0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

wongcyu 發表於 20-10-30 15:38
我有搵香港心催乳,而家奶量多返,佢地服務同配套好全面,除左催乳師仲有助產士、醫生、護士果d做支援,真 ...

想問下有冇得上門催乳呀?見疫情未完全受控,驚出面危險

大宅

花花大世界 發表於 20-10-30 16:23

有得上門架,唔會收錢

大宅

2024年龍年勳章

wongcyu 發表於 20-10-30 15:38
我有搵香港心催乳,而家奶量多返,佢地服務同配套好全面,除左催乳師仲有助產士、醫生、護士果d做支援,真 ...

我都有去呢間通乳腺,佢地檢查會做得幾仔細幾足,催乳師真係會好細心教你點樣餵人奶,有咩問題都可以上佢個線上平台度問,幾方便

大宅

siukie 發表於 20-10-30 17:04
我都有去呢間通乳腺,佢地檢查會做得幾仔細幾足,催乳師真係會好細心教你點樣餵人奶,有咩問題都可以上佢 ...

幾多錢

大宅

2024年龍年勳章

花花大世界 發表於 20-10-30 17:15
幾多錢

佢個初乳指導服務都係收3800

大宅

花花大世界 發表於 20-10-30 16:23

想問有冇媽媽試過?

複式洋房

花花大世界 發表於 20-10-28 12:21
我第一日起醫院埋身,bb已經咬我,仲好快就咬損左,個姑娘都話我b咁大力咁快咬損……唯有慢慢泵,泵完冇就 ...

我當初痛就忍住,過一排可能有奶同佢識啜再唔痛啦

別墅

花花大世界 發表於 20-10-27 14:11
開刀生完兩個禮拜,bb唔肯埋身,再唔係一埋身就咬,咬到乳頭損左,唯有泵出黎,但全日得果5安士…好大壓力 ...

我有朋友生完半個月左右ge,話bb埋身餵唔係好食到,佢唯有泵多d,但個量愈黎愈少咁,係咪佢唔識餵?

複式洋房

HYE-BIN 發表於 20-11-25 12:06
我有朋友生完半個月左右ge,話bb埋身餵唔係好食到,佢唯有泵多d,但個量愈黎愈少咁,係咪佢唔識餵?
...

我之前都係呀,呢排有補奶粉,但我盡量想餵多d人奶,bb抵抗力會好d…

別墅

DorotheaSun 發表於 20-10-29 17:55
我之前生完bb 果幾日都開始谷奶,個胸好實同好痛呀,泵得好少奶,之後我搵催乳師,係會容易泵到多d奶架
...
催乳師真Work架?!

別墅

花花大世界 發表於 20-10-29 18:26
我擠或者泵奶都試過,仲請教埋姑娘,都搞唔掂…
同我一樣

別墅

kany0406 發表於 20-11-25 15:28
我之前都係呀,呢排有補奶粉,但我盡量想餵多d人奶,bb抵抗力會好d…
我都想比人奶BB,但一個人睇BB,又學吾識埋身餵技巧,泵都泵到乳頭痛,宜家改人手揸出來,但量好少咋。

別墅

kany0406 發表於 20-11-25 15:28
又唔一定既, 好多飲奶粉既BB都好健康, 抵抗力唔錯

大宅

ma寶 發表於 20-11-24 15:27
想問有冇媽媽試過?

我個妹話係bb展去佢地個booth 換福袋個時有問過下,又唔係收得好貴,妹夫即刻俾錢佢join 左,個時佢岩岩生完冇幾耐,話有人幫手點都好好多

大宅

虎到金來勳章

HYE-BIN 發表於 20-11-25 12:06
...

我係醫院生完就即刻埋身,我個仔有咬我呀,生完冇耐即刻埋身餵,又有補身,幾經辛苦都餵到,姑娘話初乳對新生bb好緊要架,密密餵得多就餵到架啦

大宅

giwai11 發表於 20-11-26 15:11
我係醫院生完就即刻埋身,我個仔有咬我呀,生完冇耐即刻埋身餵,又有補身,幾經辛苦都餵到,姑娘話初乳對 ...

幾辛苦都要餵,我希望餵到我個女一歲啦

大宅

sammi_lee2 發表於 20-11-26 12:34
我個妹話係bb展去佢地個booth 換福袋個時有問過下,又唔係收得好貴,妹夫即刻俾錢佢join 左,個時佢岩岩生 ...

其實初乳服務包咩?同埋可唔可以上門架

大宅

ma寶 發表於 20-11-27 12:05
其實初乳服務包咩?同埋可唔可以上門架

點都揀上門啦………而家疫情又爆返,邊敢周圍去

別墅

happygarden15 發表於 20-11-30 11:08
點都揀上門啦………而家疫情又爆返,邊敢周圍去

岩呀呢幾個月出街都好大風險,bb咁細個,之前有朋友介紹我去香港心打BB針,見到佢地有初乳指導服務,價錢都唔貴,果時都有join呀

大宅

愛芯 發表於 20-11-30 15:51
岩呀呢幾個月出街都好大風險,bb咁細個,之前有朋友介紹我去香港心打BB針,見到佢地有初乳指導服務,價錢都唔 ...

最緊要幫到手,又有得上門,幾多錢都會俾啦,同埋食野係要好小心,高脂肪既食物唔掂得,bb啜唔到奶就麻煩

首頁

尾頁

跳至