自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

家人,金,護照

伯爵府

2020勳章

capricornbb 發表於 20-10-24 20:18
我會拉喼,帶住個女
1.少量衣物、鞋
2.銀包、銀行簿

香港咁大唔知可以走去邊 除非可以上機去外,否則我會留番係屋企算數

varievarie    發表於 20-10-24 22:56

瑪瑙宮

2020勳章

回覆樓主:

電話,叉電器,銀包證件,仲有時間就執衫同藥

瑪瑙宮

2020勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

emilylam 發表於 20-10-24 20:42
金器/一定數量現金/護照/銀行簿/食物/水/少量消毒救護用品

x 2

仲有常用药品~

真係唔好發生戰爭~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

2020勳章

回覆樓主:

如果打仗,我會與解放軍共同上陣殺敵,希望唔會幫倒忙!

wcpcelia    發表於 20-10-28 09:35
hungng    發表於 20-10-25 22:16
capricornbb    發表於 20-10-24 21:23

子爵府

ayi1 發表於 20-10-24 21:06
點解深圳發佈呢啲資料?有咩內幕消息嗎?如果大陸打台灣,美國撐契弟第一時間都係放第一個飛彈到中環先。我 ...

尾國第一個導彈飛中環炸咗‘’尾領‘’
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

侯爵府

2020勳章 2018母親節勳章

大力大力 發表於 20-10-24 21:11
x 2

仲有常用药品~

https://www.google.com/search?q= ... uawei-rev1&prmd=inv

世上切切實實地正在發生,看來事不關己,似遠還近,今曰泰國、昨日香港嘅黑暴
平民都係最無辜嘅

珍珠宮

是是但但 發表於 20-10-24 20:52
真係考起,從來冇諗過...... 亦唔知自己走得去邊?打仗時,重有冇飛機/火車搭?
...

可能要行路,坐木船水泡

珍珠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

收拾細軟(金器、現金、人民幣、護照、阿仔BB時相簿)走去深圳,我覺得大陸安全,起碼去到深圳大家同心抗敵,起香港唔知邊個係漢奸黎。

capricornbb    發表於 20-10-24 21:24

伯爵府

2020勳章

tsmtang 發表於 20-10-24 20:42
點解第一樣野係我腦海浮現出嚟嘅竟然係衛生巾

珍珠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

話時話,上個月公司老細真係有講話如果香港打杖,我地就上深圳office 返工,咁唔影響公司運作喎⋯⋯

capricornbb    發表於 20-10-24 21:29

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我都問過c6一個難題,佢一定會搵埋6299走,咁佢兩個妹都會想同爸媽一齊走喎,c6話咁就一齊走囉,咁兩個妹夫又一定想同佢爸媽一齊喎,c6話咁一齊囉,咁妹夫啲妹同阿哥呢?又有佢地嘅妹夫同阿嫂喎,點好 諗到呢度就明白戰爭令人各散東西嘅悲慘,點取捨呢?! 好在我係死剩種啫

侯爵府

yuyueng 發表於 20-10-24 21:23
收拾細軟(金器、現金、人民幣、護照、阿仔BB時相簿)走去深圳,我覺得大陸安全,起碼去到深圳大家同心抗敵 ...

係,當某d人仲舉住英美等五眼、八國聯軍旗喊住:「美軍來了,我帶路!」
如果有香港人仲覺得可以容忍,真係無言

瑪瑙宮

mameme 發表於 20-10-24 21:27
我都問過c6一個難題,佢一定會搵埋6299走,咁佢兩個妹都會想同爸媽一齊走喎,c6話咁就一齊走囉,咁兩個妹夫 ...

準備定架旅遊巴~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

其實冇諗過呢個問題
如果真係打到黎嘅
應該走都走唔甩
一個導彈
就係咁先

侯爵府

mameme 發表於 20-10-24 21:27
我都問過c6一個難題,佢一定會搵埋6299走,咁佢兩個妹都會想同爸媽一齊走喎,c6話咁就一齊走囉,咁兩個妹夫 ...
所以要兵分幾路,再約個地方會合

瑪瑙宮

yuyueng 發表於 20-10-24 21:23
收拾細軟(金器、現金、人民幣、護照、阿仔BB時相簿)走去深圳,我覺得大陸安全,起碼去到深圳大家同心抗敵 ...

如果香港打仗、深圳、廣州也會亂作一團~

如果係黑爆、甚至警察變為曱甴、中央出兵就可以平亂~

買基金真係好傷

珍珠宮

回覆樓主:

其實買定水泡橡皮艇都好,隨時要渡河渡海返大陸

珍珠宮

capricornbb 發表於 20-10-24 21:27
係,當某d人仲舉住英美等五眼、八國聯軍旗喊住:「美軍來了,我帶路!」
如果有香港人仲覺得可 ...

我曾經問一個黃屍朋友,如果香港打起戰起來,你覺得美國會救你這個香港人還是中國救你?

侯爵府

大力大力 發表於 20-10-24 21:29
如果香港打仗、深圳、廣州也會亂作一團~

如果係黑爆、甚至警察變為曱甴、中央出兵就可以平亂~

正常警察應該唔會變曱甴嘅(新一批唔知有冇),講返今次唔係佢哋抗暴,香港可能已經變成焦土

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊