自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

當幾個人(C6,同我)係同一個月生日時,往往只記得其他(同C6).....我唔係要佢記得定點,一提起叫我地返去食亞邊個邊個既生日飯就有點心酸仲要我正日返去同其他人慶祝

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

當自己生日時仲要同男家其他人慶祝時真係有點兒.....有好幾年都係見住99比生日利是C6同生日果個(利申唔係想要)

varievarie    發表於 20-10-27 13:28
varievarie    發表於 20-10-27 13:28

水晶宮

之前都記得,今年唔記得

伯爵府

回覆樓主:

我結婚超過廿年
奶奶從來都唔記得嘅
佢只係記得自己仔女同某啲孫
我又從來唔會放上心喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

奶奶記得,會有蛋糕同利是。。。

侯爵府

2024年龍年勳章

michelle071180 發表於 20-10-27 07:19
當自己生日時仲要同男家其他人慶祝時真係有點兒.....有好幾年都係見住99比生日利是C6同生日果個(利申唔係想 ...

你老公都無為你出聲, 其實我覺得如果你有hard feeling 就揾個藉口吾出席呢啲活動啦, 自己都生日我真係情願自己去豪食個飯都吾會比自己不是味兒!

伯爵府

我99連自己仔女幾時出世都唔記,唔係唔記得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

michelle071180 發表於 20-10-27 07:04
當幾個人(C6,同我)係同一個月生日時,往往只記得其他(同C6).....我唔係要佢記得定點,一提起叫我地返去食亞 ...

新舊曆都記得
會打比我、比利是
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章

答番你條問題, 我老爺奶奶一向吾知我幾時生日, 我又無介意, 佢哋年紀大記性都差, 吾使佢地記得!

寶石宮

2024年龍年勳章

michelle071180 發表於 20-10-27 07:04
當幾個人(C6,同我)係同一個月生日時,往往只記得其他(同C6).....我唔係要佢記得定點,一提起叫我地返去食亞 ...

99又係既!
同 c6同一個月刀5記得

5巧5開心,叫 c6送返份大禮物比你
幸福可以好簡單

子爵府

記得,仲會提早比利是,因為我地星期六或日先會過去,咁佢見黎緊就黎我生日見到就會比定,正日再加whatsapp
反而我唔記得奶奶,因為佢計舊曆,我好有心記左兩年,但之後都唔記lu

禁止訪問

水晶宮

judychungpuiyan 發表於 20-10-27 07:24
我結婚超過廿年
奶奶從來都唔記得嘅
佢只係記得自己仔女同某啲孫
我就係你咁既情況囉,我都想唔上心.....但今年要我生日正日返去同佢個孫慶祝囉

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大約知幾時應該唔知邊日
其實要記好易記, 只係早佢外孫一日

佢唔知你邊日唔慶你都冇計, 但你c6唔會出聲話你正日生日?

大宅

虎到金來勳章

記得,年年都有利是

水晶宮

okgoodla 發表於 20-10-27 07:28
你老公都無為你出聲, 其實我覺得如果你有hard feeling 就揾個藉口吾出席呢啲活動啦, 自己都生日我真係情 ...
但係C6都係同一個月呢。返去食飯都係因為佢地2個生日而我係搭枱的,年年都係咁

水晶宮

crystal媽咪 發表於 20-10-27 07:29
新舊曆都記得
會打比我、比利是
你就好喇。我唔祈望佢同我慶祝同食飯,但同月生日就係度吹蠟燭收利是時我就企埋一二邊你一係就唔好叫我去

水晶宮

nicknicknick 發表於 20-10-27 08:09
如果唔想幫人慶祝,就唔去。唔一定要去嫁姐
但係都有C6份嘛

子爵府

D 99 只記得個寶貝仔同孫生日,新袍就算$20封利是都唔值, so 又如何呢?!你如何看待別人,別人便如何看待你。 朋友! 不必上心!

水晶宮

TMC3012 發表於 20-10-27 08:11
大約知幾時應該唔知邊日
其實要記好易記, 只係早佢外孫一日
就係有。99叫我地果返去話邊個邊個生日,我一聽到唔係嘛......之後c6話我果日生日,最後遲一日先返去

首頁
12345...7

尾頁

跳至