自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

呢D變態老姑婆,我都遇過,當時真心嬲到想爆,但自己性格不喜歡跟人嘈,所以忍,最後忍左3個月,試用期遞左信,個刻好爽,好開心!
我吾想為了份工,冇左健康,嗰時只係3個月,我做到瘦左幾 kgs, 冇命!

子爵府

虎到金來勳章

ilovematthew 發表於 20-10-25 21:20
真係忍夠佢,呢d更年期,無結婚的老姑婆真係好變態,做野連過程都要理,出一個電郵要好似佢咁,劃公仔要劃 ...

既然你已唸住唔做, 點解仲要啞忍?截員到到都有, 無reference letter 都無所謂
你走係佢既損失。

不過, 你要供樓, 要計下數, 如果1-2年搵唔到野做, 你頂唔頂到? 錢 vs 對住你上司

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

yly2 發表於 20-10-26 06:50
點解咁似講緊我個仆街男上司,男人流流,成個女人咁mean 到無人有
出email, 信,唔睇內容,只睇格式
心情 ...

男人應該無咁衰格,你果個真係少數極品,變態女人真係好多,無結婚的佔大多數

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

princessgw 發表於 20-10-26 09:52
既然你已唸住唔做, 點解仲要啞忍?截員到到都有, 無reference letter 都無所謂
你走係佢既損失。

我咩都會做,應該唔會1,2年搵唔到卦,就算去超市執貨我都唔介意,要勞動的工作仲好,順便減肥

伯爵府

ilovematthew 發表於 20-10-26 10:01
我咩都會做,應該唔會1,2年搵唔到卦,就算去超市執貨我都唔介意,要勞動的工作仲好, ...

肯做實有工請

大宅

jasprincess 發表於 20-10-25 23:04
我明而家市道唔好. 但其實叫人忍,講就容易... 真係自己親身感受先知有幾難忍
...

同意, 同埋hea做, 邊有咁易, 通常呢d變態上司點會比你hea做, 日日比說話你聽都夠你難受。

樓主如果真係影響到情緒就走吧, 咁樣忍忍下連健康都出事就唔值。

子爵府

ilovematthew 發表於 20-10-25 21:20
真係忍夠佢,呢d更年期,無結婚的老姑婆真係好變態,做野連過程都要理,出一個電郵要好似佢咁,劃公仔要劃 ...

反正你都諗住走,不如試下反抗有無用先決定,而家出去人浮於事

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

violett 發表於 20-10-26 12:35
同意, 同埋hea做, 邊有咁易, 通常呢d變態上司點會比你hea做, 日日比說話你聽都夠你難受。

樓主如果真係影 ...

我而家放假都放鬆唔到,前晚突然4:00幾起身走去覆電郵

珍珠宮

適當的反應係必須嘅,橫掂都諗住唔做

大宅

回覆樓主:

支持劈砲,健康無價

到病咗時多多錢都唔夠醫

珍珠宮

ilovematthew 發表於 20-10-26 09:58
男人應該無咁衰格,你果個真係少數極品,變態女人真係好多,無結婚的佔大多數
...

你錯喇! 男人衰起上嚟,會畀女人有過之而無不及!

唔好一味話女人冇結婚係變態老姑婆。

有好多結咗婚嘅,有老公嘅,或者離咗婚嘅都一樣係咁變態!!應該係同人格嘅問題,同佢嘅婚姻狀況關係唔大。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

大姑娘 發表於 20-10-26 13:32
你錯喇! 男人衰起上嚟,會畀女人有過之而無不及!

唔好一味話女人冇結婚係變態老姑婆。

都係,好似全世界圍住佢轉咁,痴線

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

先諗清楚:
1, 如果休息一派,經濟上許可嗎?
2, 上司衰,係咪衰到影響到你情緒,或令你精神緊張? 擺明針對你定係對全部人都係咁?呢點好重要!
3, 可轉部門?或先揾工,揾到先辭! 裸辭back to 1
4, 市道係唔好,但首先要諗你自己嘅priority, 任何情況下都會有人升職,轉工!

被痴巾老闆迫到要裸辭我試過! 我明,超賤,我每日仲咒罵緊佢! 绝無後悔,只覺太傻死頂後先裸辭! 影響到健康! 唔知你老闆衰成點! 但.... 總要留一線底線給自! 祝好運

男爵府

ilovematthew 發表於 20-10-25 21:03
上司太無理取鬧,已經忍夠,如果而家連唔做,係咪好衝動。差不多入5,有個青春期仔,要供樓,我唔會介意做 ...

冷靜,一時衝動既時候,咩都會覺得做到,而家個市咁樣要諗清楚呀

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

ilovematthew 發表於 20-10-25 21:39
肯定係啦,佢仲大過我,我都就快更年期,變態

反正預佐唔做,咁不如先試吓hea 做啦,佢講乜都話,好,得啦,啊,唔,嗯.... 之後你有你做,跟返自己個套,唔洗同佢嘈,佢嘈,你就話,好煩,傾唔埋欄。跟住sl。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

宜家好多公司炒人,搵工唔易呀,唔好咁衝動辭職呀,搵到工先走啦。

男爵府

要真係想清楚,以加市道差
唔係人人有工開
我地公司過咗保就業
都開始想抄人

伯爵府

ilovematthew 發表於 20-10-26 13:33
都係,好似全世界圍住佢轉咁,痴線

橫豎都唔做,點解你唔駁下佢? 或者會有轉變呢?
如果佢炒仲有賠償, 本死無大害.唔驚嫁! 去馬!!!!!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Cankk 發表於 20-10-26 15:19
橫豎都唔做,點解你唔駁下佢? 或者會有轉變呢?
如果佢炒仲有賠償, 本死無大害.唔驚嫁! 去馬!!!!!
...

有駁過啦,我早幾個月同佢嘈過添,浪費我口水

伯爵府

ilovematthew 發表於 20-10-26 15:20
有駁過啦,我早幾個月同佢嘈過添,浪費我口水

咁更家唔駛理佢, 我之前辭職都係諗最多咪乜都做.
有壓力又唔開心, 賺到多多$都冇用.
大前提有D積蓄, 再搵工.
我支持你既方案.

首頁
45678...11

尾頁

跳至