自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Applepay 發表於 20-10-26 12:35
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/540210/%E9%87%8D%E9%99%BD%E7%AF%80-%E6%9D% ...

香港人只做假期,大嶼山巴士假日仲貴好多,但平日尼?

瑪瑙宮

2020勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

淨係做假日、其他日子唔洗出糧?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

2020勳章

淨係做本地客就夠,咁航空業又駛乜咁慘淡,淨係做港人生意每日飛機升降量可維持幾百班?港人日日搭飛機返工放工?

男爵府

如果有家人做關於以上行業就知係咪真係發過豬頭。真的只幾天生意就發?
我不是這行,但我希望大家有工開,有點收入,這一年好多行業好難捱。

大宅

polliebb 發表於 20-10-26 14:15
同發過豬頭仲差好遠卦,一兩日都點都唔夠cover之前咁長時間

我住東涌,疫情的頭嗰半年,纜車有段時間暫停,就算開番人流係都極少,我有年票,經常去坐真係直入吾駛等,見到嗰陣時嘅冷靜都幾心酸

珊瑚宮

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁又唔係日日都公眾假期既

子爵府

emilylam 發表於 20-10-26 17:56
兩三日係咁都叫發過豬頭?因為連假咋,平日水靜河飛

纜車投資咁大,單靠本地假日客,唔蝕本已經好叻。

咁講有啲離地。

男爵府

李豆豆 發表於 20-10-26 14:05
假期就話排長龍啫,平日邊度有人? 如果一星期得一兩日有人都夠做,咁要收幾錢先cover到營運成本?

...

平日唔使食
無聊閒在家

伯爵府

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

井底之蛙
可憐天下父母心 :cry:

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

其實只局限於某啲行業有生意,重要係指定時間或者日期.
其實咁樣係真係好唔健康!
塘水滾塘園,
唔通香港真係可以自給自足?
唔需要與外界接觸咩?
冇話特別一個行業興旺就係好事,
我覺得需要方方面都要平衡
要有個正常循環
呢個只係退而次選擇

翡翠宮

2020勳章

淡6日旺一日
玩具萬歲!

琥珀宮

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Applepay 發表於 20-10-26 12:35
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/540210/%E9%87%8D%E9%99%BD%E7%AF%80-%E6%9D% ...

豬頭? 一星期有幾日咁多人呀?

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

平日應該水靜河飛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊