潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請問各位試過用 Jade 卡買過未?

https://www.jade.hsbc.com/product/hsbc-jade/homepage

伯爵府

Jade 唔係張卡,係Hsbc private banking

佢地亦冇講可以0 spending 買袋,只係話可以幫你搵,例如Christie’s

大宅

BO_NG 發表於 20-10-25 16:41

https://www.jade.hsbc.com/product/hsbc-jade/homepage

Jade户口 要1球美金,premier 只係1球港紙

別墅

Jade 係一個會藉,如果放一百萬美金資產喺戶口,就會送俾你用。又唔屬於private bank (private bank 係幾百萬美 金)。

我之前試過叫佢地幫手搵月餅同演唱會飛等等,有啲成功有啲唔成功。

所以我覺得可以搵到B,不過佢又冇話係專門店咁解

男爵府

gzilla 發表於 20-10-25 17:48
Jade 唔係張卡,係Hsbc private banking

佢地亦冇講可以0 spending 買袋,只係話可以幫你搵,例如Christie ...

我係講緊呢張 Jade 卡
佢唔係 Private Banking, 淨係1M美金就得㗎啦

就係想問吓:
有冇人試過0配貨下可以買到?

男爵府

erica-camy 發表於 20-10-25 19:01

係呀!我知道呀!我唔係講premier
就係問吓有冇人試過?

大宅

erica-camy 發表於 20-10-25 19:01

true, minimum requirement for hsbc private banking is at least US dollars 5 millions

男爵府

lalalabb 發表於 20-10-25 20:43
Jade 係一個會藉,如果放一百萬美金資產喺戶口,就會送俾你用。又唔屬於private bank (private bank 係幾百 ...

Jade 係一個會籍?
佢唔係premier上一個級既戶口咩?

咁請問 Jade 呢個”會籍”,你叫佢搵演唱會飛,是否原價買到?

伯爵府

BO_NG 發表於 20-10-25 21:00
我係講緊呢張 Jade 卡
佢唔係 Private Banking, 淨係1M美金就得㗎啦

Yes, 唔係private banking,我仲諗住你唔知張Jade card 等如premier 戶口張premier card,諗住易明啲

既然你都知呢張信用卡係呢個仲未去到private banking嘅戶口附屬,你又點會覺得佢可以幫到你0配買Birkin? 如果可以嘅話仲邊度有咁多人走去H shop spending 出袋

大宅

Even AE black card source B/K from reseller routes sometimes

男爵府

gzilla 發表於 20-10-25 21:27
Yes, 唔係private banking,我仲諗住你唔知張Jade card 等如premier 戶口張premier card,諗住易明啲

既 ...

Jade ≠Premier

Private Banking 冇寫住可以 Join Jade 你所講嘅會籍

佢冇寫要配貨,所以我先問吓姐...

男爵府

Meow_call 發表於 20-10-25 21:41
Even AE black card source B/K from reseller routes sometimes

I see. Thank you~

伯爵府

BO_NG 發表於 20-10-25 21:48
Jade ≠Premier

Private Banking 冇寫住可以 Join Jade 你所講嘅會籍

我梗係知Jade ≠ premier啦,係你問張Jade卡我以為你唔知啫

同埋Jade都唔係一個會籍,join乜鬼,你越講我越唔知你其實知定唔知

同埋就算喺hermes officially都唔會有配貨呢樣野,Hsbc 又點會寫出嚟

Anyway總之你要出去買birkin,一係去reseller,一係去拍賣行,一係就香港shop配貨

要0 spending就去日本巴黎碰運氣

大宅

Meow_call 發表於 20-10-25 21:41

Is it true? Just call the customer service?

大宅

BO_NG 發表於 20-10-25 16:41

佢個廣告有啲「語言偽術」, 咁啱我又明你只係想了解吓有冇機會0配貨啫

男爵府

Meow_call 發表於 20-10-25 22:40
佢個廣告有啲「語言偽術」, 咁啱我又明你只係想了解吓有冇機會0配貨啫

好多謝你!

呢個 post 係問題,就係唔清楚先想了解吓...

如果真係零配貨,比多少少錢經呢個渠道買都冇所謂,我諗至少都係真貨同埋明碼實價!

絕對唔需要配貨,又唔知自己最後攞到啲乜嘢 offer

別墅

BO_NG 發表於 20-10-25 21:06
Jade 係一個會籍?
佢唔係premier上一個級既戶口咩?

或者我咁講啦,我客戶經理係同我講當戶口有1,000,000美金以上嘅資產,銀行就會自動送一個會籍俾你,如果啲幫你搵手袋訂位等等嘅服務都係用嗰個會籍嘅會員號碼。
或者你都可以當係一個戶口,但係佢並唔係好似其他戶口咁你可以自己申請。
我果次演唱會飛係訂唔到,因為係開場前兩日心血來潮,所以佢哋直接同我講叫我搵其他渠道。
但係餐廳訂位佢哋真係幫我安排得好好,如果你有興趣試,不妨搬啲資產過去,應該好快就會收到信邀請你入會,到時你可以同你客戶經理溝通下

大宅

creamysmile 發表於 20-10-25 22:33
Is it true? Just call the customer service?

Jade can

大宅

TaboRelex 發表於 20-10-26 10:19
Jade can

How about AE black card?

男爵府

lalalabb 發表於 20-10-26 07:29

或者我咁講啦,我客戶經理係同我講當戶口有1,000,000美金 ...

我個戶口已經有US$1M,唔使再搬資產,係客戶經理叫我 upgrade 去 Jade 戶口

但我覺得好似冇乜用,佢先至話有其他服務...

唔想 upgrade 係因為驚啲客戶經理太過熱情,三日唔埋兩日就WhatsApp過嚟

咁你訂嗰場演唱會飛,係原價定還是要用炒價買?
唔該晒你先!

首頁

尾頁

跳至