時政擂台

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

mother904 發表於 20-10-23 14:27
台灣可以聯絡潘太,點解唔可以聯絡香港政府?香港有台灣辦事處,要商討可以直接同香港政府用地方對地方的平 ...

x 2

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

勁喎, 台灣聯絡左佢, 唔通又比一篇趴趴走聲明叫佢讀

水晶宮

misstsangivy 發表於 20-10-23 14:01
聯絡佢做咩?

咪係!一定有內情,連台語都學埋
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

係囉, 台灣都直接搵佢, 仲靠佢認為無用嘅政府做乜

瑪瑙宮

都話叫佢向習主席求情, 响香港行全國性法律, 陳同佳就可以响香港伏法.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

shelliemaymayma 發表於 20-10-23 13:57
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄一年,案中死者潘曉穎的母親多次促請他到台灣自首,最遲今日起行,否則不會 ...

唔可以叫陳同佳飛去其他同台灣有引渡條例既地方? 陳同佳一定要係香港唔出得境?

件事成日上新聞好煩,頓時間對台灣無好感

伯爵府

pluto豬 發表於 20-10-23 14:12
佢應該自己親自帶陳生去台灣,橫掂台灣淨係同佢聯絡

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

台灣一早聯絡左佢啦,而家咪出黎獻醜囉

伯爵府

Kuromi1127 發表於 20-10-23 14:03
潘太...唔該你自己帶陳同佳去台灣啦!!!
無台證, 你帶佢去申請,叫領事館揾你做對口人先得, 一手一腳搞好佢, ...
同意呀!

等香港政府做咩啫, 香港政府又無綁住佢。 一路都係台灣政府話唔比佢入境,。而家你攪掂晒咪得囉…亞潘太!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

香港同台灣無引渡,仲要堅持呢個甚麼「與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排」,想特區政府打開個不合法的缺口呀?

男爵府

潘太真係好X煩, 乜改左香港政府發台證咩, 陳之前已去過台灣, 做落地簽證咪得囉, 再唔係既然台灣有人聯絡你, 咁就叫台灣馬上出台證俾陳, 我唔想日日都聽到阿潘太係度嘈喧巴閉

珍珠宮

kittybig123 發表於 20-10-23 14:13
我記得香港去台灣可以落地簽證架
叫個男仔自己去美国,台菜去美角拉人咪得lor

琥珀宮

shelliemaymayma 發表於 20-10-23 13:57
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄一年,案中死者潘曉穎的母親多次促請他到台灣自首,最遲今日起行,否則不會 ...

迫香港去承認台灣,根本多餘,呢啲根本唔係香港政府可以做到嘅野

翡翠宮

回覆樓主:

個女都唔響到
仲要消費個女
呢啲阿媽
真係不願致評

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

趴趴走!
既然台灣政府聯絡咗潘太, 咁就幫口同台灣政府講, 俾台証陳同佳走,
就係咁簡單! 唔駛再包樣出鏡讀鱔犒!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

台灣批台證比陳嗎?

子爵府

kittybig123 發表於 20-10-23 14:13
我記得香港去台灣可以落地簽證架
你應為陳生可以做到落地簽證嗎?

飛機都上唔到.

宜家係台灣唔想佢過去.

水晶宮

無台證, 你帶佢去申請,叫領事館揾你做對口人先得, 一手一腳搞好佢, ...

侯爵府

係囉!陳同佳係香港普通市民,不如潘太帶陳同佳本人去金鐘申請簽證,如果唔批直接問職員點解唔批,依加全香港人都想知台灣唔批簽證既理由呀!

珊瑚宮

回覆樓主:

既然台灣聯絡你, 你一齊飛台灣咪得囉
你應該可以叫到台灣出入台紙啦

首頁
12345...13

尾頁

跳至