自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

唔想再慳住用啲彩色墨,見到有入墨式/連供墨Printer,墨水唔使咁貴。HP/EPSON/brother/Canon都有出,但price網啲評價好似都麻麻地。

請問有無jm用緊,可以分享嗎?

主要用嚟print emails,功課,有時功課要print相&圖片。屋企地方有限,暫時唔考慮Laser printer。

Thanks

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

push

珍珠宮

我之前用canon,都唔錯,早排停課,幾乎日日print,不過突然壞咗。趕住要用換咗部Hp,都ok,其實感覺一般家用印下功課文件,部部差不多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

點樣網評麻麻呀?

我剛換左HP smart tank, 我覺得ok...不過我部係入門版,無double side print and 覺得有d 慢...
但見佢d墨平同印彩色都唔錯。。。

子爵府

牛年勳章

lovebbb 發表於 20-10-28 08:46
我之前用canon,都唔錯,早排停課,幾乎日日print,不過突然壞咗。趕住要用換咗部Hp,都ok,其實感覺一般家 ...

Thanks for sharing
之前部Canon, 係咪連供墨model?

子爵府

牛年勳章

我愛Corina 發表於 20-10-28 08:49
點樣網評麻麻呀?

我剛換左HP smart tank, 我覺得ok...不過我部係入門版,無double side print and 覺得有 ...

唔明列牌子,有啲話print彩色顔色淺、墨頭易塞、一次食2張紙、印相片有條紋,etc

全部得2-3粒星

子爵府

牛年勳章

lovebbb 發表於 20-10-28 08:46
我之前用canon,都唔錯,早排停課,幾乎日日print,不過突然壞咗。趕住要用換咗部Hp,都ok,其實感覺一般家 ...

最怕塞墨頭,塞咗一係俾錢換墨頭,一係買過部。
我而家嗰部就係塞墨頭,問過維修,仲貴過買過部

珍珠宮

BeAhappyC9 發表於 20-10-28 10:02
之前部Canon, 係咪連供墨model?

可以入墨的,一直加墨都無問題,唔知點解突然間就印唔到,而且真係整仲貴過買新。

首頁

尾頁

跳至