婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問有冇好嘅中醫醫濕疹好嫁?睇咗皮膚科醫生都好似唔係好得,好煩呀。唔該晒。

別墅

bb40 發表於 20-10-26 23:22
想問有冇好嘅中醫醫濕疹好嫁?睇咗皮膚科醫生都好似唔係好得,好煩呀。唔該晒。
...

有冇試過食益生菌?

大宅

回覆 bb40 的帖子

很嚴重嗎?

禁止訪問

男爵府

Afourpaper 發表於 20-10-29 15:43
我中西醫睇咗4個月之唔得,搽完類固醇好番之後,1個禮拜後又發,越起越嚴重。後來我friend介紹我跟佢方法 ...

最近吃了什麼?

禁止訪問

大宅

唔好食牛同海鮮,用返d天然d保濕cream先,我用開cetaphil pro ad line已經好夠保濕

複式洋房

bb40 發表於 20-10-26 23:22
...

我早兩年都發到暈,主要係介口,fu死海鹽同查天然野,而家清左。

點fu死海鹽可以參考:
https://allergysolutions.com.hk/%e6%8b%af%e6%95%91%e6%bf%95%e7%96%b9%e8%82%8c-%e6%ad%bb%e6%b5%b7%e9%b9%bd%e7%9a%84%e4%b8%89%e7%a8%ae%e7%94%a8%e6%b3%95/

大宅

回覆 bb40 的帖子

我兒生女都係 食完中藥, 爆到好恐怖
之後搵左個天然漢方水 同天然濕疹膏

之後而家敷漢方水。 搽濕疹膏, 就好反希望資料幫到你

大宅

終於朋友介紹(emoji)咗中醫,已好番,但重有D紅,但皮膚勁脫皮,醫生話要D時間先可以回復正常。謝謝大家回覆。

首頁

尾頁

跳至