

3333 發表於 20-10-23 12:55
請問邊度買呀?謝謝

我果時就團購網,宜家淘寶有好多,一田(沙田)都見有,其他一田我無行,所以唔知!aeon 都有!

伯爵府

2020勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

love.g.wad 發表於 20-10-23 13:09
我買過兩輪,建議唔好貪平,起碼買四輪,我就再買左八輪,重點係可前推,街市唔適合後拉,好易撞到人,前 ...

如去街市或人多密集志方就四輪以上方便。但我主要放小朋友書包,唔使揹得咁辛苦,而兩輪加蓋當櫈坐,會穩陣過四輪,我怕四個輪係咁轉

伯爵府

回覆樓主:

我部八輪既轆如果爛左可以買過黎換,唔知四輪得唔得

伯爵府

2020勳章 2018母親節勳章

回覆樓主:

8輪有冇相,邊度買?求介紹!
我架舊車甩轆後老媽俾咗架4轆金屬車我,但係路面不平就好難推,撞到上5吋下5吋好幾次啦!

伯爵府

etoile 發表於 20-10-23 13:41
8輪有冇相,邊度買?求介紹!
我架舊車甩轆後老媽俾咗架4轆金屬車我,但係路面不平就好難推,撞到上5吋下5 ...

58樓jm果部就係8輪,我部淺綠好靚,我淘寶(露禾)買,但溫馨提示,摺埋左難推d,因為8個轆合埋左會頂住不能萬向郁,d轆順返就得。四輪就唔知。

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我寧願行3次,都唔用車仔
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

2020勳章 2018母親節勳章

love.g.wad 發表於 20-10-23 13:51
58樓jm果部就係8輪,我部淺綠好靚,我淘寶(露禾)買,但溫馨提示,摺埋左難推d,因為8個轆合埋左會頂住不 ...

去look look 先,些些!

男爵府

好多人用呢款,好靚,我都想買部,用嚟拉淘寶,買餸又怕好阻街,街市比較人多,呢個款比較方型

Cheuk2012    發表於 20-10-24 21:56

大宅

2020勳章

小靜B 發表於 20-10-23 14:02
好多人用呢款,好靚,我都想買部,用嚟拉淘寶,買餸又怕好阻街,街市比較人多,呢個款比較方型

...

呢款我鐘意全紫色啊!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

ohlove416 發表於 20-10-23 12:37
我都有買膠箱8輪方向、好好推

Link please

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

...

Link please

子爵府

環保接龍勳章

...

唔好意思,香港街市超市人多路窄,我真係好怕人拉箱

首頁
23456...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊