夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

(emoji)一個氣球
陰差陽錯的嫁給了仙人掌(emoji)
在一起摩擦碰撞N年
弄的自己身上傷痕累累
但氣球一直堅持著
終於有一天氣球受不了離開仙人掌~
後來氣球遇到了棉花☁️
棉花對氣球的每一個擁抱都是那麼的溫暖
氣球的心暖暖的(emoji)
氣球才明白:
不是努力堅持和忍耐就能換來溫暖~
是要選擇對的~適合的~
才會變的很輕鬆很幸福~
(emoji)再付出~也得遇上感恩的人
(emoji)再真誠~也得遇上有心的人
(emoji)再謙讓~也得遇上珍惜你的人
選擇比努力重要~
不管事業、友情、愛情都是ㄧ樣!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Fiona_yy 發表於 20-10-28 09:53
(emoji)一個氣球
在一起摩擦碰撞N年
當初你都睇到佢係..................仙人掌,但你都黐埋去

男爵府

20150618bb 發表於 20-10-28 12:15
當初你都睇到佢係..................仙人掌,但你都黐埋去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

(emoji)一個氣球
在一起摩擦碰撞N年
女孩..心態有時好奇怪,好像有個世侄女,家族性都算富裕在外國讀過書,回港工作在家族公司做管理層,但是佢同個公司送文件男仔非常投緣[家有波子佢唔用,仲情坐電單車尾],唔使講好似電影情節,真頭痛.

男爵府

20150618bb 發表於 20-10-28 12:54
女孩..心態有時好奇怪,好像有個世侄女,家族性都算富裕在外國讀過書,回港工作在家族公司做管理層,但是佢同個 ...

天若有情

珊瑚宮

mingmama 發表於 20-10-28 14:23
天若有情
套戲劇內個女主角都無交代身份,但世侄女就家境非常好

男爵府

20150618bb 發表於 20-10-28 15:27
套戲劇內個女主角都無交代身份,但世侄女就家境非常好

冇交代~但見到華dee送吳倩蓮返屋企時間屋係獨立屋嚟~家境應該相當不俗

珊瑚宮

mingmama 發表於 20-10-28 15:34
冇交代~但見到華dee送吳倩蓮返屋企時間屋係獨立屋嚟~家境應該相當不俗
...
我睇時無留意

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

燈蛾撲火

男爵府

lovebabyking 發表於 20-11-9 23:29
燈蛾撲火

形容得好好,條路自己揀,pk唔好喊!

侯爵府

好多時都是 未埋時 扮綿花, 埋去後 先知係仙人掌

侯爵府

20150618bb 發表於 20-10-28 12:54
女孩..心態有時好奇怪,好像有個世侄女,家族性都算富裕在外國讀過書,回港工作在家族公司做管理層,但是佢同個 ...

愛 可以一起涯窮 不愛 就如梅拉李

珊瑚宮

micsin 發表於 20-11-10 08:10
好多時都是 未埋時 扮綿花, 埋去後 先知係仙人掌
又會唔會自己幻想佢係綿花呢?

珊瑚宮

micsin 發表於 20-11-10 08:12
愛 可以一起涯窮 不愛 就如梅拉李
世侄女可能覺得佢地生活方式................過癮

珊瑚宮

lovebabyking 發表於 20-11-9 23:29
燈蛾撲火
有小小唔同........你講個個佢唔知道會死亡[只是追有光]

別墅

回覆 Fiona_yy 的帖子

十分有同感, 我就是與仙人掌一起很多年,一直努力著, 轉嚟滿身傷痛, 今天身心俱疲,無法再堅持,才能明白這道理。 希望將來也能與上棉花,好好去感,就算是微溫也覺感恩。 現在太多人都是在婚姻上有著同樣的情況,但當局者可能未察覺自己的情況,也一直堅持中,昐望仙人掌的改變, 到底最終仙人掌能夠變成棉花?或氣球自己改變成鐵球?

男爵府

20150618bb 發表於 20-11-10 11:55
又會唔會自己幻想佢係綿花呢?

agree, 好多時係自己蒙蔽咗自己隻眼

珍珠宮

回覆樓主:

氣球遇到仙人掌仲未爆嘅
錯左重點

珊瑚宮

(emoji)一個氣球
在一起摩擦碰撞N年
出POST人士回應一下?

子爵府

20150618bb 發表於 20-11-11 12:37
出POST人士回應一下?
我都曾經遇過仙人掌...hurt過..痛過..
我唔知依家另一半算唔算棉花...但佢係咁多個對我最好個果..
但人大咗了..巳經唔會放愛情太重了...總之難受一定唔會委屈自己....
家人, 健康, 錢才是重要..

首頁

尾頁

跳至