自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

5月時左腳膝蓋痛,痛到伸唔直入咗A&E,X-RAY+抽血,X-RAY報告無事,事後醫生要求入院,否則不能睇抽血報告 。最後無入,因為要湊 1歲小朋友,
好多嘢安排唔到,無人湊。

之後拎止痛藥就走,最後前前後後痛咗大概1個令月多d,又無事行得走得
就無理。
10月20號開始,膝蓋對落痛。
同上次膝蓋個種痛一樣,好似d骨發出嚟咁,摸唔痛,細力㩒都好痛。影響範圍愈嚟愈大 。行路愈嚟愈唔方便。到今日 右腳都有少少痛,但唔知乜事…

公立入院就無可能了,希望可以先睇私家醫生點講。
想問下有無平啲又有醫德嘅骨科醫生。
如果有,PM我 ,唔該曬各位!

琥珀宮

2020勳章 畀面勳章

NgTsz 發表於 20-10-25 19:10
5月時左腳膝蓋痛,痛到伸唔直入咗A&E,X-RAY+抽血,X-RAY報告無事,事後醫生要求入院,否則不能睇抽血報告 ...

唔使 pm,直接比你

吳健華
佢响佐敦 / 銅鑼灣都有診所

朋友個囝囝脊椎問題,都係搵佢

大宅

呢個之前係威爾斯骨科,區域你啱可考慮下!

https://www.seedoctor.com.hk/dr_detail-1.asp?dr_doctor=18404

民房

smart_lam 發表於 20-10-25 19:23
呢個之前係威爾斯骨科,區域你啱可考慮下!

https://www.seedoctor.com.hk/dr_detail-1.asp?dr_doctor=1840 ...

請問知唔知大概診金?thanks

民房

I9528 發表於 20-10-25 19:20
唔使 pm,直接比你

吳健華

thz

大宅

NgTsz 發表於 20-10-25 19:26

請問知唔知大概診金?thanks

你可打去問咗先,電話會答係大約幾多! 佢剛私人執業不幾年,診金唔會比資深醫生貴。但好肯定佢好有經驗,同份人非常 Nice 及好有病人心,加上佢係新界東龍頭醫院出嚟,尤其熟悉骨科、矯形骨科及腫瘤骨科,較深入骨科佢都熟悉,唔需要轉介又轉介 !

wcpcelia    發表於 20-10-27 11:25

子爵府

2020勳章

中環陳子敬
全家都睇佢,非常有經驗亦有醫德

民房

smart_lam 發表於 20-10-25 19:30
你可打去問咗先,電話會答係大約幾多! 佢剛私人執業不幾年,診金唔會比資深醫生貴。但好肯定佢好有經驗, ...

好,感謝你

子爵府

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主:

膝頭痛要分創傷性、退化性同類風濕性, 揾醫生要揾啱專長嘅, 省錢有效。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊