時政擂台

跳至

首頁
45678...12

尾頁

伯爵府

2020勳章

美味 發表於 20-10-26 17:19
哈哈,言則閣下過往出嘅post又好有養份? 真係笑死人

其實呢,嚟呢個論壇最大嘅目的,我係想做命理分析。透過睇一個人嘅說話,已經睇到一個人運程個大概,包括錢財與姻緣。

珍珠宮

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:07
我上一個topic已回覆咗。可能係我激動咗啲,對於一個自稱中高層公務員日日都拋啲無謂嘅問題出來討論,仲要 ...

我唔覺得自己問的問題同分享嘅post好無聊,我真喺想知嘅同想分享嘅就會在BK出post,其實既然不喜歡我,jm可以唔好開我啲post看咪得囉! 吓吓要諗過度過會否無聊才可在BK出post,就好有壓力了,只要不是言論傷害他人,有何不可呢 呢十幾年喺Bk我都喺咁,以前啲jm唔會吓吓話人無聊又人生攻擊咁,喺呢五、六年才開始這樣,都好無奈!

伯爵府

2020勳章

czl115 發表於 20-10-26 17:21
你都好叻,咁都可以唔認

我從來冇修改我個post,亦唔知要認啲咩。

伯爵府

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:23
我諗你攪錯咗,我從來唔會諗啲咩幫襯與唔幫襯,推定唔推post呢啲嘢。呢啲嘢並唔係我關心嘅。有冇幫樓主推p ...

我諗我無搞錯,大家亦都無搞錯
批評人地出post幼稚,同唔比人出post有咩分別?

伯爵府

2020勳章

sabun 發表於 20-10-26 17:28

我唔覺得自己問的問題同分享嘅post好無聊,我真喺想知嘅同想 ...

我認識唔少中高層公務員,老實,無人好似你咁,我絕對唔係第一個喺呢個論壇咁講你嘅人。如果我冇記錯,你曾經出post問去上海駛唔駛簽證。如果我有記錯,同你講聲對唔住先。但呢個post真係震撼到我,我到而家都仲記得。

伯爵府

2020勳章

czl115 發表於 20-10-26 17:29
我諗我無搞錯,大家亦都無搞錯
批評人地出post幼稚,同唔比人出post有咩分別?
...

是但啦,你點諗就點諗。

伯爵府

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:29
我從來冇修改我個post,亦唔知要認啲咩。

我無話過你修改post喎
我係指,你認為大陸唔比討論軍事打仗,呢一點係錯嘅
但係你唔承認自己認為大陸唔俾討論

子爵府

2020勳章

homommy 發表於 20-10-26 12:00
一打仗。全世界都輸晒

同意

伯爵府

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:15
你真係攪笑,原來 唔知可唔可以=唔可以,真係要俾個叻你

不得不再畫多條線,請大家評評理,你意思係咪話大陸唔可以討論軍事
「好彩香港有言論自由」,下一句「大陸⋯⋯」

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2020勳章

czl115 發表於 20-10-26 17:35
我無話過你修改post喎
我係指,你認為大陸唔比討論軍事打仗,呢一點係錯嘅
但係你唔承認自己認為大陸唔俾 ...

N年前,我入過微信一個風水群組,樓主大陸人,佢講到明,喺group內,講有關政治半隻字會被拉黑。

你講嘅微博,係你見到嘅,我講嘅微信群組,係我見到嘅。

正因為我真係唔知係咪嚴到咁,我先講「唔知可唔可以」。我諗你睇我打咁多字都唔清楚我習慣,我絕對唔會喺我唔清楚嘅事上面講「唔可以」。你認為我講嘅意思係唔可以,係你自己嘅個人理解。不過呢點我係絕對唔會同意。

伯爵府

畀面勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:33
我認識唔少中高層公務員,老實,無人好似你咁,我絕對唔係第一個喺呢個論壇咁講你嘅人。如果我冇記錯,你 ...

其實你紅眼症發作定點?

伯爵府

2020勳章

czl115 發表於 20-10-26 17:41
不得不再畫多條線,請大家評評理,你意思係咪話大陸唔可以討論軍事
「好彩香港有言論自由」,下一句「大陸 ...

太攪笑,你鍾意點理解就點理解。推上報都冇問題㗎。

伯爵府

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:41
N年前,我入過微信一個風水群組,樓主大陸人,佢講到明,喺group內,講有關政治半隻字會被拉黑。

你講嘅 ...

算吧,你唔認就算,大家眼睛都雪亮

伯爵府

2020勳章

美味 發表於 20-10-26 17:42
其實你紅眼症發作定點?

善意提醒你啫,說話可以反應嘅嘢遠比該句說話所見到嘅嘢多。

伯爵府

2020勳章

czl115 發表於 20-10-26 17:44
算吧,你唔認就算,大家眼睛都雪亮

攪笑!我唔知要認咩!係你覺得唔係藍色就係綠色,認定人哋絕對係咁諗。我唔係咁諗做乜要認。

公爵府

2020勳章

sabun 發表於 20-10-26 11:53
拗到鬼咁激動,一個話中國軍力超勁,一個話美國仲勁,鬼咁嘈,洗唔冼咁勞氣
但我其實我又八掛咁 ...

而家嗰啲核武嚟架,打仗禍及全球都似!

珍珠宮

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:33
我認識唔少中高層公務員,老實,無人好似你咁,我絕對唔係第一個喺呢個論壇咁講你嘅人。如果我冇記錯,你 ...

我好似唔喺問冼唔诜簽証喎,緊喺唔洗啦,
我好似喺問冼唔冼帶埋passport咋喎

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

大家唔拗啦,和氣和氣,否則咪同我題目嗰兩位大叔一樣,大家輕鬆分享吓唔好咩

公爵府

SandyKL 發表於 20-10-26 13:38

多唔等如就嬴硬,韓戰中,美國伙拍五眼聯盟友一齊上,軍備 ...

窮爸富爸個清奇先生, 話佢都有打越戰,當時美國人見兵哥會駡

佢分析美國輸在仕氣, 美國國內返戰人仕好多喎

伯爵府

2020勳章

Moti 發表於 20-10-26 17:46
攪笑!我唔知要認咩!係你覺得唔係藍色就係綠色,認定人哋絕對係咁諗。我唔係咁諗做乜要認。
...

你110樓已說明你就係咁諗喇
一葉障目,不見泰山
根本國內言論控制好複雜,就憑一個群裏一個人講嘢,就信到十足,自己又唔去求證

首頁
45678...12

尾頁

跳至