時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章

美味 發表於 20-10-26 21:45
即係自己亂q咁吹就得,人哋討論就無養份

無問題,你認為我係亂吹或者咀咒。你自己知道自己事。

伯爵府

畀面勳章

Moti 發表於 20-10-26 21:49
無問題,你認為我係亂吹或者咀咒。你自己知道自己事。

唔係喎,依家好似你仲清楚過我自己喎

複式洋房

Qq555666 發表於 20-10-26 13:09

唔會,一起輸。

美國當時軍備有優勢都輸,唔只韓戰,仲有越戰,而家中國d軍備勁左咁多,美國點贏?
https://youtu.be/LIPU2UnpUnA
https://youtu.be/3rpSW2oi0fI

伯爵府

2020勳章

美味 發表於 20-10-26 21:55
唔係喎,依家好似你仲清楚過我自己喎

你話唔係,就唔係啦。最後提你一句,財唔單單係財富咁簡單,仲包含婚姻同丈夫。

伯爵府

畀面勳章

Moti 發表於 20-10-26 22:02
你話唔係,就唔係啦。最後提你一句,財唔單單係財富咁簡單,仲包含婚姻同丈夫。
...

哎呀,嚇死我啦點算呀

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

兩敗俱傷

男爵府

常規戰在亞洲或近海戰 ,中國會勝。
美國自己智庫多次沙盤推演都是中勝美敗。
中國不會侵略其他國家,不是近海戰就是核戰,你有3000我有300都冇意義 ,十粒就夠,大家都輸。

不過中國有十四億,最後地球就算剩下十個人,應該都是中國人。

伯爵府

2020勳章

美味 發表於 20-10-26 22:03
哎呀,嚇死我啦點算呀

冇人要嚇你,諗嘢咁負面,人生點會好。晚安了。

伯爵府

畀面勳章

Moti 發表於 20-10-26 22:11
冇人要嚇你,諗嘢咁負面,人生點會好。晚安了。

咒完人之後仲話人諗嘢負面,你真係無得頂

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

美國唔會真打,因輸唔起,係指白人性命,所以不會有實戰,一打就是核戰大家都有打來沒意思,所以先有貿易戰/生化戰/科技戰/太空戰......

pswongaa    發表於 20-10-26 22:27

男爵府

點解近海戰一定是中國贏,因为老美靠的是航母虾虾霸霸,但對於大國_中國來説只是移動棺材。基於此最近试射航母殺手-東風導弹,亦已開始在沿海部處。
現在最大風險就是武統台湾。台湾人重幻想美國會幫手!
我相信一旦對台湾動武,美航母將急退二千海浬。

大宅

2020勳章

最無養份既回覆咪就係佢自己囉!超無聊加9588

男爵府

2020勳章

~香奈兒~ 發表於 20-10-26 18:33
我真係有衝動想即刻睇下佢過往嘅舖

睇完,以為有咩咁高質咁學術性

大宅

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 18:04
覆你,係出於禮貌,唔等於你對我有咩意義,你喺我心目中只係一堆字「czl115」,你覺得係有咩意義?
...

一堆字 好正

公爵府

czl115 發表於 20-10-26 16:54

微博大把討論軍事內容,中美軍事力量對比

係呀!內地好多講軍事既電視節目,有啲仲係央視拍既添,唔比討論既話中央電視台夠膽出?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

littlesister 發表於 20-10-26 21:21
其實日本幫到咩手,最多咪沖繩個基地囉,印度仲搞笑,話自製武器,賣六架直升機去南美國家,有四隻墜毀左 ...

其實呢啲乜野盟友呀,圍攻呀,虛張聲勢啫! 有日大陸真係發動攻勢武統台灣的話,呢幾個盟友咪出張咀鬧鬧鬧囉,又話制裁又乜又物囉, 唔通真係出兵同大陸死過? 有冇咁低能丫? 台灣啫,一個二等地方,值得嗎?

男爵府

美國其實好窮了,靠印銀錢為生...但打仗就好可能無左呢個優勢,咁佢仲點支付軍費...所以唔會打扙既(我諗)

男爵府

fdfk 發表於 20-10-26 22:05
常規戰在亞洲或近海戰 ,中國會勝。
美國自己智庫多次沙盤推演都是中勝美敗。
中國不會侵略其他國家,不是 ...

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

如果真的要開戰,我會以台灣做戰場,反正台灣政府一向想台獨,我想乾脆在台灣作戰,輸又好win又好,如果好彩win了又可以收返台灣,如果輸的話又無所謂

男爵府

回覆樓主:

樓主,我支持妳,妳只係分享妳今早遇到兩個阿伯討論嘅議題,我都覺得係依度開個post,又有乜問題,係度,又睇到有jm講當年韓戰,越戰的事,反而令我我知多了曆史。

首頁

尾頁

跳至