自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

michelle071180 發表於 20-10-27 08:21
我係唔鍾意自己生日都要同佢D孫慶祝囉。

其實你唔返去咪得囉!撞正自己正日生日更加唔好出現果邊任何活動添!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 michelle071180 的帖子

記得, 還會派生日利是
◕順其自然啦~♥ ◕

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

IloveJJ 發表於 20-10-27 09:00
同一日生日?
咁如果係我,我就會要老公正日同我兩個出街慶祝,奶奶嗰邊唔正日啦!結婚前都係咁?
...
3個生日都係隔幾日囉

琥珀宮

michelle071180 發表於 20-10-27 07:04
當幾個人(C6,同我)係同一個月生日時,往往只記得其他(同C6).....我唔係要佢記得定點,一提起叫我地返去食亞 ...

關於我嘅野,佢最好咩都唔知

Astra00    發表於 20-10-27 11:28

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

talktime 發表於 20-10-27 09:32
老公問題多D

老公有講....話果日我生日,遲一日先返。但覺得嫁左咁多年,要慶祝果個孫都咁大,呢個情況年年都會發生(為佢地2個慶祝而返去)

珍珠宮

michelle071180 發表於 20-10-27 07:04
當幾個人(C6,同我)係同一個月生日時,往往只記得其他(同C6).....我唔係要佢記得定點,一提起叫我地返去食亞 ...

記得,連我幾個囝囡都記得。
其他人佢記唔記得我唔知,亦唔會問。

男爵府

回覆樓主:

記得,我都記得她的生日

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

唔知的

wcpcelia    發表於 20-10-27 10:35

用戶要求終止服務

牛年勳章

我唔介意 99 唔同我慶祝生日,即使同月有其他人。你嘅情況,c6 已經幫你解圍。我比較介意佢唔會同 c6 慶祝,不過同其他人慶祝!我試過買蛋糕返去,慶祝 c6 生日,佢講咗句「乜你生日咩?」,就行咗去,我知 c6 無期待其他人同佢慶祝,不過我唔會再搞呢 d 嘢,無謂令 c6 尷尬。佢點 c6 就點得最多!不過最緊要 c6 感受。
未經許可,請勿轉載

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

michelle071180 發表於 20-10-27 07:19
當自己生日時仲要同男家其他人慶祝時真係有點兒.....有好幾年都係見住99比生日利是C6同生日果個(利申唔係想 ...

我都唔記得99幾時生日,只記得62,因佢係中國節日生日。講真,我又無將佢同我媽對等,又點會要求佢將我同佢個仔對等???況且佢啲孫生日都未記得清楚邊日,只記得月份。我已覺得好好。
我記性差,希望第時啲新抱女婿唔好怪我唔記得佢哋幾時生日 仔女我生,記得舊時嘅嘢嘅……

公爵府

如果我唔係同老公同一日生日,我好sure 99都唔會記得lo,因為就算老公生日,佢只係話同我老公慶祝,冇話同我慶祝ge,只係迫於無奈,搭單順便ga je
但佢又記得姑仔d男友生日,咁多年習慣左,我習慣到自己都唔記得自己有生日 (娘家係外國,所以老公冇同我慶祝的話,就冇人同我慶祝)

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

記得,會打電話同我講生日快樂(因我地住外國)。

水晶宮

大笨鐘 發表於 20-10-27 10:18
我唔介意 99 唔同我慶祝生日,即使同月有其他人。你嘅情況,c6 已經幫你解圍。我比較介意佢唔會同 c6 慶祝 ...
C6有份架,係我無咋。同月3個生日,返去係賀C6同99個孫咋

子爵府

記得,所以每年都有利是

水晶宮

其實我唔介意佢嚟記得我生日,因為我都無祈望過佢會記/同我慶祝。我係介意佢話我正日果日叫我地返去同佢孫慶祝啫

男爵府

佢唔知道,我覺得輕鬆好多我又唔洗同佢地慶祝

用戶要求終止服務

牛年勳章

michelle071180 發表於 20-10-27 11:15
C6有份架,係我無咋。同月3個生日,返去係賀C6同99個孫咋

我真係唔會介意,我 99 從來都無同我慶祝。我亦唔介意生日會上,無預我一份。某程度上,我覺得 x 月之星嘅生日會,都唔係個人生日會,有無我份分別不大。而且,年紀大,對熱鬧嘅生日會無興趣,只要同愛嘅人,簡簡單單咁過,就已經好溫馨,其他所有人,只係錦上添花,可有可無。

反而,我每年都會特意為老爺奶奶搞生日。
未經許可,請勿轉載

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我唔肯定佢記唔記得,因為C6通常會買蛋糕咁佢會知,年年有比利是

首頁
12345...7

尾頁

跳至