自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

2020勳章

野人好索子 發表於 20-10-23 13:06
我就係淘咗兩輪款,有D後悔(感覺冇咁好推),我諗四轆或者八轆會好好多,但可惜部車仲未爛呢 !
...

兩輪拉麵辛苦,又吾可以平拉,呢個藉口足夠可以吾須要等爛先換。

男爵府

JChan 發表於 20-10-23 14:22
Link please

小幫手

子爵府

singzone 發表於 20-10-23 14:27
兩輪拉麵辛苦,又吾可以平拉,呢個藉口足夠可以吾須要等爛先換。
...

大宅

2020勳章

singzone 發表於 20-10-23 14:27
...

又打錯字。 兩輪拉得辛苦,吾關拉麵辛苦事。

男爵府

yan_yan_mummy 發表於 20-10-23 14:27
唔好意思,香港街市超市人多路窄,我真係好怕人拉箱

我都有咁嘅擔心,所以仲未買啊,仲考慮緊

男爵府

2020勳章

fionlei88 發表於 20-10-23 11:05
我都有一架,在職媽媽一星期買一次餸,之前唔用搞到網球肘,睇醫生都用咗唔少錢,而家醒咗,無謂難為自己 ...

我都係網球肘痛左幾個月,想請問睇邊科醫生?會痛痛下自動唔痛嗎?

伯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

S_family 發表於 20-10-23 11:39
我老公之前淘左依個,唔work ga,個袋會聚咗落嚟,個轆會轆唔到,都係手拎番,俾我火起上黎掉左,用番正常 ...

冇錯,呢款我都係用過一次冇再用,根本只可以借少少力,同抽一袋餸唔太大分別。

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

S_family 發表於 20-10-23 12:26
jm你果個咩樣?可唔可以俾張相睇下?重唔重ga?
我成日明明冇野買,但入到超市就突然買到二三百蚊 :joyous ...

我買呢款不過係淨色,重量一定有小小,因為有塊底板嘛可接受嘅,不過接起都有小小阻位預跟返個底板尺寸啦,不過我日日用懶唔會接返埋囉
我就係明明無野買但唔知點解買買吓越買越多,所以先買呢個袋

Cheuk2012    發表於 20-10-24 21:57

子爵府

2020勳章

love.g.wad 發表於 20-10-23 13:04
你係咪俾後拉既車撞?我覺得用可前推既車就小機會撞到人。因為後拉既需要空位較多,又睇唔到人,但前推好 ...

後拉前推都無分別 啲人只會拎架車黎撞人開路

伯爵府

lingluk1306 發表於 20-10-23 14:40
後拉前推都無分別 啲人只會拎架車黎撞人開路

咁係人品問題,呢d人就算無車都會用自己身體撞人。我自己係拉都試過整親人一次,轉左推就無試過,我不會逼入去多人既地方

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

越來越多人用

子爵府

2020勳章

Fion710 發表於 20-10-23 10:45
以前覺得拉車仔出街好C9,情願兩隻手攞餸得幾多得幾多,攪到自己膊頭同手痛,前兩年買架車仔今年用得最多, ...

我屋企都有, 跟你一色一樣的。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

baby_chu 發表於 20-10-23 10:59

係呀!

我都係!後尾直情因為唔想再洗個袋而唔用架買餸車,後來有BK JM分享膠箱型果種,一見就驚為天人,即淘!
我老公起初點都唔肯用,話男人拎架買餸車似咩樣!我話我哋次次都買成3日餸,次次都揹到膊頭痛,你條腰又整親過,一定要用!
結果用左一次佢就愛上啦!話用佢超爽,去超市買野車仔都唔洗推,推住我哋架車仔放個籃上去就搞掂
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

2020勳章

小靜B 發表於 20-10-23 14:02
好多人用呢款,好靚,我都想買部,用嚟拉淘寶,買餸又怕好阻街,街市比較人多,呢個款比較方型

...

我都好想買呢啲膠箱拉車, 不過又好擔心撞到人又阻住其他人, 窄身啲又好似放唔到好多嘢
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

珍珠宮

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

小寶貝兒 發表於 20-10-23 15:07
我都係!後尾直情因為唔想再洗個袋而唔用架買餸車,後來有BK JM分享膠箱型果種,一見就驚為天人,即淘!
...

箱型真係唔似師奶車嘛!我都公初時都唔肯用,佢話怕勁師奶!有一次郊遊佢拉/推之後,都無再抗拒,佢仲幫我洗埋車!真係超方便,開個花灑 fei 就得,之後仲好親子咁,同個女一齊用布抹車!好過舊果架袋車!

伯爵府

singzone 發表於 20-10-23 14:11
呢款我鐘意全紫色啊!
紫色靚呀!我都放左落購物車。148人仔。

男爵府

baby_chu 發表於 20-10-23 10:49
我早幾個月買咗架膠箱型嘅!
好用好多,又方便清潔,摺埋又細架!宜家越嚟越多人用啦!
連初時笑我果D師奶 ...

可否影張相睇下係邊隻呀? 我都想買呀,我個膊頭同手都因為拎重嘢拎到好痛, 但係我有小小潔癖,買餸車拖過出街,我覺得好難清潔, 所以唔肯用呢

珍珠宮

2020勳章

JChan 發表於 20-10-23 14:20
Link please

2(emoji)付致内容¥GLA6ciscIki$到(emoji)ホ兆bao(emoji)或點击炼接 https://m.tb.cn/h.4YNPpoS?sm=1e9a84 至瀏lan嘂..【露禾买菜车小拉车拖车拉杆车折叠便携推拉车家用手拉车购物车神器】

翡翠宮

2020勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

花花姐 發表於 20-10-23 14:32
我都係網球肘痛左幾個月,想請問睇邊科醫生?會痛痛下自動唔痛嗎?

我去睇骨科有物理治療嗰啲,痛會持續,我痛咗三個月先睇,所以更加嚴重,不過當時有疫情,我都無辦法
I 大蚊豬   

侯爵府

請問膠箱款裝得多唔多野?
好似好細咁....

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊