潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

babyivyfei 發表於 20-10-29 08:32
見大家嘅討論幾有趣,我頭先摷返16年前係美國LV專門店買嘅speedy25出黎。留意返個皮位有印明made in USA。 ...

可能十幾年前無論made in邊度,qc都會好d
我收到件貨係類似咁樣(借網上圖片)
有一邊凹咗落去(紫圈)
而且成個袋形都係歪
仲要包裝紙係冇晒(黃圈)
感覺好似退貨商品咁

伯爵府

gunpowder 發表於 20-10-29 10:44
係呀,所以我最後冇要到,等下批貨
不過sa態度唔多好,對lv有d失望

我呢個 SA 算跟得貼會主動 update progress~不過作用都係話我知要繼續等
實在等得太耐以後唔敢再訂,我亦唔會做到咩 vip 所以唔使特登搵返佢,walk in 啱就買
件貨品質有問題邊度做都唔會要,你有冇打去 CS 同佢哋反映,冇理由要你從頭再排過囉

男爵府

Rattie 發表於 20-10-29 11:11
我呢個 SA 算跟得貼會主動 update progress~不過作用都係話我知要繼續等
實在等得太耐以後 ...

咁sa又冇話要重新排,佢話下批到貨會比左我先,但我都有d疑惑,之前話新訂單等6個月,我依家再等都話要等3-6個月

伯爵府

gunpowder 發表於 20-10-29 11:43
咁sa又冇話要重新排,佢話下批到貨會比左我先,但我都有d疑惑,之前話新訂單等6個月,我依家再等都話要等3 ...

新訂單要等6個月係想穩陣啲,好過我呢啲落payment 時話十星期結果係等咗16個星期
咁佢講得係排下批貨就ok喇

洋房

l_can_fly 發表於 20-10-26 16:22
可以,我之前買palm springs mini,request一定要made in France,因為有唔少人話made in USA quality差d
...

我都試過話要 made in France

wcpcelia    發表於 20-11-4 16:57

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

gunpowder 發表於 20-10-29 02:42
我都唔記得左香港官網都係咁寫
所以我唔太信sa話香港冇賣made in usa既野
不過LA係咪代表made in us ...

我好奇咋

大宅

我愛Corina 發表於 20-10-29 08:05
唔係challenge 你,但好奇想知點解你咁肯定無手袋係made in US 嘅?

見官網都有寫有機會係US 造。。。

我親友做repair centre的,你話十幾年前有美國做就唔肯定,呢十年一定冇(講緊手袋)

大宅

gunpowder 發表於 20-10-26 11:53
我之前訂左Nano speedy,呢排睇小紅書,都話批號LA (Made in USA)果d好唔得,大陸果邊好多人收到都退貨

咁 ...

請問係邊度可以睇袋的批號?thx

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

當然可以要求指定生產地

不過見LV 有Made in Spain, Italy
遲早有China
所以諗住買番個 made in France 銀包

2015 .係 歐洲 SA 話我知 成個歐洲 都無 made in France 銀包

2017去 布拉格 一入LV 睇銀包 已經係made in France

SA 好好 帶我去睇第二d

攞個 粉紅色button 銀包 話係 last one

Made in Spain 我唔要

隔離大陸人 即係攞左

男爵府

dolaveve 發表於 20-10-31 14:41
請問係邊度可以睇袋的批號?thx

袋入面有個皮製品牌tag,揭去後面就見到兩個英文字+四個數字既批號

男爵府

JChan 發表於 20-11-2 06:36
當然可以要求指定生產地

不過見LV 有Made in Spain, Italy

其實made in邊度都冇所謂(當然made in france感覺會好d),但最主要係d人話批號LA (傳聞made in usa) d quality唔好,事實上自己見到都一般

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

gunpowder 發表於 20-11-2 10:27
其實made in邊度都冇所謂(當然made in france感覺會好d),但最主要係d人話批號LA (傳聞made in usa) d q ...

d質地唔同

首頁

尾頁

跳至