自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-26 23:57
阿式Gary果啲都仲有玩,我隻佬養家要番出面工,不過閒時都仲有jam野既。始終音樂响香港難揾食。
...

阿式其實有D可愛純真,唔好俾佢樣嚇親 佢靚仔㗎
Gary其實幾Nice又斯文

老占住我同座同單位樓下好多層,唔通你係佢老婆?
我無睇返你Post……係亂撞下咋
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

水晶宮

Irene1121 發表於 20-10-26 23:54
當年好多Band我哋好支持,各自其位各自努力
依家我老公都一直都做緊D本地Indie Band嘅項目,盡一返綿力
...
多數會整邊方面既野?依家搞騷難嗎?

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-27 00:02
多數會整邊方面既野?依家搞騷難嗎?

搶耳及扭耳仔

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-27 00:00
果時真係冇咩音樂雜誌可以香港買到,尤其本地樂隊,果時都唔普及,所以您出mcb簡直為我地帶來無限樂趣。:go ...

辛苦程度不能一言兩語表達到

wcpcelia    發表於 20-10-28 10:45

水晶宮

Irene1121 發表於 20-10-27 00:02
阿式其實有D可愛純真,唔好俾佢樣嚇親 佢靚仔㗎
Gary其實幾Nice又斯文
當然不是啦!估唔中…我隻佬查實都好唔出名…唔好爆俾我老公聽,好驚佢打餅我。

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 20-10-27 00:08
當然不是啦!估唔中…我隻佬查實都好唔出名…唔好爆俾我老公聽,好驚佢打餅 ...

放心吧 我隱居了十幾年不理Band壇唱片業
而且有操守,無必要不講他人言論內容,我唔做嗰D八掛起底嘢,係有D好奇問下咋

係我老公依家有機構或團體揾下佢幫手搞下項目
佢遇見返我識嗰D Band友老鬼先講佢哋近況俾我知
佢統籌嗰D新Band,我幾乎全部都唔識

大宅

Irene1121 發表於 20-10-26 23:56
你期期都有買!?
你真係真正聽歌友

Mcb 我當年期期都係hmv買仲儲起,係做左阿媽後,屋企唔夠位先忍痛棄掉,唔通你係袁太?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

anniellm 發表於 20-10-26 09:47
今日聽歌,㩒返Nirvana嚟聽....
係度諗緊,今時今日仲有無人記得Kurt Cobain?

嘩 估唔到呢度有jm會提到佢 佢真係好正架,佢係自殺
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Irene1121 發表於 20-10-26 23:37
音樂殖民地 MCB?

好似係,有黃志淙寫野

男爵府

littledog99 發表於 20-10-27 00:56
Mcb 我當年期期都係hmv買仲儲起,係做左阿媽後,屋企唔夠位先忍痛棄掉,唔通你係袁太?
...

我哋圍內知我係邊個人吧……因呢度有D小粉紅好鍾意追擊我、打擊我一D住美國嘅事實㗎

多謝你期期買MCB,委實賺唔錢又辛苦
其實我哋係靠額外嘅附屬project才能好好維持了10年

開心你熱愛好音樂 又欣慰BK有讀者
BTW, BK創辦人薜先生(大臣)可能都係MCB讀者,佢聽Gene

男爵府

Sallyb1a 發表於 20-10-27 12:14
好似係,有黃志淙寫野

志淙係Freelance Writer,MCB創辦人係袁氏
D鬼佬Band及樂迷經常撈亂,香港樂評人有兩位Chi Chung

首頁

尾頁

跳至