6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 早餐、午餐、下午茶同晚餐都係固,食得唔多,日頭飲能恩兩次,朝早同沖涼後,每餐都係60ml, 即係全日最多飲120Ml, 好少。體重大概8Kg
而家想轉奶粉,邊隻好?
1-美素佳兒金裝(之前飲過,還好)
2-S26
3-enfinitus

2,3 都未飲過,見s26多人飲,Enfinitus 多營養,所以考慮中。請問各位媽媽有冇咩建議?

複式洋房

訓覺時係埋身人奶

別墅

我個仔飲緊ENFINITAS, 佢幾肯飲呀, 而且增磅都幾好, 便便正正常常咁, 又無咩病痛

複式洋房

Sasa911 發表於 20-10-25 22:13
BB 早餐、午餐、下午茶同晚餐都係固,食得唔多,日頭飲能恩兩次,朝早同沖涼後,每餐都係60ml, 即係全日最 ...
奶粉要試下睇BB夾唔夾, 2,3好似都可以買到試飲裝試

複式洋房

之前飲過美素金裝還好既話我會繼續囉,我小朋友都係飲呢隻,便便幾好,又唔算甜。

別墅

kinkin2017 發表於 20-10-26 16:35
之前飲過美素金裝還好既話我會繼續囉,我小朋友都係飲呢隻,便便幾好,又唔算甜。 ...

係啦 我小朋友都鐘意飲,唔太甜又每日的便便不錯。
又可以補充平日食物其他營養,我好放心俾小朋友繼續飲。

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 kinkin2017 的帖子

係啦 如果你之前已經試過冇問題,可以繼續飲,因為奶粉都要夾bb ,如果試唔啱就又要轉
而且呢隻冇蔗糖,比較健康,我bb都飲緊

別墅

回覆 poepoe 的帖子

我都覺得係,如果之前飲過又覺得ok就可以繼續飲,好多媽媽朋友都係飲呢隻,評價都唔錯,主要係無蔗糖同唔太甜

大宅

回覆 poepoe 的帖子

我都贊同 如果飲過ok 會繼續飲 因為搵到夾bb的奶粉好難架 何必捨近求遠

禁止訪問

大宅

食緊aptamil essensis,佢營養幾全面,有初乳成分同益生元組合,便便好順,又好少病~

禁止訪問

禁止訪問

別墅

BB 早餐、午餐、下午茶同晚餐都係固,食得唔多,日頭飲能恩兩次,朝早同沖涼後,每餐都係60ml, 即係全日最 ...

多人飲唔代表同你b夾架喎

別墅

能恩會唔會有啲苦?
飲左咁耐 突然唔鐘意?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

hanali46 發表於 20-11-1 02:23
呢隻有D苦,唔係個個B岩飲

係丫 個時都聽醫生講 全部低敏奶粉都係會苦啲 如果唔係真係對牛奶敏感 都唔想比呀b 食

禁止訪問

複式洋房

我b飲緊Hipx ,覺得幾好,日日有便便,你打去問下有無得試用

首頁

尾頁

跳至