自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

cathyio 發表於 20-10-26 22:25
你係呢度問
9成都叫你比工人

我諗唔關99事,如果99出聲留比我或者c6同佢彼此認識的人(如叔仔,姑仔,什至c6的堂表兄弟)我會比奶奶。但樓主個99係用黎比一個連佢自己都未必識的人(朋友的新抱),預計都係會比人掉。咁做咩浪費左d衫?

Astra00    發表於 20-10-27 07:01

男爵府

1314625 發表於 20-10-27 06:44
我諗唔關99事,如果99出聲留比我或者c6同佢彼此認識的人(如叔仔,姑仔,什至c6的堂表兄弟)我會比奶奶。 ...

公平D講
比工人之後工人點樣處理D衫
一樣係未知
唔明點解預計99哥邊會掉,但工人就唔會拎去賣或送比其他人?

大宅

qq6a 發表於 20-10-25 22:04
我囝就來3歲,啲較貴及較新的衫我都俾曬我啲朋友,其他的衫仔,工人想要,99又叫我俾佢個fd,因佢個fd有個孫 ...

工人

翡翠宮

畀面勳章

工人,99個fd個孫個呀媽可能根本唔想要,你俾佢最後都係掉,反而工人係真正需要

日日是好日

公爵府

回覆樓主:

工人
最怕人俾衫黎,有次咁岩99整指甲個老闆娘個仔同我仔同幼稚園,人地k3畢業話d校服仲好新,99自己話要,拎到番黎係又顏色筆又起曬毛粒又洗到鮮黃色變泥黄色,都唔知拎黎做咩,仲話好新,一件校服都係百幾蚊,我只可以笑住接完,99走就轉頭掉曬佢
你唔想俾人話就俾工人,起碼工人自己睇到d衫係咩樣先要

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

有冇應承工人話比佢,如果應承左就比姐姐。但我會問姐姐,袋野係咪一放假就寄走,試過比D舊野姐姐,幾個月後都仲喺屋度,成間垃圾房咁。都可以夏天衫比姐姐,冬天衫比99,呢個都合理。

首頁

尾頁

跳至