自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

可能比較之下離婚仲麻煩, 一來小朋友二來要分財產分屋, 一家分成兩戶每人支出會大好多

好多嘢唔係表面睇咁簡單, 當時人接受到就唔需要其他人為佢擔心啦

珍珠宮

2023年兔年勳章

Nancy20090615 發表於 20-10-23 15:15
或者因經濟無能力
或者因住屋
或者因唔比人坐正

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

queeniebabyy 發表於 20-10-23 13:29
我之前出左個post話朋友發現老公有小三,佢話前幾日偷check佢電話發現佢仲同緊小三一齊

佢話佢都係唔會離 ...

好多媽媽,做了媽後便廢了。唔敢重投社會。好癈。

水晶宮

Stella.b 發表於 20-10-23 13:37
貌合神離唔一定有第三者,我自己結咗十幾年,唔多唔少會由愛情變感情,出街唔拖手在外無乜傾計,因為已經有 ...
結咗婚成廿幾年,真係兩公婆早已變成一家人。完全冇諗過貌合神離呢啲咁小說既野。如果係要講,我都唔會同隻佬無啦啦互放生電,佢又堅真係睇手機睇結他多過睇我啦!揸手機係咁幫佢啲結他(佢啲2奶)影靚相都未諗過影老婆,佢連手機wallpaper都係佢啲寶貝結他相,fb同WhatsApp大頭照用屋企隻衰貓個樣,日日抹靚靚支結他,又唔見佢揾布省我…

食飯我又傾向唔講野,但有時又會突然兩公婆無啦啦有話題又會齊齊搞gag笑到勁大聲。都係一般屋企人咁樣一齊生活,都開心既。唔會諗有冇愛情浪漫呢啲野。

珍珠宮

好媽媽勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-23 22:45
結咗婚成廿幾年,真係兩公婆早已變成一家人。完全冇諗過貌合神離呢啲咁小說既野。如果係要講,我都唔會同隻 ...

你同佢暗示下唔好成日揸結他揸下你lor

大宅

結咗婚成廿幾年,真係兩公婆早已變成一家人。完全冇諗過貌合神離呢啲咁小說既野。如果係要講,我都唔會同隻 ...

我覺得幾好呀,最鐘意講爛gag兩個笑到咔咔聲呢種溫馨,對結他有興趣好文青,總好過對女人有興趣

水晶宮

Elizabethbaby 發表於 20-10-23 23:40

我覺得幾好呀,最鐘意講爛gag兩個笑到咔咔聲呢種溫 ...
玩音樂係好,不過佢真係太沉迷喇。日日夜夜都彈,睇手機都淨係睇結他,成日買賣結他,淨係屋企已經接近廿支,真係好小朋友架。果時我同佢拍拖,佢啲fd話佢已經成四年冇拍拖,咁姐係話我唔似女人咁姐。佢真係試過有個女Band友坐埋去佢隔離同佢打招呼,佢都會即時坐開成呎。所以有時我都諗阿囝啲自閉傾向係咪come from佢。我囝都似乎驚啲女同學撩佢,我囝真係兜路行避開個女同學架。

伯爵府

無愛同被背叛嘅婚姻我一定不能接受,如果他日咁好彩發生响我身上,我一定會帶仔離開,放生大家

伯爵府

好媽媽勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-25 10:33
玩音樂係好,不過佢真係太沉迷喇。日日夜夜都彈,睇手機都淨係睇結他,成日買賣結他,淨係屋企已經接近廿支 ...

玩結他算好了,細d。我c6玩音響器材大喇叭。成個人咁高既喇叭。成屋差唔多十幾對不同大小的。好溫柔咁抹塵。真係老婆都冇咁。

公爵府

hashtag影視迷勳章

Stella.b 發表於 20-10-23 13:37
貌合神離唔一定有第三者,我自己結咗十幾年,唔多唔少會由愛情變感情,出街唔拖手在外無乜傾計,因為已經有 ...

同意! 好多時一班朋友圍埋一齊就呻老公嘅衰嘢。結論係普天下的老公都差不多。 問了一個選擇題:1.孤獨終老,2.有個伴,但呢個伴久不久會激下你。結果個個老婆都選2。

伯爵府

親子王國15週年勳章

我身邊好多朋友冇小三,但兩公婆都唔夾,初時識佢地以為好恩愛,耐咗原來一早已分房瞓

子爵府

好攪笑,衰貓.........

子爵府

angelheart 發表於 20-10-25 10:54
玩結他算好了,細d。我c6玩音響器材大喇叭。成個人咁高既喇叭。成屋差唔多十幾對不同大小的。好溫 ...

套HiFi好正呀,Mcintosh 呀

水晶宮

玩結他算好了,細d。我c6玩音響器材大喇叭。成個人咁高既喇叭。成屋差唔多十幾對不同大小的。好溫 ...
我隻佬都好音響架。只係冧結他多啲,屋企細到冇位放咁多興趣,我隻佬至冇咁做。但電視依然裝機關,hi-fi唔知點樣駁跟住整咗套重低音喇叭。我啲朋友上嚟開電視睇,都話好似去咗戲院咁,勁環迴立體聲,連聽新聞都激昂過人。

水晶宮

chung_ma 發表於 20-10-25 11:18
好攪笑,衰貓.........
佢果隻至愛真係好臭寸架,又駁咀同人鬧交又還拖,成日蝦屋企其他貓,又專登嗌您望住佢睇佢當住您面周圍痾尿。所以我成日改唔到口鬧佢衰貓。連隻衰貓過咗彩虹橋,有時我地講起佢啲曳野,我都忍唔到口向天鬧佢【市八婆】(明明隻衰貓係仔)。

大宅

irisyau4127 發表於 20-10-23 13:42
我接受唔到 一段婚姻點都要有愛
唔好同我講為左小朋友唔分開
小朋友心水好清 佢地睇得出 仲唔開心

如果唔係家嘈屋閉,打打鬧鬧,父母都一齊係身邊嘅話,小朋友或者會寧願駝鳥性格,唔理會大人事情。

珍珠宮

男人係要有啲興趣。

我老公就玩超合金 高達嗰啲,成屋都係,好多未開箱。裝好嗰啲一得閒就戴哂手套,輕輕咁抺。

水晶宮

sweet__heart 發表於 20-10-25 10:53
無愛同被背叛嘅婚姻我一定不能接受,如果他日咁好彩發生响我身上,我一定會帶仔離開,放生大家
...
冇諗咁複雜。不過我都有同隻佬講,他朝佢真係出面愛上第2個,真係好嚟好去放我走,至少大家做得番朋友,唔會互相怪責。講真戀愛只係兩口子起埋一齊互相陪伴終老既一個過程或一個手段而已。簡單講拍拖戀愛都係揾個啱既伴可以陪伴終老,揾啱咗個相處到,大家一齊開開心心,已經達到目的,根本唔需要倒番轉頭走,又去番開始果度在意情情愛愛啲複雜野。大家夾到又覺得對方可以成為自己終生個老伴至會簽紙結婚啫,既然都揀定咗又成定局,又何必重新思考大家夾唔夾,會唔會貌合神離呢樣野?已經成為親人,同父母親兄弟無異,時間耐咗都唔會同自己父母或親兄弟甚至子女貌合神離囉。

個人小小睇法。

水晶宮

bik1229 發表於 20-10-25 11:42
男人係要有啲興趣。

我老公就玩超合金 高達嗰啲,成屋都係,好多未開箱。裝好嗰啲一得閒就戴哂手套,輕輕 ...
呢個係我囝。我囝係咁。高達迷加軍事迷。

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 20-10-23 15:15
或者因經濟無能力
或者因住屋
或者因唔比人坐正

呢d 咪事實囉, 成日講到自己幾偉大

咩為小朋友啫, 都大放學接補習社, 成日話湊仔唔想返工啫

勁多太太,早被人睇死, 做個junior屁夠錢獨立

大聲叫支支渣就叻

首頁

尾頁

跳至