影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

Long weekend一口氣睇晒,好睇
內容講女主喺一九五幾至一九六幾年嘅成長過程,點樣成為西洋棋世界冠軍
只得7集,劇情唔拖,我中意

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

尋日煲左5集,哩2日等班細路再睇,我都覺得好睇
.........................................

男爵府

岩岩睇哂!超級正!唔識捉西洋棋,但劇情好緊湊,而且好多估唔到的發展。
同埋好鍾意劇中的配樂,好有氣氛。女主角初初睇好怪,之後越黎越靚。

男爵府

回覆樓主:

我都係啱啱開咗第一集黎睇,希望會追落去

翡翠宮

P師奶 發表於 20-10-27 01:43
內容講女主喺一九五幾至一九六幾年嘅成長過程,點樣成為西洋棋世界冠軍
只得 ...

睇了

複式洋房

搵黎睇先! thanks分享~

別墅

睇咗幾集, 好正

大宅

只得 ...

睇咗兩集,幾好睇(emoji)(emoji)

男爵府

我用左半日睇晒全套劇,套劇好好睇,無悶場,大結局嗰集非常刺激又感動。

男爵府

只得 ...

一口氣睇咗6集。剩下ending未睇。

高質素,最後一集九點幾分,所以好奇待

女主角高水準演出,衫又型

BTW, 唔明點解咁多人鐘意emily in paris。

大宅

呢套劇情丶演員丶攝影丶服裝丶化妝丶髮型都好好
近排喺香港Netflix 排第一係實至名歸
呢幾日我特登搵返女主角之前d電影出嚟睇,睇咗Split同Glass, 又係好正

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

P師奶 發表於 20-11-9 13:31
呢套劇情丶演員丶攝影丶服裝丶化妝丶髮型都好好
近排喺香港Netflix 排第一係實至名歸
呢幾日我特登搵 ...

佢個樣特別得嚟好有攝石力

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

IamChuChu 發表於 20-11-9 00:41

一口氣睇咗6集。剩下ending未睇。

最尾嗰集好睇, 反而第五第六集有啲悶

男爵府

Quoted on https://chess24.com/en/read/news/the-queen-s-gambit-receives-global-praise :- (29 Oct 2020)

The Queen's Gambit is currently the most watched TV show globally and ranks 1st in 27 countries

The reviews could hardly have been better. On Rotten Tomatoes, one of the most trusted sites for measuring the quality of movies and TV series, The Queen's Gambit has a score of 100 %. That means every single reviewer has rated it favourably. On the world's biggest movie database, IMDb, it currently has an average rating of 8.9 out of 10.

別墅

有睇啊,幾好睇,雖然唔識捉西洋棋

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

elainecho180 發表於 20-11-11 16:10
有睇啊,幾好睇,雖然唔識捉西洋棋

睇完,幾好,如果識捉會更好睇!

侯爵府

TobsterBB 發表於 20-11-9 14:39
最尾嗰集好睇, 反而第五第六集有啲悶
中間有D悶,OK啦不是勁好睇,同The Crown果類經典無得比
行到水窮處 坐看雲起時

珍珠宮

Paris 發表於 20-11-12 00:01
中間有D悶,OK啦不是勁好睇,同The Crown果類經典無得比
I think Crown Season 1 is the best out of all.

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 P師奶 的帖子

多谢介绍,有Netflix但好少开来看,有时间都开来看先

大宅

Paris 發表於 20-11-12 00:01

The Crown 係 Season 1 最好睇,之後爭啲
The Queen’s Gambit同The Crown完全唔同類型喎,相信budget都有極大差距

首頁

尾頁

跳至