自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

https://topick.hket.com/article/2786928/?r=mcsdfb&fbclid=IwAR3am18Rs_fNTs4r_gt27QA6KhAC2NUCWSWTgRCrIkUXHxVuyZIa1juyOrU

男爵府

jihappyma 發表於 20-10-27 21:49
https://topick.hket.com/article/2786928/?r=mcsdfb&fbclid=IwAR3am18Rs_fNTs4r_gt27QA6KhAC2NUCWSWTgRCrI ...

細個時一定加水用多幾次,我啲仔唔肯用,只有自己用,原來要立即用,如果唔係會有真菌。

子爵府

我平時都會溝水用埋個底

子爵府

好小加水,通常轉樽

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

kkyyn 發表於 20-10-27 22:44
好小加水,通常轉樽

x2

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我會倒轉個樽,一加水就變壞。

公爵府

jihappyma 發表於 20-10-27 21:51
細個時一定加水用多幾次,我啲仔唔肯用,只有自己用,原來要立即用,如果唔係會有真菌。
...

我都會,加完水搖吓佢,通常放係度等佢冇泡先倒出嚟用,即係以後唔可以咁做。

子爵府

回覆樓主:

係架,所以如果按唔到,我會鎖返個pump,每次用時扭開蓋倒出黎,倒到剩返小小先加水一次過倒出黎用埋佢

大宅

唔加水喉水, 加熟水又得唔得呢?

珍珠宮

死啦,我經常做呢個動作,一定要戒

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

littledot 發表於 20-10-28 00:49
我都會,加完水搖吓佢,通常放係度等佢冇泡先倒出嚟用,即係以後唔可以咁做。
...

我都係,順便洗個樽去回收嘛!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原來會咁

珍珠宮

我真係從不加水, 試過公司清潔姐姐加左水, 我一用完就會手痕

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

原來唔好架?不過我多數最尾嗰啲倒落旅行樽仔,容易啲用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我一向咁做。 長知識了!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

一向有加水, 但只會加煲過既過濾水

珍珠宮

KKYOUNG 發表於 20-10-28 07:47
唔加水喉水, 加熟水又得唔得呢?

我就算加都加煲過嘅水,但都要盡快用咗佢

首頁

尾頁

跳至