自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

uns 發表於 20-10-26 15:12
你是否屬牛?下年牛年犯太歲。基本上踏入11月已開始有影響,大家小心

我同老公都屬牛,係唔係攝左太歲就無事?

子爵府

uns 發表於 20-10-26 15:12
你是否屬牛?下年牛年犯太歲。基本上踏入11月已開始有影響,大家小心

係牛

伯爵府

回覆樓主:

信,準,我36歲果年,經歷了左人生最慘的一年

翡翠宮

比你地講一講,回想一下又好似真係逢本命年同相沖年都有大事發生咁⋯⋯明年又相沖添

伯爵府

Qeenietang 發表於 20-10-25 19:59
信!犯太歲嗰年係好黑嫁
沖太歲都好黑,我今年都好黑暗。
另外想問,我其實攝咗太歲,但一樣黑到趴街,是否都要還神呢?

伯爵府

Haz-mama 發表於 20-10-26 14:52
睇下本身果個人的命格啦,有d人好應,有d人就冇乜事,所以同一生肖犯太歲唔一定會黑仔。 ...
係呀!我朋友同我同年,我今年黑仔黑到驚,我朋友好安定乜事都冇。不過佢算係一世夠運那些人

男爵府

147741 發表於 20-10-26 15:29
係牛

https://www.masterkl.com/78/hkej-changes-in-our-lifes/
可作參考

147741    發表於 20-10-26 23:59

珍珠宮

Pink_Cake 發表於 20-10-25 19:49
你哋覺得準唔準?

又唔覺得係

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

koala904 發表於 20-10-26 03:00
我記得30 同 36 果年超慘,有冇JM 分享下42 果年會點

我30歲添丁,可能係一喜擋3災,無咩事。。。

男爵府

回覆樓主:

本命年會超應

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

厚多士 發表於 20-10-26 16:20
沖太歲都好黑,我今年都好黑暗。
另外想問,我其實攝咗太歲,但一樣黑到趴街,是否都要還神呢?
...
要,無論果年好與壞,攝左太歲或求過神(求籤之類) 都要還神

厚多士    發表於 20-10-26 17:24

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我只係記得今年日韓自殺藝人有2,3位都係36歲!!!

子爵府

係咪除左拜太歲,捐血或洗牙都有幫助,兩樣都做晒,咁咪可以將影響再減低啲

伯爵府

我愛Corina 發表於 20-10-26 16:35
我30歲添丁,可能係一喜擋3災,無咩事。。。
我都係,30歲生小朋友,36歲換屋,可能叫做有野沖喜下就冇乜事發生,但24同今年真係人生低潮

侯爵府

回覆樓主:

信。

男爵府

puitan 發表於 20-10-26 17:05
係咪除左拜太歲,捐血或洗牙都有幫助,兩樣都做晒,咁咪可以將影響再減低啲
...

屬牛的應農曆六月或12月去洗牙或捐血化解,或去旅行
https://www.facebook.com/126261789615/posts/10161504288419616/

子爵府

uns 發表於 20-10-26 17:52
https://www.facebook.com/126261789615/posts/101615 ...

Thanks

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

厚多士 發表於 20-10-26 09:23
我都係,30歲生小朋友,36歲換屋,可能叫做有野沖喜下就冇乜事發生,但24同今年真係人生低潮
...

今年我都好低潮,但全世界都係咁,加上今年就快過...

子爵府

uns 發表於 20-10-26 17:52
https://www.facebook.com/126261789615/posts/101615 ...

請問是今年農曆12月 (2021年1月13日)嗎?
農曆6月好耐之後 ,咁洗牙前都唔知會發生咩嘢事

侯爵府

厚多士 發表於 20-10-26 17:23
...

你今年係犯太歲定沖太歲?

首頁
12345...7

尾頁

跳至