自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章

PacoMum 發表於 20-10-27 08:14
內地輸入香港既個案好多個月都係零,而香港本土就日日都有,香港想通關?就真係自私啦! ...

嗰啲人會話數字係假既

伯爵府

2020勳章

mln 發表於 20-10-26 23:31
香港政府不如先同澳門傾掂數慢慢放寬,之後就同大灣區,繼步行會好些。
...
其實澳門大陸而家係怕左香港輸入多啲, 唔係香港想通就會通

子爵府

2020勳章

wcandtt 發表於 20-10-27 08:35
我覺得講得出復製DNA的黃人,智商有問題

呢個朋友是專業人仕,不過呢年幾好多專業都變成冇腦,又盲又聾,佢仲話唔敢返內地喎

伯爵府

2020勳章

timandy 發表於 20-10-26 23:37
唔明點解係新加坡
因為大家都差唔多CASE先會有得傾, 澳門零左咁耐, 人地點敢開放俾香港人入呀

伯爵府

2020勳章

我又唔覺得佢地想通關係自私, 因為失業咁長時間嗰個唔係你啫, 況且唔係香港想通就可以通, 都要人地肯同你通先得架.

子爵府

2020勳章

老翻太太 發表於 20-10-26 19:35
無嘢呀嘛,依家最安全係大陸同澳門喎,擔心新加坡仲好啦,不過人哋(大陸、澳門)應該怕咗香港

...

d人唔理,佢以為香港人好巴閉

大宅

2020勳章

回覆樓主:

大陸十幾億人仲唔夠,要去複製香港人dna,係覺得香港人特別靚仔靚女,定智商特別高

珍珠宮

2020勳章

polliebb 發表於 20-10-27 09:15
我又唔覺得佢地想通關係自私, 因為失業咁長時間嗰個唔係你啫, 況且唔係香港想通就可以通, 都要人地肯同你通 ...

咁點解當初全民檢測時,旅遊業界唔呼籲市民積極參與?如果証明到香港安全 ,相信大陸會同香港通關,中港可以正常往來,已經帶來無限商機!

伯爵府

2020勳章

其實健康碼唔係強制性架!你有需要既咪去申請健康碼囉,你認為無需要或害怕DNA問題既咪唔好申請囉!做乜要反對?

大宅

wcandtt 發表於 20-10-27 08:35
我覺得講得出復製DNA的黃人,智商有問題

昆蟲有智商咩?

珍珠宮

2020勳章

chinsnow 發表於 20-10-26 23:44
澳門一定不會開關通香港了,澳門很需要內地遊客,若只要有一單本土案例,與大陸現行的通關安排就會取消, ...

阿爺今次揸得好緊好緊,內地人去澳門都唔係咁易批我有賭場親戚話佢哋一樣好慘淡

伯爵府

2020勳章

其實旅遊業大部分都係停薪留職啦,炒同唔炒都無分別。

大宅

ChaBean 發表於 20-10-27 09:32
大陸十幾億人仲唔夠,要去複製香港人dna,係覺得香港人特別靚仔靚女,定智商特別高
...

比靚仔靚女香港輸硬,睇下痴疯尖嘴猴鳃嘅醜樣幾嘔心。比智商,更加哈哈哈,昆蟲有智商咩?

伯爵府

2020勳章

自私精

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

內地防疫, 相對做得比好多國家都出色

子爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

依家係內地怕左香港, 香港黃人唔好仲以為當日你地威脅封關唔駛承受後果, 因果報應, 依家又話要開關, 咁叫黑醫護罷唔罷工好呢?

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人哋(大陸、澳門)應該怕咗香港

子爵府

2020勳章

IloveJJ 發表於 20-10-27 09:05
嗰啲人會話數字係假既

內地輸入香港既數字係香港計唔係大陸計架喎,即係香港都報假數?

伯爵府

2020勳章

cyyiu 發表於 20-10-27 09:37
咁點解當初全民檢測時,旅遊業界唔呼籲市民積極參與?如果証明到香港安全 ,相信大陸會同香港通關,中港可 ...

又咁講,人地無呼籲叫人參與全民檢測,亦無呼籲叫人唔好去啫

珍珠宮

2020勳章

polliebb 發表於 20-10-27 10:59
又咁講,人地無呼籲叫人參與全民檢測,亦無呼籲叫人唔好去啫

如果喺香港未百分百安全情況下就叫通關,你問下喺香港守左10個月嘅市民有乜感想?我知有人真係因為疫症唔出街,小朋友咩地方都唔去!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊