自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Lihoma 發表於 20-10-26 18:34
mytv super 免費區節目只俾7日時間睇,過咗想睇要付費先睇到

而今日電視會播另一集新嘅

原來係咁架。唔該晒

大宅

回覆 hellokitty525 的帖子

因為貴我只睇左4次就算,唔影响日常生活就算,現在可舉高手和手可掂背了,我不是想介绍我位物理冶療師,只想嚴重肩周炎的人知道這個治療方法有效,唔好像我試左好多其他無效既醫法(治標不治本),浪費金錢。

男爵府

monmonyy 發表於 20-10-26 17:39
請問你斷到尾嗎

斷吾到,有時太攰會有d痛,就去按下

伯爵府

2021勳章

一元 發表於 20-10-27 00:13
回覆 monmonyy 的帖子

如果夜晚好痛真係要食止痛藥,但我當時每日做1.5小時網上教的肩周炎運動都無用,亦 ...

之前試過拎風筒吹頭隻手酸痛

後期睇中醫好番,現在每個月去另一中醫做手法冶療,鬆下肩頸

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

拉筋,不要怕痛,我果時日日拉,大約1個月好返3、4成,3個月完全冇事,上YouTube 搵下,最痛個動作係拉毛巾,忍住痛,拉少少,放鬆一下,又拉少少,拉到自己能夠忍受的程度,痛完放鬆果下好正,拉筋係至有效嘅方法,我冇食藥冇打針

侯爵府

2021勳章

Lihoma 發表於 20-10-26 15:50
無線節目 最強生命線 上星期嗰集講肩周炎,有介紹拉筋舒緩和治療方法,你上 mytv super 睇睇,過埋今日就無 ...

thanks, 立即叫C6睇

子爵府

一隻鴨鴨 發表於 20-11-2 22:10

之前試過拎風筒吹頭隻手酸痛

可否告知那位醫師做手法 治療?thx

子爵府

上年開始痛,最痛嘅時候係瞓著都痛醒,食止痛消炎藥,做物理治療,中醫加針灸,都無乜用!之後一星期去做按摩,而家好得8/9成
夜晚得閒拉下筋
我無特定邊間做按摩,只係之前同師父講我隻手有扁周周炎,佢哋會幫我按

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

何謂五十肩:
http://www.raag.org.tw/columns/a/a.htm
我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊